DELAY
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: BOSS DD-3 DD-6
nene na secky krabky co davam do smycky
- TakJakyhoMeZnas
řeknu to ještě jednou - kup radši tohle http://www.smrckaeffects.com/true-bypas ... 57-x-loop/
"You feel alright then you hear a music ring"
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jasny sak ja nic nekupuju jenom nahlas premyslim
a diky za odkaz
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To je akorát něco trochu jiného 8-switch má trochu širší možnosti.TakJakyhoMeZnas píše:řeknu to ještě jednou - kup radši tohle http://www.smrckaeffects.com/true-bypas ... 57-x-loop/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pravda...ktomu octa me napada jako alternativni reseni jen ty TB od baygera..ale ty jsou silene drahe
- TakJakyhoMeZnas
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
na bazaci sem ho parkrat videl i za nejakou ctyrku
- TakJakyhoMeZnas
upřímně je mi úplně jendo, co si koupíš
jen mně zaráží, že budeš cpát do smyčky 8 efektů ( tolik jsem jich v životě najednou u sebe neměl )
přišlo by mi zbytečné si tuhle zrůdu kupovat, když tam chceš dát 2-3
EDIT: se dvěma je ti nějaký presetovač k ničemu
jen mně zaráží, že budeš cpát do smyčky 8 efektů ( tolik jsem jich v životě najednou u sebe neměl )
přišlo by mi zbytečné si tuhle zrůdu kupovat, když tam chceš dát 2-3
EDIT: se dvěma je ti nějaký presetovač k ničemu
"You feel alright then you hear a music ring"
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
do smycky mam 4 krabicky a jeste hodlam v dohledne dobe 2 porizovat...
- Dif Der
- last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
- Kontaktovat uživatele:
Re: DELAY
Tak dneska z Anglie dorazil ten Biyang. Zatím jsem stačil jen vyzkoušet, jestli to funguje, takže jen pár prvních dojmů. V krabičce byl jen efekt, žádná brožurka k tomu, prostě nic navíc. Krabka je malých rozměrů a docela lehká. Šasí by mohlo být trochu lépe udělané. Kryt na baterii je připevněn jedním šroubem, který se v pohodě uvolní rukou. Baterka je tam potom docela napevno, takže v krabce nelítá. Potenciometry nechrastí a switch nelupe. Zvuk jsem moc ještě netestoval, takže zatím neporeferuju.

Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Moog Moogerfooger MF-104Z - pre-recenze.Jsem nadšený! V dnešní nabídce levnějších a rozměrově čím dál menších delayů je sice čím dál více složitější obhajovat důvody, proč jsem šel po hlavě do Moogu, ale na tom MF-104Z je zkrátka něco, co mi žádný předchozí delay efekt neposkytnul. Anebo jsou v tom jen pocity, placebo, podvědomé "cosi", co bylo vynucené tou šílenou cenou... ?
MF-104Z je muzikální, teplý a dynamický. Přirozenější průběh jsem dosud neslyšel na vlastní uši. Nabízí se možnost jej porovnat s jinými, třeba levnějšími a dostupnějšími delayi na trhu, ale podle mě to nemá smysl. Ne z toho důvodu, že to je stejné jako měřit jabka a hrušky dohromady, když vezmu, že konstrukčně je MF-104Z mnohem složitější a obsahuje komponenty, které zkrátka lacinější delaye nemají. Ale z důvodu prostého: je to prostě Moog
Delaye jsou velmi inspirativní! Od nenápadných, přes rockabilly, "pink flojdovské" a ještě dál...
Perfektní je jeho externí smyčka (loop), ve výsledku je ve feedbacku i zvuk efektu (může být prakticky cokoliv), který jde přes smyčku. Dá se ovlivnit poměr a zkreslení té smyčky, prostě paráda a další využití MF-104Z pro "jiné" zvuky. O možnosti připojení externího expres. pedálu (buď Moog nebo jiný, např. Ernie Ball) do jedné ze tří zdířek (feedback, čas spoždění, poměru mezi zpožděným a původním signálem) ani netřeba se rozepisovat. Dle manuálu jsem propojil MF-104Z s MF-102 Ring Modulatorem přes smyčku a rázem to začalo dělat zajímavé věci! S overdrivy i fuzzy vznikají hutné zvukové stěny atd. ...
S feedbackem za 3/4 dráhy vzniká samooscilace a násobení zkreslení a hlasitosti - jak tomu člověk nezamezí... připomíná to start raketoplánu nebo průlet proudové stíhačky v obýváku.
Jinak samotné ovládání MF-104Z je příjemné, ovladače mají silnou vůli, takže žádné nechtěné přetáčení nešikovnou rukou (i nohou) nehrozí. Vytknul bych snad horší rozlišitelnost poloh všech ovladačů - nenápadná bílá tečka není nejvýraznější.
Ovladači Drive i Output lze MF-104Z přizpůsobit perfektně k jakékoli kytaře i přes složitější pedalboard s krabičkami. Drivem na maximum lze docílit i poměrně slušného měkkého overdrivu. Má bypass spínač, je důležité proto jeho celkovou hlasitost nastavit a pokud možno s ní moc už nehýbat. Přepínač mezi krátkým (50-500ms) a dlouhým (100-1000 ms) zpožděním a přepínač mezi interní a externí smyčkou pro připojení dalšího zařízení. Ovladačem Loop Gain lze ovlivnit zesílení/zkreslení signálu v externí smyčce. Na předním panelu je celkem osm vstupů i výstupů (Audio In, Mix Out, Delay Out, Loop In, Loop Out, Time, Mix, Feedback) - velké možnosti nastavení a připojení / propojení. Napájení 9V až 15V, 300mA, opačná polarita (jako všechny Moogerfooger produkty).
Je to lehká krabice, asi jako bochník chleba. Rozměry Moogerfooger produktů asi nikdo, komu záleží na místě v pedalboardu, moc neocení, ale to je prostě Moog.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
očekávám video recenzi
nemůžu si pomoct, mě se tyhle moogy hrozne libej, už jenom právě to provedení, proste hezký i na pohled, poctivej kus efektu 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jen tak FYI - smycku ma myslim treba Memory Boy (eventualne az ve verzi deluxe) a videl jsem to uz u vice delayu. Kazdopadne Moog se mi taky vzdycky libil 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
wikxzen píše:Kameru s pořádným micem sice nemám, ale nějaké ukázky s rekordérem Zoom H4n bych připravil do recenze (kdo chce, ať napíše PM, pošlu aspoň prvotní nesourodé střípky).
ha, to si speciálně poslechne Wohma
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
Wikxzene, nevytýkej mi mou lenost hledat, ale kolik ta sranda stojí?
Jinak ty smyčky se objevují ve více delayích, ale pořád to je spíš zřídkavá věc. Dají se s ní ale dělat dost zajímavé věci.
Jinak ty smyčky se objevují ve více delayích, ale pořád to je spíš zřídkavá věc. Dají se s ní ale dělat dost zajímavé věci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Právě proto jsem to radši nechtěl hledat
Mohl by to být až moc velký šok - tady by mi to snad bylo předloženo citlivě
Ale naštěstí je vysoce pravděpodobné, že mé peněženky se to nikdy nebude týkat.
Ale naštěstí je vysoce pravděpodobné, že mé peněženky se to nikdy nebude týkat.
PetrPeter 1975 - 2008