Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
torst

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Po více jak roce přišel náhradní nultý pražec z thomanna na harley benton fusion II. No čekal jsem asi trochu míň. Zde je kód pražce, třeba to někomu pomůže
13C63128-CF72-4FAD-AABE-D5858CBBC375.jpeg
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
volfi

Příspěvek od volfi »

Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak se vám líbí novinka MR?
Po tomto videu od Ryana jsem z ní docela horny :).
torst

Příspěvek od torst »

no modern, je to spíš retro, ne? to opačné zkosení těla mi nějak nesedí, zbytečně zhoršuje dohmat ve výškách. Kobyla Wilkinson je funkčně bezva, ale na tom offsetu až moc modern. Deskové vibráto by slušelo víc. Ale to jen hledám mouchy. Pokud ses zamilovat, neřeš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Je to vintage series. Existuje k tomuto modelu i classic verze, nejspíš více věrná originálu. Modern na této jsou snímače, tremolo a locking tuners. Takže modern vintage.
Zde classic vintage:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... ic_pwh.htm
volfi

Příspěvek od volfi »

Jo mě se to docela líbí, připomíná mi to ESP RZK I/II.
torst

Příspěvek od torst »

to raději modern. Kvůli humbuckerům a zámkům.
Placka

Příspěvek od Placka »

Mě se nelíbí vůbec. Nevadí mi že je spodní roh delší než horní, Le je hrozně masivní, pro mě je to už disproporcni....
torst

Příspěvek od torst »

volfi píše: 29.01.2022 16:11 levnej Jim Root strat: https://harleybenton.com/product/st-20hh-active-sbk/ :lol:
Jestli trvá potenciální zájem, na HB jsou dva.
Placka

Příspěvek od Placka »

Ty jo, koukám z dlouhé chvíle v práci na Thomanna a třeba takováhle kytara za 6k?
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... eb_oct.htm
17579816_800.jpg
nerezový pražce, zamykací mechaniky, Graphtech nulák, matching headstock, binding na těle...slušná výbava za dost solidní cenu.
To je ráj...
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Placka píše: 16.12.2022 12:10
nerezový pražce, zamykací mechaniky, Graphtech nulák, matching headstock, binding na těle...slušná výbava za dost solidní cenu.
To je ráj...
+ ebenový hmatník... :-O
edit: podle specifikace. Ale podle obrázků teda nějakej divnej.
himself

Příspěvek od himself »

Asi striped ebony, ne?
volfi

Příspěvek od volfi »

Od té doby, co začali používat Nyatoh, tak mě nějak přestali zajímat. Zkusil jsem Fusion III, SC Custom deluxe a zdá se mi, že ty starší kusy byli lepší, ale třeba je to jen placebo.
Placka

Příspěvek od Placka »

Placka píše: 16.12.2022 12:10 Ty jo, koukám z dlouhé chvíle v práci na Thomanna a třeba takováhle kytara za 6k?
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... eb_oct.htm
Tak jsem to tele zkusil, řekl jsem si, že solidní levnou kytaru jako zálohu doma užiju. Ale půjde zpátky, má vyosenou kobylku/krk:
PXL_20230218_153158021_copy_1209x1612.jpg
Nechápu, proč si tohle nepohlidaj, když už je kytara solidně osazená, pěkně vypadá a pak to takhle zazdí.
Navíc teda zapracování pražců není nic moc, ale to by se ještě dalo vztáhnout k ceně...
himself

Příspěvek od himself »

Nechci navádět k nepravostem, ale zabývám se aktuálně výrobou víceméně telecastera. Přestože krk i tělo vznikly v CNC a souosost je prostě nevyhnutelně daná, po smontování to vyšlo hodně podobně. Asymetrie (jinak dost těsné) kapsy na krk prostě krku umožnila, aby se trochu odklonil. Tak jsem povolil šrouby a znovu dotáhl v kýžené poloze a geometrie je ok.
Že si to ale měli pohlídat je jasné.
torst

Příspěvek od torst »

Placka: Potvrzuji, to je bolest šroubovaných krků u HB a asi i jiných levných značek. Kamarád má totéž u Strata HB, ale nevadí mu to. Moje Cort X-5 také, ale jen míně. Pochybuju, že to odladíš utažením v lepší pozici. Ty dřeva už jsou spasovaný a budou se vracet do původního stavu.
Placka

Příspěvek od Placka »

Asi se nebudu pouštět do úprav a pokusů, zvlášť když se mi moc nelíbí zapravení pražců. Kytara dobře vypadá a za šest tisíc je neuvěřitelně dobře vybavená, ale asi zas tak levnou kytaru nepotřebuju, takže jsem to vyřešil koupi Chapmana ml3 pro, který se už delší dobu válel na bazaru. Vlastně je to podobná kytara - tele tvar, mathing headstock, zamykací mechaniky, rozpínací HB, nerezový pražce....Chapman má teda pražce o poznání líp zapracovány a lepený krk, takže s geometrií nejsou potíže (a přechod krk tělo má krásné ergonomicky vyřešený). Ale ani 4x dražší kytara se nevyhne nedostatkům - tělo je "thinline" styl a v "f" otvoru je klasicky mizerně udělaný lak.
chapman-guitars-ml3-pro-semi-hollow-modern-obsidian-burst.jpg
volfi

Příspěvek od volfi »

Harley Benton Vydal 8 modelů k výročí 25let. https://harleybenton.com/25thanniversary/

BTW za 7K zamykací mechaniky, nerezový pražce... docela čumim.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... remist.htm
affordano

Příspěvek od affordano »

Pěkné, určitě budou hrát dobře, za tu cenu paráda, ale už mám zákaz (interní), kdo to pak má na tom bazaru furt prodávat, žejo?😀🎸
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“