Mám ke Kemperu pár poznatků/otázek. Berte to ale spíš jako úvahy. Ani na to nemusíte reagovat. Zatím nemám v plánu něco podobného pořizovat, jen mě to zajímá. Na doma mi stačí ta mini verze, Zoom G1On
1) Mám pocit, že to řeší spíš "velké" kapely nebo muzikanti, co mají velký a těžký aparát (full stack apod). Ta zvuková stránka věci má určitě taky svoje plus, ale třeba pro naši kapelu, co se ve třech lidech (bez bicích) vejdeme do VW Golf to asi nemá cenu
2) Pokud hrajeme na menších akcích, kde je třeba jen odposlech na zpěv, nebo děláme vlastní akce, kde hrajeme z vlastního aparátu, tak bych s sebou stejně musel ten odposlech tahat. Zvukař zde nebývá, takže tady je lepší sebou vzít kombo, než Kemper + odposlech.
3) V souvislosti s Kemperem se objevují jména kapel z tvrdších stylů. Hraje na to nějaký jazzman? Nemyslím tím ukázku na YouTube "Kemper jazz". Prostě mi přijde, že je to určené spíš pro hi-gain hráče. Jasně, čisté to umí taky, ale jak jsem psal v bodu 1) - přijde mi, že to řeší lidi s "velkým" aparátem, kteří hrajou hlavně higain.
4) Co krabičky? Já mám třeba dvě zkreslení - overdrive s boostem + dva typy distortionu a všechno to spolu nějak kombinuju. Na Kemperu bych si musel vytvořit 10 profilů s kombinacemi, které používám? Co pak krabičky za zkreslením - jsou vázané na profil?
5) Kapela - když má jen jeden Kempera, nedělá to pak neplechu? V tom smyslu, že se zvuk mění podle pódia, zvukaře, ... a jenom jedna kytara zní pořád skvěle, čistě, ... není to pak spíš na škodu. Kapela by měla znít "jednotně", takže když Kemper, tak pro všechny (a rovnou přesamplovat bicí

)
6) Poruchovost - když se mi pokazí něco z mého řetězce, dokážu koncert i tak odehrát. Aparát si půjčím a bez krabičky se obejdu. Co Kemper? Kupovat si dva, pro případ poruchy není zrovna finančně snesitelné