Condor amp

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Must4f

Condor amp

Příspěvek od Must4f »

ahoj, předchvílí sem postavil rubyho kterej dokonce hraje tak sem si řekl že se pustím do něčeho složitějšího... docela mě zaujal zvuk tady tohodle http://www.runoffgroove.com/condor-pcb.pdf ale nějak sem nepochopil ty dva polovodiče ( U1, U2 ) co tam mám nacpat? nejlíp by bylo kdybyste mi poslali přímo typ...za zodpovězení díky moc! :-)
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
muflon

Re: Condor amp

Příspěvek od muflon »

Jsou to obyčejné dvojité operáky např.: TL072 nebo NE5532. Takže doporučuji koupit patici a zkoušet.....
Fender Standart Strat + POD HD500X
V případě nouze :D : Peavey Royal 8 - předěláno na hlavu + 112 box (Eminence Stonehedge)
Must4f

Příspěvek od Must4f »

díky, patice to je takovej ten jakoby pavouk do kterýho se dávaj a vyndávaj operáky bez pájení?
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jj je to takovej ten pavouk :D Obrázek
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Must4f

Příspěvek od Must4f »

jo jasný, díky :-) a ty tranďáky co tam maj na výběr u nás neseženu, místo toho MPF 102 sem dával do rubyho BF245B ale je ještě možnost tam lupnout něco jinýho? co je k sehnání na www.gme.cz? má to vůbec nějakej větší vliv na výslednej zvuk? :D jo a ještě v tom schématu kde mám uzemnit vstup kytary? to je vlastně asi fuck že díru můžu vyvrtat kdekoli
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ten BF245B tam klidně dej zozdíly sou ve velikosti zesílení . Když stejně nevíš jak by to hráslo stěma jinejma trandama tak je zbytečný špekulovat vo tom co by bylo lepší . se zemí je to jednoduchý propoj jacky mezi sebou a pak k jednomu připoj zem z efektu .
Obrázek
Must4f

Příspěvek od Must4f »

jak to myslíš propojit jacky mezi sebou? teď mluvím o tom jak napájet samičku ze zesilovače, na desce je přípojka jen pro + ale pro mínus tam ďoura není tak jestli tam mám udělat prostě o jednu dírku víc v tom uzemění jo a taky vždycky když dělám plošnej spoj tak vadí něčemu když mám po celým obvodu tak 2-5mm nechanej poměděnej uzeměnej obvod??

jinak mám jen jeden zdroj, napájím to z adaptéru co mám k efektu tudíž můžu hrát čistě jen na zesík
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

myslel sem to tak aby si propojil zem vstupního,výstupního a napájecího jacku a pak to celý připojil na GND co je na desce . kam se napojuje IN , OUT a + z baterky je myslim jasný. tady je takový univerzální zapojení efektů http://www.beavisaudio.com/techpages/St ... Wiring.gif .

Když ti zůstane po obvodu DPS neodleptaná měď tak pokud je plošnej spoj vyleptanej v pořádku a nikde se nic nezkratuje tak to nevadí . já to pak věčinov vemu na brusku a obrousim to do nějakýho vzhůednýho tvaru.
Obrázek
Must4f

Příspěvek od Must4f »

aha, díky :-)
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Must4f

Příspěvek od Must4f »

kunda, teď to už mám všechno spájený krom těch dvou operáků a su asi debil :D doporučily ste mě TL072 nebo NE5532 tak sem koupil oba dva ale každej jenom jednou.... může bejt každej jinej? a je jedno v jakým pořadí to tam dám?? díky :D
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Must4f

Příspěvek od Must4f »

a mám tu ještě jeden co zbyl z rubyho LM 386
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

oba sou to dvojitý operáky , maj stejně poskládaný packy takže se nechaj zaměnit . a klidně můžeš použít každej jinej . jestli chceš tak si můžeš pohrát s jejich pořadím. ten lm386 tam nedávej nefingoval by tam
Obrázek
Must4f

Příspěvek od Must4f »

díky :-)
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Must4f

Příspěvek od Must4f »

a ještě doufám, poslední věc - co ten trimr? jak ho mám nastavit?? a na jakou stranu se přidává a ubírá odpor?
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Používej funkci upravit, ať pod sebou nemáš víc příspěvků, téma bude přehlednější. Ten trimr nastavuje pracovní bod toho tranzistoru. Na kterou stranu se přidává nebo ubírá odpor - toť otázka, na kterou ti odpoví každý čínský měřák za 80 korun. Prostě vem měřák, jeho zem píchni na zem efektu a ten druhý pól měřáku strč na elektrodu toho tranzistoru, kam vede ten trimr - Drain. A šteluj trimr tak, dokud na elektrodě drain nebude polovina napájecího napětí ( tj. 4,5V ). Řekl bych, že když ten trimr našteluješ doleva, bude mít maximální odpor, v poloze úplně vpravo minimální.
Must4f

Příspěvek od Must4f »

jojo sorry, jo to sem už našel jen furt prostě nechápu jak zapojit ty potenciometry jakou to má logiku to zapojování mohl bys mě to prosím nějak popsat? doteď sem to zapojoval pokus - omyl protože sem to nikde nemohl najít

EDIT ze schémata to vyčíst nešlo..
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

potenciometr má 3 piny. )1(začátek dráhy , )2( jezdec a )3( konec dráhy kdyý chceš zapojit volume/gain nebo něco co má mít podobvnou funkci tak na 3. připojíš vstupní signál 2. to je výstup signálu a 1. se připojí na zem jak to zapojit by si se měl dozvědět ze schematu . koukni kdyžtak sem http://www.beavisaudio.com/techpages/Pots/ je tam votom něco napsáno
Obrázek
Must4f

Příspěvek od Must4f »

fakt díky, moc ste mi pomohli :-)už sem zase o něco chytřejší, ale furt mi to nechce jet :( když to zapojím do komba tak to hraje strašně potichu a jen čistě, volume pot fachčí normálně a gain taky... až na to je bez gainu( jinak když je na minimu tak kombo hraje furt ale potichu když je na maximu tak hlasitějš) to má stejnej zvuk jak s plným gainem jen je to trochu hlasitější... dneska už du spát pač tu nechci dělat bordel v bytě :-D kdybyste přišli v čem sem mohl udělat chybu sem s tím :oops:

EDIT: dal sem tam i jednu patku kdybych chtěl mít oba ty integrovaný obvody stejný, jemožný že je třeba chyba v tý patce? třeby když sem to pájel že se tam něco upájelo? to je asi blbost...

EDIT2: nebo že mám naopak tranzistor? ve schématu to maj tak že z trimru to de do gainu, mě tu ale někdo psal že z trimru to má jít do drainu
Naposledy upravil(a) Must4f dne 8.02.2012 0:13, celkem upraveno 1 x.
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

No hele nevim jestli ti to někdo řikal nebo jesli to víš tak tůto neni kytarovej efekt v pravým slova smyslu nebo preamp . Tůto má simulovat zvuk co vychází z kytarovýho boxu . Takže je to vlastne EQ s pevně danou chrakreristikou a zvuk to vůbec nezkresluje . Používá se to třeba pri nahrávání nebo přez to můžeš připojit kytaru k věži nebo nějakýmu jinýmu nekytarovýmu aparátu a měl by ti z toho lézt zvuk jako když hraješ přez kytarovej aparát .

jen k tý hlasitosti kraje to stejně nahlas jak samotná kytara ? nebo hodně potichu .
Obrázek
Must4f

Příspěvek od Must4f »

ještě trochu potišejc a to mám kombo zesílený tak na 6tku 15Watový
EDIT: jako na 60% :D je teda možný že je to tím tranzistorem? přečti si můj předchozí příspěvek
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“