Ibanez 1527 a APEX2

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
LukyTukySpeky

Ibanez 1527 a APEX2

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s kytarami IBANEZ RG 1527 http://kytary.cz/ibanez-rg-1527/82638/?SE650:0:0:1:0 a IBANEZ APEX2 (http://kytary.cz/ibanez-signature-model ... 50:0:0:1:0)
Jednu z nich si v nejbližší době budu kupovat a nejsem ještě úplně rozhodlej (možná to bude tím, že jsem ani na jednu zatím nehrál, ale hodlám to v nejbližší době napravit :) ) Jo a když bych kupoval tu první, tak z bazaru se snímači DiMarzio Tone Zone u kobylky a DiMarzio Blaze u krku, chtěl bych se zeptat, jestli tyto snímače nebudou při podladění nesrozumitelně "huhlat".
Dik moc
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

S DM Blaze nemám žádné zkušenosti, ale ToneZone ti fakt huhlat nebude a vsadil bych se že ani ten Blaze ne, snímače DM s podladěním problémy nemají.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Apex 2 tu má miguel.kol napiš mu sz
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

DiMarzio Blaze používal na své sedmistruně i Fredrik Thordendal z Meshuggah a ten zvuk byl všechno, jen ne zahuhlaný :twisted: Hotové peklo, kovový zvuk, parádička...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Ibanez 1527 ti doporučuju...mám jí sice jen asi týden,snímače scháním,ale je to kvalita....hraje nádherně....zkušenost s Munky signature nemám ale také jsem na ní slyšel jen chválu...
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
Mira7

Re: Ibanez 1527 a APEX2

Příspěvek od Mira7 »

Hej hola, majitelé 1527, od středy patřím mezi vás a mám na vás dotaz, jak vám to hraje s originálním příslušenstvím (struny, snímače)? Já to porovnal se svou asi 13letou RG470 a ten rozdíl ve zvuku je dost velký v neprospěch 1527 - snímač u kobylky mi připadá takový zahuhlaný, nečitelný, zvuk jak z vrakoviště, a to i když nehraju na tlusté H, u krku to na sóla jakž takž jde. Je fakt nutné měnit snímač(e) nebo bude stačit dát slušné struny (na sucho neznějí nějak extra hrozně) a nechat kytaru trochu vyhrát? Totéž se kdysi říkalo o snímačích V7 a V8, co mám na 470 a ten zvuk z nich dnes špatný vůbec není.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jak na tom máš staré struny, není to jimi? :wink: Dost bych to tipoval na ně... Ty snímače jsou tam vcelku v pohodě, samozřejmě, že upgrade je možný, ale ne nutný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Nero píše:Jak na tom máš staré struny, není to jimi?
Ta kytara je nová, ale je fakt, že ty struny mi jsou podezřelé od první chvíle. Po prvních 5 minutách hraní jsem měl prsty úplně černé, asi jako když opřeš kytaru do kouta a vzpomeneš si na ní za 5 let. I se na ně blbě hraje, vyměním je a uvidíme.

Mimochodem je potřeba na 7strunku nějak speciálně upravit ekvalizaci nebo stačí, jak mám zesík nastavený na 6strunku? Zatím mi připadá, že tlusté H tam dělá hrozný bordel, ale uvidíme po výměně strun. Samozřejmě jsem čekal zvuk z pekla, ale tohle je peklo jiného ražení ... :)
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ja jsem tuhle kytaru kupoval z bazaru se snimacema Dimarzio (typy napsany vyse) a bavil jsem se s kytaristou, co mi to prodaval a ten tvrdil, ze origos snimce stojej za prd a kdyz se kouknes na uziv. recenze na netu tak taky spoustu lidi pise, ze prvni vec, co udelali byla vymena snimacu, ale ja osobne jsem na ty origos nehral, takze nevim. Jinak vymena strun a zmena ekvalizace je podle me nutna vec.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mira7 píše:
Nero píše:Jak na tom máš staré struny, není to jimi?
Ta kytara je nová, ale je fakt, že ty struny mi jsou podezřelé od první chvíle. Po prvních 5 minutách hraní jsem měl prsty úplně černé, asi jako když opřeš kytaru do kouta a vzpomeneš si na ní za 5 let. I se na ně blbě hraje, vyměním je a uvidíme.

Mimochodem je potřeba na 7strunku nějak speciálně upravit ekvalizaci nebo stačí, jak mám zesík nastavený na 6strunku? Zatím mi připadá, že tlusté H tam dělá hrozný bordel, ale uvidíme po výměně strun. Samozřejmě jsem čekal zvuk z pekla, ale tohle je peklo jiného ražení ... :)
No, že je kytara nová, opravdu neznamená, že jsou nové i struny - klidně tam můžou být pár let :D Okažitě bych měnil...

Tu změnu nastavení to asi bude vyžadovat, neřekl bych, že nutně, ale asi ano.

PetrPeter 1975 - 2008
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Taky jsem prostudoval pár recenzí, než jsem se pro ní rozhodl, a tak 1 člověk z 5 dával hned po nákupu DiMarzia, ostatní pěli chválu i na původní snímače. Zkusím dát šanci těm původním.

Podle nějakého papírku, co na kytaře byl, byla vyrobená v únoru 2009, tak ty struny tak staré nebudou, ale zkrátka půjdou pryč. Stejně mi je divné, že na kytaru za 24 000 nedají pořádné struny, vždyť to je rozdíl v nákladech pár korun.

Tak s tou ekvalizací jste mě, pánové, moc nepotěšili ... V jiném vlákně píšu, jak moc "rád" se hrabu s nastavením zvuku. To ještě budu muset vyzkoumat, jak to teda dělat na koncertech, kde budu střídat kytary, když se na zesík po nastavení zvuku nemá moc sahat.

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Naco stridat kytary, kdyz budes mit sedmu? Kvuli barve zvuku?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Fade píše:Naco stridat kytary, kdyz budes mit sedmu? Kvuli barve zvuku?
kdo ví jak tu šestku ladí :)

Jinak co se týče EQ, já stahuju dost basy(bez toho konkrétní zvuk u sedmy moc nedocílíš), vytahuju středy kvuli průraznosti a vejšky pro čitelnost(což se ale nesmí přehnat, ať to nerve uši). Ale každej má rád určitej zvuk, takže těžko radit, záleží to samozřejmě z velký části na aparátu.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Na tuhle otázku odpovím tak za měsíc, až si na 7 trochu zvyknu, ale zatím jsou důvody následující - 6 má lepší zvuk, lépe se mi na ní hraje dole i na sóla (určitě otázka zvyku a současných blbých strun), na některé písničky dostane 7 spoluhráč a zkrátka ta 6 je moje dlouholetá láska :). Jo a málem bych zapomněl to hlavní: je přece největší frajeřina střídat na koncertě kytary, ne? :D

Jak "jak tu šestku ladí"? Snad je naladěno z továrny, ne?

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Mel na mysli jake pouzivas ladeni?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Mira7 píše:
Na tuhle otázku odpovím tak za měsíc, až si na 7 trochu zvyknu, ale zatím jsou důvody následující - 6 má lepší zvuk, lépe se mi na ní hraje dole i na sóla (určitě otázka zvyku a současných blbých strun), na některé písničky dostane 7 spoluhráč a zkrátka ta 6 je moje dlouholetá láska :). Jo a málem bych zapomněl to hlavní: je přece největší frajeřina střídat na koncertě kytary, ne? :D

Jak "jak tu šestku ladí"? Snad je naladěno z továrny, ne?
Vis co, mi prijde zbytecne pouzivat potom podladenou sestku nebo treba normalne ladenou sestku, kdyz mam sedmu. Ona zvlada prece vse. Mozna bych to rozmyslel, pokud bych potreboval zvuk LP misto RG. Ja ted treba uvazuju, jestli koupit nekdy sedmu, nebo podladit sestku. Pak bych ale prisel o vyssi tony a nemohl bych hrat zaroven podladene a v normal ladeni, nebo spise tak, jak to mam ted cele o pulton nize. Sedma mi timpadem pripada nejlepsi reseni.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

...EDGE... píše:Mel na mysli jake pouzivas ladeni?
Ten starý fór s naladěním z továrny je tak profláklý, že jsem k němu ani nedával smajlíka. Ladím standardně. Zítra si jdu pro struny, tak jsem zvědav, jak to pak bude hrát. Máte nějaký tip na dobré struny (pokud to není v jiném vlákně)? Styl rock až metal. Já mám na šestce dost špatné zkušenosti s D'Addario, dost mi praskaly, teď jsem minulý týden nasadil Ernie Ball, tak jsem zvědav. Asi 2 roky jsem na kytaru skoro vůbec nehrál, tak jsem ztratil přehled o značkách ...

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Pekny forek ;)
A doporucil bych ti Elixiry, sice jsou trosku drazsi, ale vydrzi a vyplati se.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

dělaj se vůbec Elixíry na sedmu?? jinak já používám na sedmě DR a nemůžu si vynachválit, narozdíl od Dean Markley nebo D'Addario, co jsem zkoušel.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Kucííí co to tu na mě hrajete za habaďůru :) , nejbližší obchody mám Muziker a Music City a ani v jednom jsem nenašel ani značku Elixír, ani DR, obě značky mají až v kytary.cz a to mám přes celou Prahu. Přece následující značky nejsou úplné shity:
Music City: Arkay, D'Addario, Darco, Dunlop, Ernie Ball, Fender, SIT. Muziker navíc Epiphone, Gibson a ještě nějaké, co vypadají spíš akusticky. Tak něco poraďte, přičemž samozřejmě ne každá asi dělá struny na sedmičku.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“