Počkej, takže když jsou na kytaře zámky tak krk pod nimi má 42 mm? Tak jsem tě pochopil z posledního postu.
Lakovanost / nelakovanost krku většinou záleží na konkrétním modelu, nikoli značce.
Jistě a já hledám konkrétní model

.
Nezkoušel jsem toho moc, u nás není tolik typů kytar v cenové relaci kterou chci. Zkoušel jsem:
Ibanez RG od těch nejlevnějších (nebudu ani zmiňovat) až po 1451 myslím. Sedla krásně do ruky a na tělo... Zvuk paráda, zpracování v pohodě. Jen... a doufám, že se mi nebudete smát... u těch modelů s tremolem jsem se bál ho zkusit, nikdy jsem ho nepoužíval a bál jsem se, že bych zničil buď tremolo a nebo prasknul struny

. Ale to bylo jen tak na rozjezd, levnější modely.
Dále jsem zkoušel Ibanez RGA 42 a 72 - Tak nějak průměr... aktivní snímače moc neoslovily. Ty aktivní snímače mi nepřišly nějak extra "tvrdé" jako jsou např. EMG. Ale trošku mi vadilo jen označení 12. pražce

.
Viděl jsem tam i JS100, ale ta se mi nelíbí už ani tvarem, jak má ty kulaté rohy.
Dále S770 ta mi nějak nesedla... ani tvarem ani sluchem...
Pak byly nějaké Jacksony SLXT a nějaké ty Dinky, ale u těch mi nesedl ten U krk... A ani zvukem mě nezaujaly nějak extrémě.
Pak přišly na řadu LTD H1001- kráása

na pohled, ale zvuk aktivů bez možnosti rozpínání mě mrzel. Navíc po lakovaném krku mi neklouzala ruka.
MH350- prakticky to samé. Jsou to krásný kytary, ale lakovaný krk aktivy mi ten pocit kazí...
Pak tam byly ještě nějaké z řady M, ale tam se mi nelíbí ty reverzní hlavy.
Zbýval jen Schecter C-1... To samé jako LTD H1001, naprosto to samé...
Nejvíce mě zaujaly Ibanezky a konkrétně ta RG1415.