*** Váš Tuning ***

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

KORTY píše:
afektband píše:Myslim že než tuning, to bude upgrade. Pod tuningem si představim vetší zásah. :D
a ten vesti zasah myslis lepeni nalepek po kytare? :lol:
Dobře ty... :lol:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

KORTY píše:
afektband píše:Myslim že než tuning, to bude upgrade. Pod tuningem si představim vetší zásah. :D
Tuning je snaha odlišit se od běžné sériové výroby. Že na nejlevnější kytaru od Ibanezu střelíš nejrozšířenější snímače ve své kategorii, to moc nepovažuji za tuning... Je to upgrade, je to zajímavý - to přiznávám.
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

Kamahl píše:
KORTY píše:
Tuning je snaha odlišit se od běžné sériové výroby. Že na nejlevnější kytaru od Ibanezu střelíš nejrozšířenější snímače ve své kategorii, to moc nepovažuji za tuning... Je to upgrade, je to zajímavý - to přiznávám.
jo ok je to upgrade :lol:
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já mám teď taky "tuning" kytary, kterýžto možna ani nelze považovat za tuning... po výměně strun se mi nechtěli zaštipávat struny a nechal jsem je jen tak na volno a pokroutil sem je a vypada to SG teď tak zajímavěji :) líbí se mi to víc... :) ale jinak jako tuning to není :D spíš takové doladění vzhledu :twisted:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Mjkl píše:Já mám teď taky "tuning" kytary, kterýžto možna ani nelze považovat za tuning... po výměně strun se mi nechtěli zaštipávat struny a nechal jsem je jen tak na volno a pokroutil sem je a vypada to SG teď tak zajímavěji :) líbí se mi to víc... :) ale jinak jako tuning to není :D spíš takové doladění vzhledu :twisted:
Odborně se tomu říká nezastřižené struny.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Kamahl píše:
Mjkl píše:Já mám teď taky "tuning" kytary, kterýžto možna ani nelze považovat za tuning... po výměně strun se mi nechtěli zaštipávat struny a nechal jsem je jen tak na volno a pokroutil sem je a vypada to SG teď tak zajímavěji :) líbí se mi to víc... :) ale jinak jako tuning to není :D spíš takové doladění vzhledu :twisted:
takhle tuním už dlouho... hlavně proto, že nemám čím stříhat :D jsem línej si koupit cvakačky a nechci ničit naše domácí
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Dark Axel píše:
Kamahl píše:
takhle tuním už dlouho... hlavně proto, že nemám čím stříhat :D jsem línej si koupit cvakačky a nechci ničit naše domácí
Osobně doporučuji nůžky na plech. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Dark Axel píše:
Kamahl píše:
No abych řekl pravdu já doma mám štípaček 3 prde** hehe a byl jsem si pro ně zajít o dvě podlaží níž... :roll:
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Proč to stříhat? Já když namotávám struny, tak to dělám tak, aby mi moc nepřesahovala (max 5 mm) a pak to nemusím stříhat... ale chce to trochu cvik a vyhrát si s tím... když se to totiž udělá špatně, tak nejde navinout a když se konečně navine, tak "vylítne" a můžu jí namotávat znova...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Pikus píše:Proč to stříhat? Já když namotávám struny, tak to dělám tak, aby mi moc nepřesahovala (max 5 mm) a pak to nemusím stříhat... ale chce to trochu cvik a vyhrát si s tím... když se to totiž udělá špatně, tak nejde navinout a když se konečně navine, tak "vylítne" a můžu jí namotávat znova...
problem je v tom ze struna ma bejt omotana 2x maximalne trikrat protoze to ovlivnuje rozladovani...
BTW: ja donedavna taky nechaval trcet ale jednou sem si pri opojeni dloub Dcko do oka (nastesti se mi nic nestalo) od ty doby radsi striham :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Demilich

Příspěvek od Demilich »

MrB14ck píše:
Pikus píše:Proč to stříhat? Já když namotávám struny, tak to dělám tak, aby mi moc nepřesahovala (max 5 mm) a pak to nemusím stříhat... ale chce to trochu cvik a vyhrát si s tím... když se to totiž udělá špatně, tak nejde navinout a když se konečně navine, tak "vylítne" a můžu jí namotávat znova...
problem je v tom ze struna ma bejt omotana 2x maximalne trikrat protoze to ovlivnuje rozladovani...
BTW: ja donedavna taky nechaval trcet ale jednou sem si pri opojeni dloub Dcko do oka (nastesti se mi nic nestalo) od ty doby radsi striham :lol:
Taky mě hrubé Ečko "pohladilo přes bulvu" a příjemné to nebylo :lol: taky už stříhám 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Pikus

Příspěvek od Pikus »

MrB14ck píše: problem je v tom ze struna ma bejt omotana 2x maximalne trikrat protoze to ovlivnuje rozladovani...
:lol:
Aha... tak mě to na akustice vždycky drželo ladění víc, když byla omotaná víckrát....

Až je budu měnit, udělám to podle vás a uvidím :D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja to necham trcet tak 25 cisel, a pak to zamotam do krouzku o prumeru asi 5 cm. je to ciste prakticka vec, nechcu si vypichnout oko, a jak tu strunu pretrhnu tak jen navazu a pouziju k tomu prave ten zbytek ..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pigdestroyer píše:ja to necham trcet tak 25 cisel, a pak to zamotam do krouzku o prumeru asi 5 cm. je to ciste prakticka vec, nechcu si vypichnout oko, a jak tu strunu pretrhnu tak jen navazu a pouziju k tomu prave ten zbytek ..
z tohodle ohledu je to dobry, ale podle me se to mnohem vic rozlazuje, kdyz neco couha. zjisteno tak, ze mi jednou couhalo tenky ecko asi 10 cm, a rozlazovalo se mnohem mnohem vic nez zbytek(dokoce vic jak gecko ;) ). smik jsem to a bylo po problemu(ale gecko se rozlazuje furt, no...)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Re: *** Váš Tuning ***

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Tak aby se to tady taky trošku rozhejbalo, přidávám obrázek, jak jsem si zkrášlil kobylku. Objednávat si ozdobnou kobylku se mi nechtělo, obrábět kus kovu taky ne, tak přišla na řadu samolepící folie z Hornbachu za 30 korun :idea:

Obrázek
Blackwell: Instrumental progressive rock
woro90

Příspěvek od woro90 »

[quote=Bhu z Crecelu](povedená samolepka za kobylkou)[/quote]Pěkné, moc pěkné... Já jsem svojí chudince behringerce provedl tohle: ObrázekNový lak, včetně hlavy, pickguard z gramodesky, ty proužky jsou z pásky, abych je mohl kdyžtak sundat, v 12. poli nápis "pozor, elektrické zařízení", odpovídající značka na hlavě, zezadu kryt pružin taktéž z gramodesky, oproti původnímu stavu jsem při té příležitosti přebrousil pražce, upravil nultý a všechno seřídil, takže tremolo chodí naprosto perfektně. Ještě ji čeká úprava vnitřku, takže možná přibude druhý přepínač nebo stávající vystřídá superswitch, chtěl bych totiž pár zvuků navíc, jako tele (krajní snímače paralelně) a out of phase. Tónová clona ořezávající zespoda a strangle switch se mi bohužel už nikam nevejde - asi budu muset stavět :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Pickguard z gramodesky, dobrýý :lol: to se jen tak nevidí
Blackwell: Instrumental progressive rock
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Takže tady je můj malý tuning :)

Krom toho že původně to mělo 3 SC (stock), tak jsem tam dal na zakázku vyrobený nerez pickguard a to je vše :) Jo a ještě, potřeboval jsem nějak odlišit pot na volume pro první HB...

PS: ten pickguard zemněný není...zkoušel jsem na to hrát a zatím v pohodě...
Přílohy
pot :)
pot :)
nový pickguard
nový pickguard
Final Frontier
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jaguar master píše:Takže tady je můj malý tuning :)

Krom toho že původně to mělo 3 SC (stock), tak jsem tam dal na zakázku vyrobený nerez pickguard a to je vše :) Jo a ještě, potřeboval jsem nějak odlišit pot na volume pro první HB...

PS: ten pickguard zemněný není...zkoušel jsem na to hrát a zatím v pohodě...
Pěkné, i když se sunburstem to není úplně můj šálek piva... Těch snímačů ses zbavil? Doporučuji zkusit HSH a double switching, když už děláš tak velké úpravy :wink: pokud máš snímače pořád v šuplíku, neprodal bys?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

No mně se to taky více líbí když je to bez pickguardu a jde vidět ta kresba dřeva...ale takhle je to taky hezké. Nezbavil jsem se. Někde jsou, ale H-S-H je už zase moc velká změna :D musel bych ten pickguard nechat předělat...a navíc po tom nějak netoužím :P jo mám je doma ale jeden má urvanou cívku...ale nějak se jich nechci zbavovat :D
Final Frontier
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“