Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Ještě jednou to subroofer:
Ten malý Marshall footswitch je footswitch pro kombo Fender Super Champ XD. Když jsem ho kupoval, nebyl footswitch k mání (od jiných modelů nefungovala efekt. sekce), tak jsem našel schéma a ubastlil ho do footswitche, který jsem měl doma. Ten přidaný 3. switch je on/off pro reverb/delay v Beta Aivin ME-100.
Ten malý Marshall footswitch je footswitch pro kombo Fender Super Champ XD. Když jsem ho kupoval, nebyl footswitch k mání (od jiných modelů nefungovala efekt. sekce), tak jsem našel schéma a ubastlil ho do footswitche, který jsem měl doma. Ten přidaný 3. switch je on/off pro reverb/delay v Beta Aivin ME-100.
Tak jsem kufřík-PB zvážil na osobní váze; má celý (tj. včetně všech krabiček a víka) necelých 13 kg.speed8 píše:Jen tak bokem...... kolik ti ten kufřík váží?
znám kytaristu, který si pedalboard překryl průhledným igelitem a měl to zalepený nějakou páskou. Myslím že učinné a levné řešení. Já sám to moc neřeším (zatím), ale udělám to podobně jako on.dalabo píše:Jenom dotaz hraješ s tím někdy na skutečném podiu toje prach občas bláto špína bordel ? Jako pořád řeším jak board ošetřit ať se nemusí moc čistit
P.S.: vím co je to bordel do kufru
tady hraju teď KOSMONOPOL
Po posledním upgradu. Dál už si naštěstí nic nekoupím, protože není místo.

Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
I když ve ve výběru krabiček se asi na 100% neshodneme, líbí se mi Tvůj board. Mám rád spíše menší boardy s rozumným počtem efektů a ten Tvůj je mi po týhle stránce sympatickej 
to Gobak:
Pěkná práce. Koukám, že máš taky kvakoše na levé straně. Jsi levák, nebo ti to tak víc vyhovuje? Já ho mám taky nalevo, ne z těchto 2 důvodů, ale protože to na zaplněném PB prostorově jinak nešlo. Kvákám pravou nohou, takže si musím stoupnout vždy trochu vlevo nebo se nějak nakroutit, na malém pódiu pak musím dávat pozor, abych zpěvákovi kytarou nevypíchnul oko (pokud bych stál nalevo od něj, tak bych se tam třeba vůbec nevešel). Taky vzhledem ke kabelu z kytary není wah vlevo zrovna ergonomický, tedy pokud je wah co nejblíž vstupu do PB, může se kabel plést pod nohama. Asi se časem dokopu k nějaké větší přestavbě PB. Třeba střívka TB lišty bych radši přesídlil z Marshall footswitche (stejného, jako máš ty asi k ampu) do Hammond krabiček, ušetřilo by to trochu místa, takže by wah mohl jít napravo.
Pěkná práce. Koukám, že máš taky kvakoše na levé straně. Jsi levák, nebo ti to tak víc vyhovuje? Já ho mám taky nalevo, ne z těchto 2 důvodů, ale protože to na zaplněném PB prostorově jinak nešlo. Kvákám pravou nohou, takže si musím stoupnout vždy trochu vlevo nebo se nějak nakroutit, na malém pódiu pak musím dávat pozor, abych zpěvákovi kytarou nevypíchnul oko (pokud bych stál nalevo od něj, tak bych se tam třeba vůbec nevešel). Taky vzhledem ke kabelu z kytary není wah vlevo zrovna ergonomický, tedy pokud je wah co nejblíž vstupu do PB, může se kabel plést pod nohama. Asi se časem dokopu k nějaké větší přestavbě PB. Třeba střívka TB lišty bych radši přesídlil z Marshall footswitche (stejného, jako máš ty asi k ampu) do Hammond krabiček, ušetřilo by to trochu místa, takže by wah mohl jít napravo.
Přesně tak: měl jsem problém ho tam nacpat. Mám ho skoro až na konci řetězce, mezi TS9 a Echoparkem, dál už to vede do apce. Mám s ním velkej problém nalevo, kvákám pravou nohou a protože taky u kytary zpívám, jakmile dělám oboje najednou, je hotovo. Zkusím to ještě přerovnat, že wah půjde úplně doprava, akorát nevím, jak mi do něj půjde strkat nástrojový kabel, je to fakt na krev.protože to na zaplněném PB prostorově jinak nešlo
Naprosto lamerský dotaz: jak to děláte, když dáváte krabičky do efektové smyčky? Máte krabičky u zesíku, nebo normálně v pedalboardu a táhnete další dva kabely od boardu k aparátu?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Já tedy žádné ve smyčce nemám (protože Fender SCXD ji ani nemá), ale logicky - pokud pedály ve smačce potřebuješ přepínat nohou, musíš je mít na PB. Jinak měj klidně miniPB (pokud to není jediná krabička) na zesilovači nebo někde poblíž, a ovládej to rukou, nebo footswitchem, pokud má integrovaný on/off pro smyčku.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak takGobak píše:Máte krabičky u zesíku, nebo normálně v pedalboardu a táhnete další dva kabely od boardu k aparátu?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám dva kabely k pedalboardu, je to trochu nepraktický, ale třeba delay mi prostě před zkreslením zní ztrašně blbě, dokonce už jsem přemýšlel, že bych přestal používat zkreslení z komba a koupil nějakej overdrive/distortion, ale mám to svoje zkreslení tak rád...Gobak píše:Máte krabičky u zesíku, nebo normálně v pedalboardu a táhnete další dva kabely od boardu k aparátu?
Hraju na kytary a mašinky
Nedávno jsem tu spodní variantu viděl lacino na aukru. Tuším 150kč + doprava. Dokonce jsem ji od toho prodejce asi před rokem koupil a spokojennost.speed8 píše:Dá se někde sehnat tohle? Myslím tím vrchní část toho obrázku.
Na jednom konci samice 2mm (která by se napojila na adaptér) a na druhém konci nějaká rozdvojka s 2mm samcema (kteří by šli do efektů)?
A ještě na jakém principu funguje tohle? Není to to, co hledám?
Jde mi hlavně o cenu. Nechci vyhazovat peníze za spešl napájení pro X efektů, když mám zatím jen pár.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč
měl by to dodat každý, kdo distribuuje Warwick
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tak to je určitě lepší cena, než od Rolandu- 350kč za osmičudlík a Ibanez 480 za totéž.Dark Axel píše:Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč
Gibson SG-SFWCH
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
sám jsem si to koupil - "kdyby něco" a vypadá to solidněBuldokill píše:Tak to je určitě lepší cena, než od Rolandu- 350kč za osmičudlík a Ibanez 480 za totéž.Dark Axel píše:Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč
Jsem všema deseti pro. Kdybych už neměl to co mám, určitě bych se o to taky zajímal.Dark Axel píše:sám jsem si to koupil - "kdyby něco" a vypadá to solidněBuldokill píše:Tak to je určitě lepší cena, než od Rolandu- 350kč za osmičudlík a Ibanez 480 za totéž.Dark Axel píše:Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč
Gibson SG-SFWCH
Třeba tady:Dark Axel píše:Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč
http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -62492.php
a tady
http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -62543.php
Myslím, že i s tou poštou se to dá.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Dark: Tu rozdvojku - na 5 efektů (rozpětku) jsem koupil u muzikanta za 49Kč (v kamenném obchodě teda).
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
dokoncespeed8 píše:Dark: Tu rozdvojku - na 5 efektů (rozpětku) jsem koupil u muzikanta za 49Kč (v kamenném obchodě teda).
jenom takova perlička. Samotného mě zajímalo jak nějaký low-cost non true bypass megashit nezvratne zku*rvi zvuk, tak sem si to zkusil nahrát.
http://leteckaposta.cz/439136480
http://leteckaposta.cz/439136480
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
Teorge
Nevíte o nějakém zdroji,který by měl mimo klasických napájení i 4x 22V 1,1A?