mini-anketa: jaké trsátko používáte na metal a rock?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

H drop. Struny: 11-14-18-28-38-60
Trsátko dunlop 0.73

přemýšlím ale o měkčím
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
nity

Příspěvek od nity »

co rikate na nestandartni trstaka viz treba

http://www.boogiestan.com/index.php?prislusenstvi

mel sem, sice uz je to dlouho, moznost hrat na medeny a bylo tu gut, urcite to melo jinej zvuk(ted nechci tvrdit lepsi/horsi) je to uz dlouho...tohle bude podle me hodne podobny...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Jim Dunlop Jazz III
Stagg SG + Guitar Rig 3
besip

Příspěvek od besip »

Drobák píše:Korty:když už tu může bejt "jaký trsátka používáte",tak tu může nejt i tohle,myslim je že je to samý,ale jen víc specifikovaný...

Co se týče mě tak hraju s Jazzem III(1.36mm) a sem naprosto spokojen,když ale třeva hraju v E ladění a hraju nějakej struming s PM tak šáhnu po ultatexovym dunlopu 0.83,to aby se trsátko nezasekávalo,ale používám ho málokdy.jazz III je prostě muj 8)
taky Jazz III :wink:
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

nity píše:co rikate na nestandartni trstaka viz treba

http://www.boogiestan.com/index.php?prislusenstvi

mel sem, sice uz je to dlouho, moznost hrat na medeny a bylo tu gut, urcite to melo jinej zvuk(ted nechci tvrdit lepsi/horsi) je to uz dlouho...tohle bude podle me hodne podobny...
Jo, pídím se po kovovým trsátku. Rád bych to vyzkoušel. Měli sem do ČR dovážet nějaký s kolekcí Joe Satriani, měl jsem ho v Praze objednaný, ale nedošlo.Jinde jsem na něj nikde nenarazil. Tak snad si ho zkusit udělat :wink: .
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
woro90

Příspěvek od woro90 »

Trošičku kovovému trsátku podobný zvuk má Brain .88 sestříhaný do hodně tupého tvaru hodně tupými nůžkami - spousta výšek a škrábe to hrozně. Nicméně zkoušel jsem jen samodomo plechové trsátko, ktrému jsem dostatečně nezabrousil a nevyleštil hrany, takže bych od dobře udělaného plechového očekával podobný zvuk jako od Jazz III, ale kovovější, cinkavější. Prostě jako tvrdý materiál.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Koukám... A zjišťuju, že mi taky vyhovuje Jazz III :) Na vybrnkávání i na tremolo picking, akordy. A protože jsou i docela pevné, tak dlouho vydrží :)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zase jsem se vrátil k želvám. Dlouhodobě na drsné riffy a zároveň použitelné a rychlé na sóla mi přijde zelená želva (myslím 0.83 už se odrbal obrázek).
0.73 je fajn, ale na sekačku s palm mutingem není tak dobrá jako 0.83 :) Ta je dobrá na bojí, kompromis.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Kimi

Příspěvek od Kimi »

George Dennis, 0.88, klasickej tvar. Dobře se drží :twisted:
Kytary: Schecter Hellraiser V-1, akustika BaCH, Harley Benton stratocaster
Kombo: Line6 microspider, Peavey Valveking 212
Efekty: Beta aivin overdrive
Trsátka: Dunlop ultex 2.0
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Noo nejoblíbenější je momentálně asi jazz 3 a sharp 1,3 ale jinak nevím proč se tohle řeší, protože je fakt jedno s čím brnkám.. je to jen o zvyku... občas se musím obejít i bez trsátek, protože je často ztrácím...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Na elektriku buď 0,73 Brain, taký to červený, nebo Jim Dunlop 0,64, takový oranžový, teď jsem narazil na nějaký zlevněný G'n'M, za 5,- jedno, tak jsem nakoupil haldu, maj takovej pěkně rašplovej povrch. Co jsem tak zkoušel, tak 0.54 je tak optimální, nějakej křehčí a tvrdší plast, ale aspoň je dřív asi zpřelámu, než poztrácim :lol:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
mr.sneidy

Příspěvek od mr.sneidy »

na rock a metal používám jedině dunlop 0,88 mm. Struny - GHS 10-46 :) Výborně se s nima hraje. Někdy je dobrý šáhnout i po tlustšim trsátku, ale tyhle jsou supr http://musiccenter.cz/Dunlop-418P88-12-ks/:3:30970
Epiphone LP studio
Marshall MG 100 DFX
weselow

Příspěvek od weselow »

Včera jsem si koupila trsátka Sharkfin Landstrom design, znáte je někdo?

Obrázek

Tou úzkou špičkou se mi docela dobře hraje a sóluje, používám dost měkký trsátka, takže ještě menší odpor mi vyhovuje... takže kdo je na tom podobně, Sharkfin je podle mě dobrej tip ;)
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

weselow píše:Včera jsem si koupila trsátka Sharkfin Landstrom design, znáte je někdo?

Obrázek

Tou úzkou špičkou se mi docela dobře hraje a sóluje, používám dost měkký trsátka, takže ještě menší odpor mi vyhovuje... takže kdo je na tom podobně, Sharkfin je podle mě dobrej tip ;)
Jóóó, to je stará klasika, která se před dvaceti lety vyráběla i tady. Říkali jsme jim žraločí ploutve, kvůli jejich tvaru. Špičkou se hrajou sóla, nebo vybrnkávání a když se s citem hraje doprovod těmi vroubky, dává to plnější zvuk, který by se dal trošku přirovnat k dvanáctistrunce. Využíval jsem je spíš na akustice, nebo pro struny 10 a silnější. Určitě to není pro ty, kdo do kytary mydlí jako blázni. Trhači, buď hrajte něčím jiným, nebo se naučte hrát s citem :lol:
Gibson SG-SFWCH

Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Buldokill píše:
weselow píše:Včera jsem si koupila trsátka Sharkfin Landstrom design, znáte je někdo?

Jóóó, to je stará klasika, která se před dvaceti lety vyráběla i tady. Říkali jsme jim žraločí ploutve, kvůli jejich tvaru. Špičkou se hrajou sóla, nebo vybrnkávání a když se s citem hraje doprovod těmi vroubky, dává to plnější zvuk, který by se dal trošku přirovnat k dvanáctistrunce. Využíval jsem je spíš na akustice, nebo pro struny 10 a silnější. Určitě to není pro ty, kdo do kytary mydlí jako blázni. Trhači, buď hrajte něčím jiným, nebo se naučte hrát s citem :lol:
Neuvěřitelné! :shock: Hlavně když Sharkfin je v doslovném překladu .... guess what.. :D ale chtěl bych taky zkusit s tímhle hrát... myslím, že pro mě by to bylo trsátko akorát..
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Giof píše:
Buldokill píše:

Neuvěřitelné! :shock: Hlavně když Sharkfin je v doslovném překladu .... guess what.. :D ale chtěl bych taky zkusit s tímhle hrát... myslím, že pro mě by to bylo trsátko akorát..

Jasně , že to je doslovnej překlad. Ale před dvaceti lety jsme tomu tak říkali a věděli jsme prd. Bolševik to sem z venku nepouštěl a nedivil bych se, kdyby to od nás venku neokopčili, tak jako spoustu dobrých nápadů a patentů. Komouši byli na tohle děsný tupci. To mi potvrdí každej pravověrnej rocker. Z jazyků jsme uměli jen rusky a po americku možná tak Hallo Dolly. A vyráběly se tady u nás Jolana-Luby. Možná bych ten červenej kousek celuloidu i někde vyštrachal. 8)
Gibson SG-SFWCH

mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Pouzival jsem GD dvojky, tedka pouzivam Jazz III nebo Jazz H3, jsou v podstate skoro to stejny...
Nechapu, jak nekdo muze hrat metlu mekkejma nebo kulatejma trsatkama (ten GD byl taky kulatej, a kdyz se na to podivam zpetne, byl to docela humac)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Z 1.0 jsem za 8 let došel na 0.46 :D:D nějak se mi s tím blátem dobře hrajou doprovody, a když chci tak si to přimáčku "nakrátko" a přisóluju si :D:D ale nedávno jsem ztratil origo trsátko s vyraženým logem jolana :D hrálo se s ním parádně..ani nevím jak bylo tlusté..ale jazz III mám taky rád ale to spíš na tokovéto domácí drnkání :D

jinak jsem si teď vyaukroval od danyho trsátko mesa boogie 0.88 ale to bude asi jen na ozdobu :D:D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

George Dennis sharp 1.05, lehce zbroušený...
Die Hard or Die Home
radek.hofmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek.hofmann »

Dunlop Jazz III (NEJLEPŠÍ), Brain 1.30, Jim Dunlop USA Fins .80 mm, Dunlop Ultex .75, Dunlop Stubby 3.0 mm a všechny tvrdosti od George Dennise pro jejich cenovou dostupnost...
Furch D-61, FENDER - Deluxe Players Strat®...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“