Compressor

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Andreee píše:Aniz bych chtel zakladat nejaky flame: Nevadi vam, ze vam to zabiji dynamiku hry?? :roll:
Tož co narobiš?!
Hlavně jak to měni zvuk ni? :-) Nad tím se nepozastavuj, tak tomu prostě je...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Andreee píše:Aniz bych chtel zakladat nejaky flame: Nevadi vam, ze vam to zabiji dynamiku hry?? :roll:
myslím, že to je účel kompresoru :wink:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

turbo_MaCk píše:
ano, ano... to je vskutku jedna z funkci tohoto krasneho efektu.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No,podle mě je na čistej zvuk kompresor OK. Zkreslení komprimuje samo o sobě,ale čistej......To je jiná.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

kompresor nekdy pouzivam na zkresleni, ale jen na jemne zkresleni. treba ten bordel co leze ze spojeni Dynacompu a Big Muffu... :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

framikoin píše:kompresor nekdy pouzivam na zkresleni, ale jen na jemne zkresleni. treba ten bordel co leze ze spojeni Dynacompu a Big Muffu... :D
asi vím o čem mluvíš... takovej muf ve spojení s jiným kopákem a a zlreslením aarátu.....když sem to pustil na koncíku, lidi mysleli, že se blíží konec světa :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

:twisted: hovada :twisted:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Andreee

Příspěvek od Andreee »

turbo_MaCk píše:
A neni to skoda? (ciste informativni dotaz)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Andreee píše:
turbo_MaCk píše:
A neni to skoda? (ciste informativni dotaz)
neni. samozrejme nelze pouzivat kompresor furt, ale da se s tim dosahnout velice pekneho zvuku s dlouhym sustainem
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tahle diskuze je opravdu bláznivá... Lidi, co používají kompresor, aby jim snížil dynamiku, si asi nebudou lámat hlavu nad tím, že je škoda, že snižuje dynamiku...

:roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Nj ja vim ja vim :)
Jen mi to neleze do hlavy, takze si tu zijte s tema svejma kompressorama, ja tenhle topic budu uz jen cist :D
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Andreee píše:Nj ja vim ja vim :)
Jen mi to neleze do hlavy, takze si tu zijte s tema svejma kompressorama, ja tenhle topic budu uz jen cist :D
Plně tě chápu. :D Holt někdo si koupí za pár tisíc celolampový kombo,aby měl co nej dynamiku hraní a někdo si radši koupí za pár stovek kompresor,kterej ho o ní připraví. :D Ale zas kompresor může hodně zlepšit hraní.Zvlášť třeba u deadnote,která je fakt o dost míň hlasitější to hodně pomůže.
Stagg SG + Guitar Rig 3
weselow

Příspěvek od weselow »

Taky na flažolety je to celkem pomocník. A levný zase zvyšujou šum.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jenže lampa sama o sobě je vlastně krapet kompresor.
- krabiček a efektů kýbl
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

můžu se zeptat jak velkej rozdíl je mezi CS1, 2 a 3? Na Ebay se nechaj sehnat všechny 3, čim nižší číslo, tim je dražší, tak by mě zajímalo jaký sou zvukový rozdíly? Měl sem CS3 chvilku a dokud fungoval tak mi přišel bezvadnej, teďkon mi hrozně šumí když dám všechno na 12 hodin a ani ta ledka nesvítí, takže asi koupim novej a uvažuju o těch dalších, dynacomp mě nenadchl, měl někdo v ruce víc těch bosů?
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Wraith píše:můžu se zeptat jak velkej rozdíl je mezi CS1, 2 a 3? Na Ebay se nechaj sehnat všechny 3, čim nižší číslo, tim je dražší, tak by mě zajímalo jaký sou zvukový rozdíly? Měl sem CS3 chvilku a dokud fungoval tak mi přišel bezvadnej, teďkon mi hrozně šumí když dám všechno na 12 hodin a ani ta ledka nesvítí, takže asi koupim novej a uvažuju o těch dalších, dynacomp mě nenadchl, měl někdo v ruce víc těch bosů?
A nemáš vybitou baterku? :lol:

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

Adamz Asah píše: A nemáš vybitou baterku? :lol:
heh :) zkoušel sem asi 3, on strávil údajně celej den v promrzlym autě a nejdřív ani nefungoval, pak chvilku, teďkon nesvítí ani ledka a víceméně jen šumí :)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nejsem zadny profik, ale podivej se trosicku dovnitr. treba tam bude nejaky dratek zjevne poskozeny :wink:
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

framikoin píše:nejsem zadny profik, ale podivej se trosicku dovnitr. treba tam bude nejaky dratek zjevne poskozeny :wink:
koukal sem asi 3x už, bohužel vypadá že fakt dosloužil :(
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Zaraduj se a vyhod ho :lol: (pardon, uz mlcim :D )
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“