RANDALL RH 50 T

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Re: RANDALL RH 50 T

Příspěvek od Nuker »

Nero píše:
rene píše:Trochu oživim téma.Dnes sem s kamarádem vybíral kombo na metal a tohle byl jeden z hlavních kandidátů.Upřímně mě zklamal.Na Randall má high gain totálně rozpatlanej a nekonkrétní.Zkoušel jsem to porovnat ještě teba s Englem screamerem ale dnešní jednoznačnej vítěz byl Randall RG200G3Pluse.Očekával sem že na lampy to mít nebude ale tohle kombo mě vážně posadilo.Cítil sem u toho stejnej tlak jako z 4x12 Framus Cobra.Sice je o něco dražší ale kvalitou je mnohem dál.
Počkej - to chceš tvrdit, že G3 Plus hraje líp jak Screamer? Vcelku dost odvážné tvrzení! Že hraje líp jak RH, to souhlas, ale teda srovnávat to takhle s Englem, to je vcelku silné kafe...
Abych pravdu řekl , tak mě se taky víc libí randall než screamer :-P Sám si to slyšel s porovnáním s VK a VHT boxem , G3 je prostě klasa :) ... Každopádně engl je někde jinde , ale mě sedl víc randall .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
rene

Příspěvek od rene »

Nero píše:
rene píše:Trochu oživim téma.Dnes sem s kamarádem vybíral kombo na metal a tohle byl jeden z hlavních kandidátů.Upřímně mě zklamal.Na Randall má high gain totálně rozpatlanej a nekonkrétní.Zkoušel jsem to porovnat ještě teba s Englem screamerem ale dnešní jednoznačnej vítěz byl Randall RG200G3Pluse.Očekával sem že na lampy to mít nebude ale tohle kombo mě vážně posadilo.Cítil sem u toho stejnej tlak jako z 4x12 Framus Cobra.Sice je o něco dražší ale kvalitou je mnohem dál.
Počkej - to chceš tvrdit, že G3 Plus hraje líp jak Screamer? Vcelku dost odvážné tvrzení! Že hraje líp jak RH, to souhlas, ale teda srovnávat to takhle s Englem, to je vcelku silné kafe...
Sám sem byl tim fakt překvapenej.Je pravda že ten Randall má dva repráky a podstatně větší výkon,ale pokud člověk chtěl hrát metalový riffy,tak Randall vítězil.Screamera sem kroutil tavil jak se dalo,ale prostě to nepřekonalo.Uznávam,že na sóla je Screamer asi lepší,ale na spodní struny prostě nestačil a abych pravdu řekl byl dost nekonkrétní.Muj osobní názor na to co sem si poslechl.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

rene píše:
Nero píše:
Sám sem byl tim fakt překvapenej.Je pravda že ten Randall má dva repráky a podstatně větší výkon,ale pokud člověk chtěl hrát metalový riffy,tak Randall vítězil.Screamera sem kroutil tavil jak se dalo,ale prostě to nepřekonalo.Uznávam,že na sóla je Screamer asi lepší,ale na spodní struny prostě nestačil a abych pravdu řekl byl dost nekonkrétní.Muj osobní názor na to co sem si poslechl.
Tak nějak vím , že za tohle schytám kritiku jakej jsem HAmmettovec a buchví co ještě , ale screamer na mě málo gainu :mrgreen: :twisted:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nuker: Screamer ma moc gainu uplne na cokoli... Chyba nebude v apecu ;) Ja jsem s pasivnima snimacema a nizkogainovou elektronkou v preampu nesel s gainem pres 5, nikdy. A to myslim, ze co se tyce "tvrdosti" muziky, tak uz moc dal jit nemuzeme (a to nepisu proto, abych machroval, ale abych ukazal nesmyslnost uz toho mnozstvi gainu, ktery ten Screamer ma :)).

Ad Randall vs. Screamer: trochu malo informaci... Screamer byla hlava nebo kombo? Pripadne pres jaky repro jsi to hnal? To dela podstatnou cast zvuku. Navic jedna vec je jak to hraje o samote, druha vec je, jak se to prosadi v kapele. A tady vim, ze je na tom Screamer opravdu dobre :)

Mimochodem pokud byl zvuk ze Screamera nekonkretni na basovych strunach, tak pravdepodobne byl problem jinde nez v apecu. ENGLy jsou povestne tim, ze jsou konkretni (mnohdy az moc :)) a Screamer neni zadnou vyjimkou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rene

Příspěvek od rene »

Wohma píše:Ad Randall vs. Screamer: trochu malo informaci... Screamer byla hlava nebo kombo? Pripadne pres jaky repro jsi to hnal? To dela podstatnou cast zvuku. Navic jedna vec je jak to hraje o samote, druha vec je, jak se to prosadi v kapele. A tady vim, ze je na tom Screamer opravdu dobre :)

Mimochodem pokud byl zvuk ze Screamera nekonkretni na basovych strunach, tak pravdepodobne byl problem jinde nez v apecu. ENGLy jsou povestne tim, ze jsou konkretni (mnohdy az moc :)) a Screamer neni zadnou vyjimkou.
Ten Screamer byl klasický 1x12 kombo a ten Randall 2x12 což mohla bejt jedna z příčin.Kytaru si moc nevzpomínam ale vim že to bylo nějaký SG s aktivama a asi to nebyl šunt.Zkoušeli sme hranice použitelnosti Gainu a ten Screamer hrál výborně do poloviny Gainu,pak to moc konkrétní nebylo narozdíl oproti tomu Randallu.Jen pro porovnání zapojil sem Valvekinga do 4x12 Framus Cobra a že by ten Randall byl horší říct nemůžu.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mozna to bude v tech aktivkach - Screamer ma dost podobny preamp jako Blackmore a o Blackmorovi jsem cetl, ze si s aktivkama moc nerozumi, ze proste lepsi zvuk ma na pasivech. Navic mit V30 repro v openback sasi je podle me blbina :) Pokud teda clovek nejde po nakym vintage zvuku, ale to asi u Screamera ne.
Mimochodem, porovnavat miru gainu podle toho, jak moc jsi kroutil cudlikem, je spatne - vzdycky jde o vysledny zvuk a usi. Screamer v HiGain modu ma uz v pulce gainu az az. Pokud tam teda nebyly nejaky nestandardni lampy.
Jinak ja verim, ze ten Randall hraje dobre, ale byl bych opatrnej pri vyvozovani zaveru, s jinou kytarou nebo s jinym boxem by to mohlo dopadnout uplne jinak. A s velkou pravdepodobnosti by to tak dopadlo :)
BTW, pri jake hlasitosti jsi to vubec zkousel? Cca
Somnus Aeternus
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Stojím si za tím co jsem řekl , randall má gainu jak nas**** , tohle je pro mě high gain a tečka , jestli ti screamer stačí tak výhoda pro Tebe , mě ne a klidně tvrd , že nedokážu hrát bez gainu na plno , já to vím a neskrývám to . :)

Edit : JSem opravdu poslední dobu vylízaný dřevo , hrál jsem na thunder. Uznávám , že asi bude mít hafo gainu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Thunder jsem osobne nezkousel, nevim, jestli ma min gainu nebo co... Ale proste z principu: ENGL jsou hi-gain aparaty, ktery maji v podstate ve vsech pripadech VIC gainu, nez KDOKOLI potrebuje. Doctes se to v kdejake recenzi, reknou ti to uzivatele. Beru namitku, ze se ti nelibi "barva" toho gainu nebo vyslednyho zvuku, nebo ze to treba malo tlaci, co ja vim, ale gainu ma proste dost :) Myslim si, ze ten Thunder je na tom podobne jako Screamer... Skoda ze je to v tomhle threadu, to asi zadnej majitel Thundera nepotvrdi.

Nebo je tu jeste moznost, ze tim gainem zamerne neco maskujes :) Ale to ti doporucuju odvyknout, mohl bys pak ve zkusebne nebo hure v nahravacim studiu hodne rychle vystrizlivet... A bylo by to s peknou kocovinou :)
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No thundera jsem zkoušel, byl to jeden z adeptů na nový aparát, jak to nakonec dopadlo vidíte v podpisu.

Thunder má gainu dost, stejně jako všechny Hi-gain aparáty na trhu. Bohužel, se stále více objevuje trend maximálního gainu, protože se leckdo domnívá, že to tak má jeho vzor, ale tak to většinou nebývá. Stejně jako nefunguje fullgain, tak imho ve studiu a na koncertech nefunguje brutální V nastavení. Véčko je vhodné domů, ještě je snesitelné u kapel s jednou kytarou, jinak to moc nejde. Může se obevit zase námitka, že kde kdo známí hraje na V nastavení, ale IMHO véčko spíš uslyšíme v pasážích na cd kde hraje kytara sama a nebo jen z bicími. Když si rozeberete živáky, tak uslyšíte, že některé tvrdé kapely zas nemají tak velké množství gainu.

Na hutném zvuku se podílí kapela jako celek, od bubeníka po zdvojené party kytaristů. Doma v obýváku je to cool mít gain naplno a V, ale IMHO to na pódiích naprosto nefunguje.

Thunder se mi líbil, mě gainu dost, stejně tak znám předchůdce těhdle Randallů, přímo řadu RH, která byla komplet trand - jo je to brutální, ale na pódium, bych si to nevzal.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

http://www.youtube.com/watch?v=2cGoSJ9H ... annel_page

nevim tady me to nak nepresvedcilo jinak ten koren dela docela dobry recenze ..

no tak s touhle kytarou je to teda na videu dost marny.. :
http://www.youtube.com/watch?v=JSXhcZXu ... annel_page
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A mne to zas na tom videu neprijde tak marny... Hodne to kazi jednak YouTube a jednak mistnost, to je tam hodne slyset.
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Red Bull píše:Thunder má gainu dost, stejně jako všechny Hi-gain aparáty na trhu. Bohužel, se stále více objevuje trend maximálního gainu, protože se leckdo domnívá, že to tak má jeho vzor, ale tak to většinou nebývá. Stejně jako nefunguje fullgain, tak imho ve studiu a na koncertech nefunguje brutální V nastavení. Véčko je vhodné domů, ještě je snesitelné u kapel s jednou kytarou, jinak to moc nejde. Může se obevit zase námitka, že kde kdo známí hraje na V nastavení, ale IMHO véčko spíš uslyšíme v pasážích na cd kde hraje kytara sama a nebo jen z bicími. Když si rozeberete živáky, tak uslyšíte, že některé tvrdé kapely zas nemají tak velké množství gainu.

Na hutném zvuku se podílí kapela jako celek, od bubeníka po zdvojené party kytaristů. Doma v obýváku je to cool mít gain naplno a V, ale IMHO to na pódiích naprosto nefunguje.
moje řeč! doma si ten gain taky vytahnu vejš(,ale Vcko ne, to se mi hnusí), ale na zkušebně mám gain na 2/10, hraju něco jako melodic/thrash-metalcore(řekl bych, že tvrdší hudba než hammett s metallikou) a když hraje kapela jako celek a oba kytaristi maj málo gainu, přidá se k tomu basa a bicí, tak to zní skvěle. Musím ale uznat, že pokud hraju na zkušebně sám, tak se mi ten zvuk až tak nelíbí, ale když hrajou všichni tak to je fakt skvěle konkrétní a o to podle mě jde!

Pokud někdo přijde do studia a vytočí si gain naplno, tak garantuju, že zvukař mu to tak nenechá a potom bude mít kytarista dost problémy s tím, že najednou vylezou všechny nedokonalosti.

Takže taky radím nezvykat si na hodně gainu a snažit se všechno zahrát poctivě rukama, aparát to za vás nezahraje :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Mám rád gain do prava , ekvalizer do véčka , volume nahoru , znim jako prase , hraju hovadiny a všichni mi to hustěj , ale jsem spokojenej člověk co víc nepotřebuje :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Problém je podle mě v tom, že Engl je aparát, který se přece jen nastavuje poněkud jinak, než jiné. Z toho dost pravděpodobně plynou řeči ála málo gainu, nekonkrétní zvuk, málo středů (sic!) a podobně. Navíc má poměrně specifickou charakteristiku zvuku - aspoň dle mého názoru. Samozřejmě, jiná věc je pak právě zrovna charakter a barva zvuku, což je absolutně individuální věc.

Jinak srovnávat cokoli z dua Randall / Engl s VK je absolutní nesmysl. Jak již píše rene a nuker, i zapojený do velmi kvalitního boxu hraje VK s porovnání s těmito aparáty opravdu levně, mám-li to vyjádřit jako gentleman :wink:

Jinak co do gainu je Thunder v podstatě totožný se Screamerem, měl jsem možnost to ozkoušet face-to-face...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Taky myslím, že Screamer kombo nemá nejvíc gainu, ale to je jen z toho důvodu, že používám singly. [Humbuckery na LP jsou takové šity, že to píská tak, že to nejde vydržet] Proto točím gain na 11/11, či někdy míň.Záleží na písničce. Jenže když jsem to zkoušel na kytaře se silnějším humbuckerem, tak byl gain naplno fakt až moc. Ale trochu mám strach, že mi ten Polák prodal kopii, nebo je tam něco špatně. Jenže ta kopie má jeden háček - proč by někdo dělal kopii Screamera, když může vyrobit kopii vyšší řady. A zpracování vypadá natolik solidně, že to má do domácího bastlu fakt daleko. Možná špatná preampovka, ale nejvíc fakt dělají ty singly. S humbuckerem má zkreslení dost na každý styl.
rene

Příspěvek od rene »

Wohma píše:Mozna to bude v tech aktivkach - Screamer ma dost podobny preamp jako Blackmore a o Blackmorovi jsem cetl, ze si s aktivkama moc nerozumi, ze proste lepsi zvuk ma na pasivech. Navic mit V30 repro v openback sasi je podle me blbina :) Pokud teda clovek nejde po nakym vintage zvuku, ale to asi u Screamera ne.
Mimochodem, porovnavat miru gainu podle toho, jak moc jsi kroutil cudlikem, je spatne - vzdycky jde o vysledny zvuk a usi. Screamer v HiGain modu ma uz v pulce gainu az az. Pokud tam teda nebyly nejaky nestandardni lampy.
Jinak ja verim, ze ten Randall hraje dobre, ale byl bych opatrnej pri vyvozovani zaveru, s jinou kytarou nebo s jinym boxem by to mohlo dopadnout uplne jinak. A s velkou pravdepodobnosti by to tak dopadlo :)
BTW, pri jake hlasitosti jsi to vubec zkousel? Cca
To že sem ho zkoušel neznamená že sem dal EQ do V,gain na deset a párkrát hrábnul.Toho Screamera jsem zkoušel jak to jen šlo asi půl hodiny v kuse(pro někoho třeba málo ale projel sem toho za tu dobu hodně).Hlasitost byla asi na třetině abych z toho něco dostal.Jak už sem se zmínil na sóla a vyhrávky paráda ale na spodní riffy fakt ne.Jsou lepší zesáky na to.

pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ale jinak temer kdykoli sem slysel engla.. naposled takova potvora s asi deseti svetylkama, porad blikala.. no hrne to jak budlozer.. neni to proste krabickovy usyceny chrceni ale kurevsky lampovy zkresleni..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Wohma píše:VIC gainu, nez KDOKOLI potrebuje.
No nevim, napsat tohle mi příde dost zcestný, k čemu tam ten gain potom je? ;)

Cerfotoc: Jo, vim o čem mluvíš, kámoš dává na koncertech hafec gainu, a to hraje progressive, jednou neměl PA a hrál to jen přes 410+plexi50W, která se trochu vytavila, no poslouchat se to nedalo :D Ale zas kdyby hrál sám, asi by to šlo líp.

Ad Randall: Podle mě to nehraje. Zkoušel jsem na tom 3 kytary a ten zvuk byl vždycky asi stejnej jako Laney tranďák.

Nero: Já bych naopak řek, že srovnávat cokoliv z dvojice VK/Engl s RH50 nemá význam. Valveking hrál podle mě o dost líp, a to jsem na to hrál s asi 8x levnější kytarou...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:
Wohma píše:VIC gainu, nez KDOKOLI potrebuje.
třeba na to aby tam byla rezerva, aby ho NIKDO nemusel točit naplno protože stačí rozsahem na vše bez využití maximální hodnoty? :wink: to je podle mně u zkreslení hodně důležitý faktor, a´t už se bavíme o hlavě, kombu, rackovém preampu nebo krabičce
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Asanoth píše:No nevim, napsat tohle mi příde dost zcestný, k čemu tam ten gain potom je? ;)
Zeptej se u ENGLu... Ale asi hlavne kvuli singlum - pokud nekdo chce hrat narez na singly, tak proste toho gainu potrebuje vic, ale uplne standardni situace to neni. Predpokladam, ze pokud nekdo chce hrat hi-gain, tak minimalne beglajty dava na humbuckery.
Navic kdyz mas rezervu (at uz ve vykonu, v gainu nebo v cemkoli jinym), tak to nikdy neuskodi, naopak je docela problem, kdyz se neceho nedostava.

Mimochodem ocividne jsi necetl prilis recenzi ci diskuzi o ENGLech a jeste ocividneji jsi na zadnej nehral, protoze tohle je fakt.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“