Ibanez 1527 a APEX2

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Mira7

Re: Ibanez 1527 a APEX2

Příspěvek od Mira7 »

Uznávám, že to video nebylo zrovna ideální příklad. Tak se mrkněte sem
http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f
nebo sem
http://www.youtube.com/watch?v=A7ZmyJw_uT4 (k tomu ještě ta podobná videa napravo)

a řekněte, který zvuk z toho považujete za dobrý. Tedy s přihlédnutím k tomu, že z youtube leze málokdy dobrý zvuk ...

Jinak dneska jsem to mastil něco přes 3 hodiny, už si začínám zvykat a deprese mě pomalu opouští. A nebo se ta kytara začíná vyhrávat, připadá mi, že už nezní tak hrozně syrově jako na začátku. Mám dojem (tedy říkali to ostatní), že i ta moje původní ibanezka začala mít dobrý zvuk až po nějaké době.

Mně QUOTE funguje docela dobře, je potřeba si dát pozor při mazání, když je víc vložených komentářů, a smazat ty správné QUOTE závorky.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ta druha ukazka se mi libi, ale je to i tim ze proste ted si to prehravas pres pc bedny, ale chce to i slyset nazivo pres 12 palcove repraky, to pak hrne a ma to koule..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

http://www.youtube.com/watch?v=3Wwt2t4A ... re=related

například :-) samozřejmě youtube kvalita zvuku :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Dvojí update ohledně mé 1527, který se může někomu při rozhodování hodit.

Sešel jsem se s LukyTuky, já standardní snímače, on DiMarzio Tone Zone a světe div se - nepoznali jsme rozdíl. Je tedy fakt, že on má kytaru podladěnou, takže to srovnání bylo trochu složitější, ale takový rozdíl, abych ty původní snímače vyhodil a koupil jiné, to nebyl.

Taky jsem svou kytaru půjčil Standovi Jelínkovi, což sice není 7strunný kytarista, ale myslím, že něco málo o kytarách asi ví :D . Zpracování, rezonance dřeva, pohodlnost hraní i zvuk zhodnotil jako plus, mínusem bylo tedy tremolo - zmáčknul páku dolů - pustil jí, kytara se lehce podladila, vytáhnul jí nahoru - pustil, kytara se lehce nadladila, ale jeho kytara to prý dělá taky a musí se s tím jenom počítat při ladění.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

mazzi

Příspěvek od mazzi »

Mira7 píše:... mínusem bylo tedy tremolo - zmáčknul páku dolů - pustil jí, kytara se lehce podladila, vytáhnul jí nahoru - pustil, kytara se lehce nadladila, ale jeho kytara to prý dělá taky a musí se s tím jenom počítat při ladění.
Mám kytaru s pevnou kobylkou, nicméně princip FR a jeho derivátů chápu a proto mi nejde do hlavy, jak můžu počítat při ladění s tím, že se FR nevrací do původní polohy (nebo se při zvýšení/snížení tahu strun hýbe krk a tělo, prostě ladění nedrží) a kytara se podlaďuje nebo nadlaďuje.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Já jsem to pochopil tak, že on naladí kytaru, zmáčkne páku směrem dolů, pustí a doladí to. Kytara má pak časem tendenci vrátit se do té "rovnovážné" polohy, takže párkrát během koncertu prostě udělá to samé s pákou, aby měl struny v té dolní jakoby podladěné poloze. Ale ty rozdíly v naladění byly vcelku malé, akorát že Standa má trochu jiné nároky než já a já taky nervu páku úplně dolů a o 6 půltónů nahoru ...

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak to trochu smrdi vymletyma zamkama v nulaku? imho by kytary v dobrem stavu s dobryma systemama (coz treba lo pro edge je - pro me vitez mezi zamkovejma systemama) tohle delat nemely.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Tohle nedělá ani obyč FR.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Kinx píše:tak to trochu smrdi vymletyma zamkama v nulaku? imho by kytary v dobrem stavu s dobryma systemama (coz treba lo pro edge je - pro me vitez mezi zamkovejma systemama) tohle delat nemely.
A ZR tremolo se ti zda horsi nez Lo pro Edge?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hele ZR jsem jeste nemel v ruce a dost me zajima, uz jenom kvuli tomu prubehu a jinymu principu (co jsem o nem zatim cetl). ale lo pro edge jsem mel na jedne kytare (ibanez K7) a to je uplne super system - nemenit porad ladeni tak uvazuju o tom ze bych s nim zhyzdil nahradniho strata :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Krasne zvrhla myslenka :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“