Není to tak , že platíme daň za pr.el světa, podobné "zvýhodnění" má celá evropa
Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
Re: Kytary Harley Benton
Mohl by někdo vysvětlit , proč když zadám US, mi na Thomannu vyjde nižší cena v dolarech ? než když zadám česko a cenu v Eurech? Třeba 200 dolarů vs 209 Eur,
Není to tak , že platíme daň za pr.el světa, podobné "zvýhodnění" má celá evropa
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ceny v Eurech se pro různé země EU liší?
Co je za velkou louží je mi buřt a pokud si Thomann nastaví ceny pro US zákazníky tak, aby byl v US konkurenceschopný, je to jeho věc.
Co je za velkou louží je mi buřt a pokud si Thomann nastaví ceny pro US zákazníky tak, aby byl v US konkurenceschopný, je to jeho věc.
Ceny v Eurech v Evropě se neliší. V USA a i jinde ve světě, co jsem se díval jsou ceny nižší než v Evropě.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Harley Benton má nového firemního hráče
@MartyC: ...@Affordano:Moje tělo CS500 BK má šířku těla 48mm u "krční" rolny , kolik měly Ty Tvoje?
Já už ty kytary nějaký pátek nevlastním, ale ta starší, bílá, byla o 2 mm tlustší, to si pamatuji, tak předpokládám 50 mm. Lišila se i v různých jiných detailech - tulip mechaniky místo kidney, kvalitněji působící binding, patka krku... asi opravdu jiná fabrika...
Já už ty kytary nějaký pátek nevlastním, ale ta starší, bílá, byla o 2 mm tlustší, to si pamatuji, tak předpokládám 50 mm. Lišila se i v různých jiných detailech - tulip mechaniky místo kidney, kvalitněji působící binding, patka krku... asi opravdu jiná fabrika...
https://aukro.cz/kytara-elektricka-typu ... gLdTvD_BwE
to je ta nejnovější řada. Děsna je úzká hlava, to bych nesnes. Už jsou líný dolepovat boky.
to je ta nejnovější řada. Děsna je úzká hlava, to bych nesnes. Už jsou líný dolepovat boky.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
@Torst:
No nevím. Podle mně je to pořád stejné jako ve 2019 , kdy jsem kupoval SC450+.Podívej se na Affordanův avatar , ani ten Gibson custom nevypadá nějak široce.
Pravdou je , že se mi líbí víc širší hlava na SC500 - kterou jsi kdysi taky kritizoval.
Je to dost o úhlu záběru , fotím a něco o tom vím.
No nevím. Podle mně je to pořád stejné jako ve 2019 , kdy jsem kupoval SC450+.Podívej se na Affordanův avatar , ani ten Gibson custom nevypadá nějak široce.
Pravdou je , že se mi líbí víc širší hlava na SC500 - kterou jsi kdysi taky kritizoval.
Je to dost o úhlu záběru , fotím a něco o tom vím.
Tak kolegové, jak tady ty H-B vychvalujete, taky jsem neodolal, SC-500 BK Vintage Series od Thomannů už je doma. Došla poctivě zabalená (včetně strun obalených mastným papírem s dvojicí vložených silika vysoušecích sáčků), fakt si s tím dali chinani práci. Seřízená - dohmat, relief krku, výška snímačů, oktávy, pražce začištěné, lak i binding bezvadné. Hraje a rezonuje hezky. Opravdu za málo peněž hodně muziky, spokojenost...
Blahopřeji k černé "krasavici inteligentní".No mně se taky moje SC500 BK zdála celkem seřízená , ale po zabroušení pražců a drážek v nuláku šel dohmat dost dolů a na prvních pražcích kytara lépe ladí.
Zvukově ale byla i snad lepší s tím vyšším dohmatem.
Zvukově ale byla i snad lepší s tím vyšším dohmatem.
to Kajman2nd: Krásná, velká gratulace! Dej pak vědět jak jsi spokojený se snímači, hlavně v kapelovém kontextu, doma to bude určitě v pohodě. Docela by mě (a asi nás všechny) zajímalo, jestli je ve snímačích nějaký posun. Btw, kolik teď ta beautina váží?
to MartyC: To se ti možná ani nezdá, že kytara hrála před snížením dohmatu líp - já teď řeším opačnou situaci, dávám dokupy hodně jeté LP Vintage V100WR, u kterého byly drážky v nuláku prořezané už moc a struny se dusily o první pražec, LP hrálo tence a plechově. Podlepil jsem nulák tenkým proužkem mahagonu a tradá - kytara vstala z mrtvých... Takže snižovat dohmat určitě jo, ale s nulákem opatrně, to tady ale určitě každý ví (-:
Ahoj , trochu jsem se tomu věnoval a mohu říci , že zvuk se, při dodržení co nejvíce stejného přídavného gearu, nezhoršil.
Ten dojem vznikl užitím kytary na jiném aparátu.
Je fakt , že jsem si pohrál s výškou snímačů . Snížení dohmatu bylo u mně cca o 1mm nad 12. pražcem.
B.T.W , moje BB váží 4,1kg a je těžší než její sestra SC450+ se specifikacemi G. standardu (mahagon+javor top + mahagon krk - 3,85kg).
Pokud čínská lípa užitá u HB kytar pochází ze severovýchodní oblasti země , jak jsem někde četl , vysvětlovalo by to rozdíly - na rozdíl od naší měkčí a lehčí varianty je tamější lípa zřejmě tvrdší a hutnější. Což by mělo nástrojům jen prospět. Váha té mojí by tomu napovídala.
Celolipové tělo spolu s javorovým krkem vytvářejí z SC 500 poměrně rezonantní nástroj. Stále si užívám její , mírně specifický, zvuk.
Vývoj snímačů neposoudím.
Co mohu napsat:
SC 500 byla na stejném nastavení aparátu citelně hlasitější než bratrova Ibanez AS53 TFT Art core.
Ten dojem vznikl užitím kytary na jiném aparátu.
Je fakt , že jsem si pohrál s výškou snímačů . Snížení dohmatu bylo u mně cca o 1mm nad 12. pražcem.
B.T.W , moje BB váží 4,1kg a je těžší než její sestra SC450+ se specifikacemi G. standardu (mahagon+javor top + mahagon krk - 3,85kg).
Pokud čínská lípa užitá u HB kytar pochází ze severovýchodní oblasti země , jak jsem někde četl , vysvětlovalo by to rozdíly - na rozdíl od naší měkčí a lehčí varianty je tamější lípa zřejmě tvrdší a hutnější. Což by mělo nástrojům jen prospět. Váha té mojí by tomu napovídala.
Celolipové tělo spolu s javorovým krkem vytvářejí z SC 500 poměrně rezonantní nástroj. Stále si užívám její , mírně specifický, zvuk.
Vývoj snímačů neposoudím.
Co mohu napsat:
SC 500 byla na stejném nastavení aparátu citelně hlasitější než bratrova Ibanez AS53 TFT Art core.
Zkoušel jsi už SC500 v kapele? V triu s bicíma a basou to bude v pohodě, možná bych zkusil nějaký jam ještě s druhým kytaristou nebo klapkami - tam se pozná, jestli z kytary (a snímačů) lezou ty správné frekvence. Mě ta SC500 fungovala s původními snímači celkem dobře, ale se Seymour Duncany SH-1 a SH-4 to bylo přeci jen o dost lepší - hlavně se tyhle snímače tolik nehltily. No a pokud hraješ bigboš a chceš prolézt tutově, tak DiMarzio SuperDistortiony, ty jsem měl v Epi a prolezou vším - člověk ale musí mít hodně rád zvuk Kissáků nebo Def Leppard
.
Váha je poctivá, fakt ta kytara v ruce působila důvěryhodně. Ta Vintage co teď skládám má tělo ze dvou kusů, 5cm tloušťku a váží 4,5kg, to už je dost... no, uvidíme, jestli se to podepíše na zvuku.
Váha je poctivá, fakt ta kytara v ruce působila důvěryhodně. Ta Vintage co teď skládám má tělo ze dvou kusů, 5cm tloušťku a váží 4,5kg, to už je dost... no, uvidíme, jestli se to podepíše na zvuku.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hoj, rychlý dotaz. Z Harley Benton Fusion-II HH EB PSP Pro Series bych potřeboval dostat více šťávy. Přemýšlím vyměnit snímač u kobylky za DiMarzio DP 102CR X2N F-Spaced. Podle YT to má pěkné výšky a v porovnávačce s SD JB SH-4 u mě jasný vítěz. Jaký je váš názor, dík.
@affordano: Hraju ve worshipové skupině (klávesy ,baskytara , bicí) více méně čistý zvuk .V pohodě prolezu.
Zkreslené zvuky hraju spíše doma.Takže ve své podstatě snímače měnit nepotřebuju. Uvidíme , co dojde časem nejvíc mně naplňuje klasický bigbít jako je třeba tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=CgUxizjlQdI .
Moje hraní je zatím dost amatérské. Nicméně i na tom se pracuje , mám nově skvělého lektora.
Btw. dorazila mi už HB SC450+ od kytaráře. (měl tam i podobně vypadající standard , jen jsem ho potěžkal).
Obě kytary jsou teď seřízené nejlíp jak to jde , se zabroušenými pražci , nulákem a vyladěným krkem.
Podle mně hrajou obě bezvadně.
Mahagonová SC450+ má o kousek teplejší zvuk a o fous silnější snímače , SC500 má o cosi průraznější zvuk.
Nemám žádné zkušenosti s drahými ekvivalenty mých nástrojů , nicméně se zvukem obou kytar i s jejich hratelností jsem spokojený.
Jsem zvědavý, jak moc rozdílná od těchto Bentonovek bude černá Jolana Diamant z konce 70. let , která ke mně už cestuje.
@Hendrek:
DiMarzio má víc výšek , prezence , víc vybudí kytaru. Zvukově je u mně v tomto porovnání vítěz. designově naopak.
Zkreslené zvuky hraju spíše doma.Takže ve své podstatě snímače měnit nepotřebuju. Uvidíme , co dojde časem nejvíc mně naplňuje klasický bigbít jako je třeba tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=CgUxizjlQdI .
Moje hraní je zatím dost amatérské. Nicméně i na tom se pracuje , mám nově skvělého lektora.
Btw. dorazila mi už HB SC450+ od kytaráře. (měl tam i podobně vypadající standard , jen jsem ho potěžkal).
Obě kytary jsou teď seřízené nejlíp jak to jde , se zabroušenými pražci , nulákem a vyladěným krkem.
Podle mně hrajou obě bezvadně.
Mahagonová SC450+ má o kousek teplejší zvuk a o fous silnější snímače , SC500 má o cosi průraznější zvuk.
Nemám žádné zkušenosti s drahými ekvivalenty mých nástrojů , nicméně se zvukem obou kytar i s jejich hratelností jsem spokojený.
Jsem zvědavý, jak moc rozdílná od těchto Bentonovek bude černá Jolana Diamant z konce 70. let , která ke mně už cestuje.
@Hendrek:
DiMarzio má víc výšek , prezence , víc vybudí kytaru. Zvukově je u mně v tomto porovnání vítěz. designově naopak.
Nevejdou se tam všechny snímače, SD v niklových krytech se nevejdou a například SH13 taky ne, trochu bych se bál zda by se tam vešli třeba EMG.Hendrek píše: 15.02.2022 19:18 Hoj, rychlý dotaz. Z Harley Benton Fusion-II HH EB PSP Pro Series bych potřeboval dostat více šťávy. Přemýšlím vyměnit snímač u kobylky za DiMarzio DP 102CR X2N F-Spaced. Podle YT to má pěkné výšky a v porovnávačce s SD JB SH-4 u mě jasný vítěz. Jaký je váš názor, dík.
X2N mě nebaví, už je na mě moc silný. JB jsem paradoxně nikdy nezkoušel.
Zdá se mi, že u Fusiona (aspoň mého) jsou vhodné spíše snímače naboostované na středech a vejškách. S továrníma rosewelama byl dost temný. Ale 100 lidí 100 chutí. Zkusil jsem RM F4 hot sadu a je to výrazné zlepšení za malý peníz, nemám důvod ani chuť je v té kytaře měnit. Ještě koukni na RM Custom Ceramic, je to pro mě pasivní snímač s maximálním snesitelným výstupem, ale ta ekvalizace mi strašně sedí. Ve Fusionu jsem ho, ale neměl.
Kdybych chtěl SD, tak tam fláknu Nazgula nebo SH10, ale to je alnico.
Jinak porovnávačka X2N a JB: X2N se mi asi líbí víc, ale příjde mi, že tam slyším, takové to bzučení ve výškách, neumím to popsat.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Týjo, já ti Hendreku nevím, X2n je takový instantní metal. Jak mi přijde, že vliv výměny snímačů je taková spíš detailnější záležitost - tak zrovna z x2n prostě leze instantní tvrďárna - hodně zkomprimovaný zvuk se značnou presencí a s čímkoli slabším zatežko ho kombinovat - je hodně hodně silný, a že by vynikaly barvy dané dřevem to ani náhodou ať ho člověk utápí, jak chce. Jak je zkomprimovaný, tak bez pravačky na kobyle všechno přeznívá a když tam ta pravačka je, tak už to jede to svoje dždž.. Naposledy ověřeno minulý týden na zkoušce. Jak tvrdem nehrajem, tak jsem popadl svou kytaru (právě s x2n), přehrával nějaký motiv kytaristovi a najednou čumíme, místo bigbítu hrajem amatérskej metalcore.
Naposledy upravil(a) José dne 15.02.2022 22:41, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na zkresleném higain zvuku je "čistší" JB, ale já hraju spíš clean, kde mě u JB výšky úplně chybí. Ještě tedy zkusím popřemýšlet o RM.
Jestli hraješ převážně clean, tak mi třeba i ten RM custom příjde moc, mám ho dohromady s P90 a i rozeplej na singl je o fous silnější než P90. Ty F4 Hot jsou silné taky, je na nich znát, že jsou o kousek slabší než právě ten custom. Ekvalizačně jsou hodně vyrovnané, ale že bych je chtěl použít primárně na čistý zvuky, tak to asi né.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň