Condor amp
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: Condor amp
jo tak. Do krabičky s adaptérem to asi nenarveš. Já osobně bych to udělal na nějaký plošňák zhruba 1cm x 5 cm nebo trochu větší a dal bych to do krabky s efektem. Pokud ten adaptér k tomu chceš připájet natvrdo, tak ho prostě připájej podle obrázku na plošňák a z druhé strany už dvoulinkou na ten efekt.
Prostě adaptér -> dps s filtrem a stabíkem (to, co jsem ti výše postoval) -> efekt. Trivialita, nehledej v tom raketovou vědu.
Prostě adaptér -> dps s filtrem a stabíkem (to, co jsem ti výše postoval) -> efekt. Trivialita, nehledej v tom raketovou vědu.
říkám že už to mám vyleptaný a na tom plošňáku napájený ty tři kondíky
zejtra dokoupim ten stabilizátor a jeden kondík a zkusím to
jojo asi to dám do krabky s efektem pač na kabelu by to bylo fest zranitelný a obal na to bych asi nesehnal... tak zatím díky, zítra se vám ozvu
jo a kdybych náhodou někdy potřeboval ještě jeden dá se tenhle samej použít i na ten 9V 500mA adaptér kterej dává 17 V?
jojo asi to dám do krabky s efektem pač na kabelu by to bylo fest zranitelný a obal na to bych asi nesehnal... tak zatím díky, zítra se vám ozvu
jo a kdybych náhodou někdy potřeboval ještě jeden dá se tenhle samej použít i na ten 9V 500mA adaptér kterej dává 17 V?
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Ale sehnal, stačí si otevřít GES, apod : http://www.ges.cz/cz/kp-51-GES07203817.html . Ale je to zbytečná práce navíc.
Píchnout to za ten jiný adaptér můžeš, akorát musíš dodržovat vstupní napětí a odběr (to ti sedí, tak je to OK) Já bych to tam dával i s filtrem, ten kondík nebo dva navíc je v pohodě. Počkej ale to mi vysvětli. Ty máš adaptér, který ti má vyrobit 9V stejnosměrných a dává ti 17V stejnosměrných ? To spíš sedí na to, že dává 9V střídavých a po usměrnění a vyhlazení to vyleze - ale to je těch 17V nějak moc, mělo by to být 13-14V.
Píchnout to za ten jiný adaptér můžeš, akorát musíš dodržovat vstupní napětí a odběr (to ti sedí, tak je to OK) Já bych to tam dával i s filtrem, ten kondík nebo dva navíc je v pohodě. Počkej ale to mi vysvětli. Ty máš adaptér, který ti má vyrobit 9V stejnosměrných a dává ti 17V stejnosměrných ? To spíš sedí na to, že dává 9V střídavých a po usměrnění a vyhlazení to vyleze - ale to je těch 17V nějak moc, mělo by to být 13-14V.
230V AC 50Hz 11W
out: 9V DC 500mA teď sem ho měřil a dává dokonce 18,04V
out: 9V DC 500mA teď sem ho měřil a dává dokonce 18,04V
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Ten by se mi hodil na flanger
Jestli máš v tom tvojem Rubym LM386 N-4, tak ho krm tím adaptérem a uslyšíš ten kravál 
jo s tím adaptérem to hraje hafo nahlas a dost to zkresluje, ale po 10 a to nepřeháním vteřinách hraní na plný kule na integráči neudržíš prst 
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
tomu bych aji věřil, i core to říkal. Já tam teda mám N1 a 13,5V a taky to umí zatopit. Ale jsme docela OT
No tak při nejbližší příležitosti to zkus s tím filtrem a stabíkem a dej vědět co to dělá ( tuším jak to dopadne
)
já tež nic se nezmění
ale dokaď nezkusím všechno budu mít pořád naději 
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
nafoť ten tvůj bastl, někdy to leccos osvětlí.
teď mě ještě napadá jestli sem tam nemohl vodpálit nějakej kondík? všechny jsou do 16V
nějaký foto je zde http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4450_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8544_n.jpg
nějaký foto je zde http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4450_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8544_n.jpg
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
No jestli jsi tam pouštěl víc jak 16V tak to možné je, ale oni ty kondíky mají nějakou toleranci. Do nějakých 18cti by to mělo být OK. Je nějaký z nich nafouklý nebo snad vyteklý ? Dýmilo se ti z toho ?
Mě totiž jednou jo 
EDIT : Vypadá to slušně. DPS se ti povedla a ty kondíky vypadají taky zdravě. Odpálený kondík vypadá jinak
Vím to z vlastní zkušenosti, a kdyby tu bylo téma o nejdebilnějších chybách v bastlení, určitě bych vyhrál, protože jsem si skoro odpálil zdroj tím, že jsem tam jednak dal blbě diody, ale hlavně jsem tam našel spadnutý svůj mastný vlas, který tam evidentně zkratoval něco co neměl a já už jenom viděl, jak se 4,7 mF kondům nafukují čepičky, jde z nich dým a někde tam ukápla i nějaký oranžovohnědý kentus, asi elektrolyt 
Bleskově jsem vypl síťový přívod a to bylo štěstí, kdybych se netrefil na čudlík, asi bych měl vymalováno
EDIT : Vypadá to slušně. DPS se ti povedla a ty kondíky vypadají taky zdravě. Odpálený kondík vypadá jinak
Bleskově jsem vypl síťový přívod a to bylo štěstí, kdybych se netrefil na čudlík, asi bych měl vymalováno
naštěstí ne, vypadaj docela v pohodě.. daj se i nějak proměřit??
cože vlas?
no tak to je možný že i já tam mám nějaký smetí jelikož sem úplnej amatér tak hodně experimentuju a tak sem všechny otvory zkusil zaprasit pájecí pastou která se po zahřátí rozlila téměř po celý desce a docela lepí...
a při zkoušení to dycky položím na koberec ( já vůl )
i když je to nepravděpodobný pač sichrhajskou sem vobjel všechny obvody několikrát abych vyloučil zkraty... bože už sem oživením tohodle zmetku vyplýtval tolik času že už to prostě nemůžu vzdát

cože vlas?
i když je to nepravděpodobný pač sichrhajskou sem vobjel všechny obvody několikrát abych vyloučil zkraty... bože už sem oživením tohodle zmetku vyplýtval tolik času že už to prostě nemůžu vzdát
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Vím jaké to je
DS-1 jsem stavěl nadvakrát. A stejně mě zvukově nijak nenadchla. Kopie s nejobyčejnějšími operáky a tranzistory NPN, tak co bych chtěl. A ta pasta je stejně nevodivá. Já misto ní používám oldschool kalafůnu.
jj vím že je nevodivá ale lepí a mohlo se tam někde prostě něco nalepit
jojo kalafunu alias smůlu mám doma taky ale nějak sem si nenavykl s ňou pracovat příjemější je pro mě ta pasta...
jdou teda ty kondíky nějak proměřit?
jdou teda ty kondíky nějak proměřit?
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, prostě na nich změř napětí 
EDIT : Stejně to asi dopadne tak, že tě to přestane bavit, flágneš s tím z okna bude. Toto sice není ten případ, ale já kdybych stavěl zesák tak, jak jsem ho stavěl, tak ho doteď nemám hotový. Někdy je fakt lepší jít na to mrb14ck stylem "žádný složitosti vole
"
EDIT : Stejně to asi dopadne tak, že tě to přestane bavit, flágneš s tím z okna bude. Toto sice není ten případ, ale já kdybych stavěl zesák tak, jak jsem ho stavěl, tak ho doteď nemám hotový. Někdy je fakt lepší jít na to mrb14ck stylem "žádný složitosti vole
tyjo tak ten stabilizátor se zahřívá jak prase... když sem to neměl v obvodu tak se to to 10 vteřin docela solidně zahřálo a navíc to z 12V dělá kolem 16V místo 9ti...
stabilizátor je to http://www.gme.cz/linearni-regulatory-n ... 004/#popis
a zapojil sem ho tak že ta celá plochá strana je na plusové straně jestli mě chápete... mělo by to bejt správně co sem se koukal do datasheetu
EDIT: CONDOR HRAJE!!!!! ale musím do toho hodně řezat, když do toho jen brnknu tak nic max to jen vylupkává ten tón ale jak chytnu powerchord a mrdnu do toho tak krásnej zvouček...
))) bože ten mě dal!!!

EDIT2: je možný že takhle fungoval už předtím protože předtím sem vždycky jen přejel struny ....
taky to víc reaguje na vyšší toný, na ty basový už znatelně míň
stabilizátor je to http://www.gme.cz/linearni-regulatory-n ... 004/#popis
a zapojil sem ho tak že ta celá plochá strana je na plusové straně jestli mě chápete... mělo by to bejt správně co sem se koukal do datasheetu
EDIT: CONDOR HRAJE!!!!! ale musím do toho hodně řezat, když do toho jen brnknu tak nic max to jen vylupkává ten tón ale jak chytnu powerchord a mrdnu do toho tak krásnej zvouček...
EDIT2: je možný že takhle fungoval už předtím protože předtím sem vždycky jen přejel struny ....
taky to víc reaguje na vyšší toný, na ty basový už znatelně míň
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
jestli se to hřeje dej tam chladič. z 12V to dělá 16 ? divný .
jestli ti to hraje jen kddyž do toho práskneš tak to by moh bejt blbej trand na vstupu nebo špatnš nastavenej bias . bud ho zkus přenastavit nebo ten trand uplně obejdi
jestli ti to hraje jen kddyž do toho práskneš tak to by moh bejt blbej trand na vstupu nebo špatnš nastavenej bias . bud ho zkus přenastavit nebo ten trand uplně obejdi
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

bias je co? trand mám ještě jeden, zkusím ho vyměnit ... navíc tady mám ještě dva stejný integráče ( jiný než tam sou teď tak je můžu tež zkusit vyměnit
EDIT: chladič tam už je
po 20-30 vteřinách to začíná teprv hrát
jako by se to potřebovalo zahřát ten stabilizátor nebo co... du ještě zkusit vyměnit ty IO za ten druhej typ 
EDIT2: tak ty IO sem vyměnil a nic se nezměnilo... jinak když hraju trochu dýl tak po 1 minutě to začně trošku šumět.. poto mse to čímdál víc zesiluje že to skoro přehlučí kytaru tak po dvou minutách
teplota toho stabilizátoru už je v pohodě
EDIT3: jelikož na stabilizátoru bylo napětá Umax 35V tak sem koupil i ten kondík do 35V... na co tenhle údaj má vlastně vliv ( samozřejmě že maximální napětí při kterých je schopnej fungovat ) ale je třeba rozdíl když dám do 9V obvodu např 47uF/16V nebo 47uF/50V nebo víc??? nebude to jenom rozdíl ve velikosti?
EDIT4: to šumění... nebude to jak si říkal něco ve smyslu že ze stabilizátoru budu mít oscilátor? že se to rozkmitá?
jinak tady je fotka ten chladič je improvizovanej...stejně jako okolí
EDIT: chladič tam už je
EDIT2: tak ty IO sem vyměnil a nic se nezměnilo... jinak když hraju trochu dýl tak po 1 minutě to začně trošku šumět.. poto mse to čímdál víc zesiluje že to skoro přehlučí kytaru tak po dvou minutách
teplota toho stabilizátoru už je v pohodě
EDIT3: jelikož na stabilizátoru bylo napětá Umax 35V tak sem koupil i ten kondík do 35V... na co tenhle údaj má vlastně vliv ( samozřejmě že maximální napětí při kterých je schopnej fungovat ) ale je třeba rozdíl když dám do 9V obvodu např 47uF/16V nebo 47uF/50V nebo víc??? nebude to jenom rozdíl ve velikosti?
EDIT4: to šumění... nebude to jak si říkal něco ve smyslu že ze stabilizátoru budu mít oscilátor? že se to rozkmitá?
jinak tady je fotka ten chladič je improvizovanej...stejně jako okolí
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
rozkmitaný zesilovač zní jinak, ten prostě piští, to bys poznal. Gratuluju, že ti to jede, to jak to popisuješ, není úplně v pořádku, ale aspoň nějaký pokrok

tjn asi s tím končím možná ho ještě někdy využiju ale zatím ho schovám do krabice a odložím a postavím si nějakej distortion efekt
díky moc za pomoc... ( se dokonce rýmuje )
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G