Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Zdravím,
čistá improvizace, chvilková nutnost něco nahrát.
https://www.box.com/s/loiciy61z4grfpx1d1q0
čistá improvizace, chvilková nutnost něco nahrát.
https://www.box.com/s/loiciy61z4grfpx1d1q0
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Varach píše:Dějujem mocDisasterpiece píše:
Varach:
Perfektne zahrany, super.Jenom nejsem si jsity ohledne toho zpevu, jestli by nebylo lepsi zpivat to vlastni cestou nez se snazit priblizit k originalu.Podle meho skromneho nazoru znelo by to mozna lip, mel jsem pocit ze zpevak opravdu se snazi aby to zmaknul.![]()
Obzvlášť Thunder je EXTRÉMĚ vysoko... Je to fakt na hranici, takhle to na zkoušce nikdy nedalAle když je dobrá atmosféra, tak to podle mě neurazí
Ale rozumím jak to myslíš.
Pro srovnání sem prdnu ještě jednu věc- If you want a blood, která je níž, tak to můžete zhodnotit
PS. Před prvním refrémem doprovodný kytaře prdla struna, tak vteřinku omluvte jen mojí hru
- DaveMurray
To je všecko tak skvělé
Taky bych chtěl tak hrát.
Přišel Dave, nahrál cover a bylo mu řečeno: "Learn to play before recording."
Třeba tohle je děs: http://soundcloud.com/davemurray-1/vykr ... hard-limit
Wicker Man. Nechápu, jak jako Dave můžu takhle podělat naši vlastní písničku
Přišel Dave, nahrál cover a bylo mu řečeno: "Learn to play before recording."
Třeba tohle je děs: http://soundcloud.com/davemurray-1/vykr ... hard-limit
Wicker Man. Nechápu, jak jako Dave můžu takhle podělat naši vlastní písničku
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Me to zni normalne, zahrany pekne jen zvukove je to takovy nic moc.
- DaveMurray
Oh, děkuji
A co by s tím šlo udělat? Odbasovat to?
A přistředovat
Já jsem totiž moc stáhnul středy, tvořilo se tam bahno, ze kterého bolela hlava 
zahrane pohoda jazz jen to zni jak midiDaveMurray píše:Oh, děkujiA co by s tím šlo udělat? Odbasovat to?
A přistředovat
Já jsem totiž moc stáhnul středy, tvořilo se tam bahno, ze kterého bolela hlava
- DaveMurray
Oh děkuji
A co s tím mohu udělat, aby to tak neznělo

A co s tím mohu udělat, aby to tak neznělo
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych pridat basovku, kytary nahrat jako dual tracking.Kazdou pouzit s jinym zvukem, jednu basovejsi, druhou vic do vysek.Sehnat lepsi plugin na bici.Ubrat presence na kytarach.
Nevim pres co a jak to nahravas, jaky mas postup atd.Tohle je tak vse co me ted napada.
Nevim pres co a jak to nahravas, jaky mas postup atd.Tohle je tak vse co me ted napada.
- DaveMurray
Oh, děkuji za odpověď
Basovka tam je
To fakt není slyšet? Jako jo, sice je to Dimavery, ale fakt jsem na ni hrál
Já se bál, že když to neufiknu, bude to zahuhlané a přebasované
Mám ji tedy zesílit? A pokud by to bylo zahuhlané, odjebat basy a přidat trochu okolo dvou kil? Aby to mělo definici, ale nebylo to jak z žumpy?
Nebo co byste poradili.
Kytary tam jsou standardně 2, jedna je o 40 doleva a druhá doprava, ale jsou se stejným zvukem, no, to je fakt! Třetí kytara je přidána na solo a ještě čtvrtá je přidána na závěrečné sólo, kde je harmonizace na posun o tercii
(Já vím, že to tak nehrajou v originále, tam jsou pořád kytary 3 a jen se mění, která hraje co).
Na bicí je Superior Drummer v FL studiu, dřív jsem hrál na Drumkit from hell, ale teď hraju na NY, protože ten drumkit z pekla měl strašně ploché a nevýrazné snare a tomy a bylo třeba EXTRÉMNĚ zesilovat okolo 250Hz (plechy měl ale lepší, než tohle).
Hraje se to takhle: Udělám si drumy, ty pak vyexportuju, každou stopu zvlášť. V Auditionu si na ně přidám ještě EQ a hi pass (já vím, že FL má taky efekty, ale jsem zvyklý s nima pracovat v Au
), například hi pass u kopáku, aby neduněl v uších, a přidám na něm nějaký výšky, aby mlaskal, u plechů uberu bahno pod 400Hz atd.). Pak k těmto stopám nahrávám kytaru první, pak kytaru druhou, případně ty sólové a nakonec bejsku. K těmto nahraným nástrojům se taky průběžně přidávají efekty, hlavně tedy EQ, případně komprézor a chórus, ale to je optionální (v této písni to není, tam jsou jen EQ (parametrický, ne ty s šoupátkama na jednotlivé frekvence)).
To celé se mixuje a na výsledek se aplikuje hard limiter nebo zesílení, případně pak celkový EQ.
Nu, a to je hotové, pak se to poslouchá na různých zařízeních (PC repro, sluchátka z pc, přehrávač, sluchátka z mp3, car stereo, notebookové repráky, mobil) a v případě, že něco z toho hraje divně, se upraví EQ (buď celkový nebo ten na jednotlivých stopách) či hlasitost, znovu se to mixuje a znovu poslouchá, dokud to není skvělé, což není nikdy, takže se pak najde nějaký kompromis a z toho je výsledek
kterej od Dava stejně stojí za #0\/|\|0

Basovka tam je
Kytary tam jsou standardně 2, jedna je o 40 doleva a druhá doprava, ale jsou se stejným zvukem, no, to je fakt! Třetí kytara je přidána na solo a ještě čtvrtá je přidána na závěrečné sólo, kde je harmonizace na posun o tercii
Na bicí je Superior Drummer v FL studiu, dřív jsem hrál na Drumkit from hell, ale teď hraju na NY, protože ten drumkit z pekla měl strašně ploché a nevýrazné snare a tomy a bylo třeba EXTRÉMNĚ zesilovat okolo 250Hz (plechy měl ale lepší, než tohle).
Hraje se to takhle: Udělám si drumy, ty pak vyexportuju, každou stopu zvlášť. V Auditionu si na ně přidám ještě EQ a hi pass (já vím, že FL má taky efekty, ale jsem zvyklý s nima pracovat v Au
To celé se mixuje a na výsledek se aplikuje hard limiter nebo zesílení, případně pak celkový EQ.
Nu, a to je hotové, pak se to poslouchá na různých zařízeních (PC repro, sluchátka z pc, přehrávač, sluchátka z mp3, car stereo, notebookové repráky, mobil) a v případě, že něco z toho hraje divně, se upraví EQ (buď celkový nebo ten na jednotlivých stopách) či hlasitost, znovu se to mixuje a znovu poslouchá, dokud to není skvělé, což není nikdy, takže se pak najde nějaký kompromis a z toho je výsledek
zkus hodit ty kytary každou 100% do stran a sólo si pak přizpůsob jak se ti bude líbit, uvidíš, že to nabere na síle a nebude se to překrývat a nebude to zahuhlaný...bicí ti můžu doporučit Metalheads...ten drumkit from hell se mi taky zvukově moc nelíbil...
tu je kusek moji nahravky (musis si to stahnut box ani soundcloud mi neposlali verifikacni mejl jebu nane)- je to vystrizek z songu, ale pracovni verze ..je to jeste prebusene basama, kazdopadne se mi to vcelku paci ..kdybys mel pak zajem, zasvetim te do gearuDaveMurray píše:..(
jinak je snad asi nejdulezitejsi dual tracking 100% do stran, to fakt udela sve
- Přílohy
-
- sol.mp3
- (272.28 KiB) Staženo 121 x
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych prosil zasvetit, hlavne co se tyce kytar.
@Dave na bici doporucuju spis Addictive Drums.
@Dave na bici doporucuju spis Addictive Drums.
- DaveMurray
Děkuji za odpovědi
Takže zkusím ty kytary dát do stran. Asi to pomůže. A zkusím některé z těchto jiných bicích. A co teda ta basička? Je tam slyšet málo basů nebo je tam málo slyšet basu?
Protože v prvním případě se posune hi pass basičky níže a v tom druhém se naopak přidá výška, aby to cinkalo.
Mně ze SoundCloudu nic neposlali půl dne, tak jsem dal Požádat znovu o mail a okamžitě přišly hned dva najednou, ten původní a ten nově vyžádaný
Ta nahrávka je skvělá a mě třeba nepřijde nabušená basy, ale tak akorát!
Takže zkusím ty kytary dát do stran. Asi to pomůže. A zkusím některé z těchto jiných bicích. A co teda ta basička? Je tam slyšet málo basů nebo je tam málo slyšet basu?
Mně ze SoundCloudu nic neposlali půl dne, tak jsem dal Požádat znovu o mail a okamžitě přišly hned dva najednou, ten původní a ten nově vyžádaný
- DaveMurray
Tak jsem udělal kytary do stran, vyměnil jsem bicí a basičce jsem přidal na definici na 3,3kHz, aby byla slyšet, na basech jsem jí ale nepřidával (ani celkové nahrávce), protože mi to pak přišlo moc. Ale třeba se mýlím
Zde to je: http://soundcloud.com/davemurray-1/mp3- ... -metalhead
Zde to je: http://soundcloud.com/davemurray-1/mp3- ... -metalhead
zní to mnohem líp 
Tie gitary sú strašne orezané, neviem či ti to tak hrá default alebo si to tak vyekvalizoval.
- DaveMurray
Děkuji
To jsem rád, že pomohlo udělat, co jste říkali!
Něco jim chybí, ale nemůžu najít správné nastavení EQ. V jakém smyslu jsou ořezané? Basy už jsem na nich přidávat nechtěl, protože by to bylo přebasované, středy taky ne, protože z toho pak bolí hlava, ale přece jen ty kytary moc syčí. Vůbec nevím, co s tím.
Něco jim chybí, ale nemůžu najít správné nastavení EQ. V jakém smyslu jsou ořezané? Basy už jsem na nich přidávat nechtěl, protože by to bylo přebasované, středy taky ne, protože z toho pak bolí hlava, ale přece jen ty kytary moc syčí. Vůbec nevím, co s tím.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Cim nahravas?A pres co.Jinak je to odost lepsi, slysim pekne basu, bici jsou jasnejsi.
Zkus ubrat presence na kytarach, je to hodne mid scooped.
Zkus ubrat presence na kytarach, je to hodne mid scooped.
- DaveMurray
Děkuji
Nahrávám kytara -> FAB Metal -> RP80 -> Line in -> Audition
Nebo basička -> FAB Metal bypass -> RP80 -> Line in -> Audition
A čili jak se ubírá presence na kytarách? Mid scoop se ubírá okolo 1,3 kila?
Problém je, že když uberu mid, tak to syčí ještě víc, než teď, jsem uplně v koncích 
A čili jak se ubírá presence na kytarách? Mid scoop se ubírá okolo 1,3 kila?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Kolem 3.9kHz se podivej jak to mas nastaveny.Stredy neubirej, bez nich to bude divny.Zda se me ze mas tam nejaky frekvencni orez, protoze jde basa pak nic a pak kytary, nevim jestli to neni prostor pro zpev ci pro dalsi nastroj.