Pomoc s výběrem komba do 10 000kč - Punk,metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Dzouzef: Asi zacnu distribuovat :lol:
Dobra stranka..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

v poctivim kabinetu
:lol:
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Zdravim, řešim podobnej problém, jako kolega, co zakládal thread. Chci si taky pořídit nějaký to kombíčko. Hraju na Epi SG 400 s Duncanama SH-6, viz podpis. Nejradši hraju klasickej metal a tvrdší rock. Představoval bych si zvuk asi jako Metallica, Judas Priest, ale chtěl bych, aby to zvládlo i takovej ten HardRockovej chlupatej zvuk. Původně sem už měl vybráno, měl to bejt Valveking, ale to by bylo asi jenom na metal, což nechci. Potom sem se tady dočet, že lampy Crate nejsou špatný, tak mě napadlo něco jako Crate V33 + Zakkův Overdrive. Jaxem řek, líbí se mi zvuk jako má Metallica, Judasové, ale taky třeba AC/DC, Slash, Gilmour... Zvládne tyhle zvuky ten Crate? samozřejmě s krabičkama myslim. Co se týče výkonu, tak by vyhovoval spíš V18, ale chtěl bych dva kanály a smyčku, což V18 nemá. Jinak chvilku bych to asi měl doma, potom zkušebna... Co vy na to?
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Pavel321 píše:Zdravim, řešim podobnej problém, jako kolega, co zakládal thread. Chci si taky pořídit nějaký to kombíčko. Hraju na Epi SG 400 s Duncanama SH-6, viz podpis. Nejradši hraju klasickej metal a tvrdší rock. Představoval bych si zvuk asi jako Metallica, Judas Priest, ale chtěl bych, aby to zvládlo i takovej ten HardRockovej chlupatej zvuk. Původně sem už měl vybráno, měl to bejt Valveking, ale to by bylo asi jenom na metal, což nechci. Potom sem se tady dočet, že lampy Crate nejsou špatný, tak mě napadlo něco jako Crate V33 + Zakkův Overdrive. Jaxem řek, líbí se mi zvuk jako má Metallica, Judasové, ale taky třeba AC/DC, Slash, Gilmour... Zvládne tyhle zvuky ten Crate? samozřejmě s krabičkama myslim. Co se týče výkonu, tak by vyhovoval spíš V18, ale chtěl bych dva kanály a smyčku, což V18 nemá. Jinak chvilku bych to asi měl doma, potom zkušebna... Co vy na to?
To jsou úplně rozdílné zvuky- těch interpretů co tam máš...
--- Kup třeba toho Crata a krm to rozdílnýma krabkama na zkreslení
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Prejdák píše:
Pavel321 píše:Zdravim, řešim podobnej problém, jako kolega, co zakládal thread. Chci si taky pořídit nějaký to kombíčko. Hraju na Epi SG 400 s Duncanama SH-6, viz podpis. Nejradši hraju klasickej metal a tvrdší rock. Představoval bych si zvuk asi jako Metallica, Judas Priest, ale chtěl bych, aby to zvládlo i takovej ten HardRockovej chlupatej zvuk. Původně sem už měl vybráno, měl to bejt Valveking, ale to by bylo asi jenom na metal, což nechci. Potom sem se tady dočet, že lampy Crate nejsou špatný, tak mě napadlo něco jako Crate V33 + Zakkův Overdrive. Jaxem řek, líbí se mi zvuk jako má Metallica, Judasové, ale taky třeba AC/DC, Slash, Gilmour... Zvládne tyhle zvuky ten Crate? samozřejmě s krabičkama myslim. Co se týče výkonu, tak by vyhovoval spíš V18, ale chtěl bych dva kanály a smyčku, což V18 nemá. Jinak chvilku bych to asi měl doma, potom zkušebna... Co vy na to?
To jsou úplně rozdílné zvuky- těch interpretů co tam máš...
--- Kup třeba toho Crata a krm to rozdílnýma krabkama na zkreslení
Na tyhle věci by to mohlo být total vpohodě si myslím!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Clarx

Příspěvek od Clarx »

Anebo bys mohl zkusit Fender Superchamp, taky výborný kombo za ty prachy...
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Clarx píše:Anebo bys mohl zkusit Fender Superchamp, taky výborný kombo za ty prachy...
REkni dannymu a nech si dovezt johnson milenium jm150 :-)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Tak mi dnes domů došla nová kytara Ibanez RG321MH, kombíčko Crate V18-112 a MXR ZW44.

Naladil jsem kytárku zapojil kombo bez efektu a chvíli zkoušel zvuk, zkreslení je menší a čistej dobrej. Když jsem si ale chtěl zapojit efekt ke kombu zandal 9v baterku v MT2 šlape, zapojil do in kytaru a do out kombo, tak mi efekt nešlape nesvítí signalizační LED a ani nijak jinak nereaguje.

Nevíte co s tím?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Zkusit napájení z adaptéru a nebo jinou baterku.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Jinou baterii ted tady po ruce nemám a jak jsem psal v Boss MT2 funguje. Adaptér jsem taky zkoušel nastavil 9V, polaritu a i přes něj to nefakčí...

EDIT: overdrive opraven, chyba byla ve spínacím tlačítku
Ibanez RG321MH
Crate V18 - 112
MXR ZW-44, Boss MT2
bjjz

Příspěvek od bjjz »

a jak si spokojen s touhle kombinaci? chystam neco podobnyho .)
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Jeste nevim mam to par hodin doma, takze teprve zkousim co to dokaze. Jediny na co jsem prisel ze me zatim stve je, ze kdyz nastavim skoro na max gain na kombu a na MXR tak se mi zvuk docela libi, ale silene to piska a neda se to ustat nevi nekdo co s tim?
Ibanez RG321MH
Crate V18 - 112
MXR ZW-44, Boss MT2
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

co dělat? tlumit,tlumit....
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Při nižším zesílení MXR, nebo gainu to utlumit ještě jde, ale jakmile se dá hodně gainu a zesílí se to utlumit to není možný a píská a bručí si to jak zběsilí. :)

edit: takže pískání způsoboval jeden propojovací kabel mezi kombem a efektem a ještě zapojená ladička v cestě signálu. Ted už to je to celkem v normě a utlumit to celkem jde.
Naposledy upravil(a) cz01 dne 18.09.2008 20:13, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH
Crate V18 - 112
MXR ZW-44, Boss MT2
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

A jak velký zkreslení se dá dostat z týhle kombinace (V18 + MXR)? Chtěl sem původně V33, ale asi to bude zbytečně silný, tak asi pudu do V18 a zajímá mě, esli s V18 + MXR Wylde pude hrát třeba taková Metallica?
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

Premejslim taky o koupi crate V33, bednu mam 2*12, jeden celestion V30 uz mam doma, druhej by byl seventy80 nebo taky V30, jeste nevim co zvolit. Puvodne jsem se chtel pustit do stavby nejaky jcm800 nebo slo, dlouho jsem o tom premyslel a shanel informace, ale neni moc casu a za 6200 jako je ten crate bych neporidil asi ani material. Hrat bych na to nechtel zadny sladarny, ale zase nemyslim ze na HC/MC potrebuju nejakou ultra hajgejn pilu, mam rad kdyz je to citelny treba něco jako tohle http://www.youtube.com/watch?v=325VrIVSQbk
Samozrejme bych to musel krmit, momentalne mam jackhammera ale kdyby tomu neslusel tak bych nevahal menit popripade pred to postavit nejakej lampovej preamp, treba ze slo. MOhl by jit mozna upravit i preamp toho crate, aby byl zkreslenej kanal lepsi, ale ztrata zaruky....
A jeste bych mel jeden dotaz, kterej by mozna mel byt jinde ale pripisu to sem, zatim mam 2x12 horizontal z MDF, ale chtel bych vertical zkosenou, kdybych koupil ten seventy 80 k ty V30, co je lepsi dole? A je ta seventy 80 vhodna kombinace k V30 kvuli tomu ze to spolu hraje dobre, nebo to spolu hraje dobre s ohledem na cenu, ale dve V30 hrajou mnohem lip?
Diky za pripadny komenty:)
edit: tyjo ted koukam na
http://www.musiccenter.cz/produktyGTA/c ... 33H_p1.pdf
a ono to ma vystup jenom na 8ohm:(
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“