DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: DELAY

Příspěvek od Bummer »

No tak že není TB ještě neznamená, že bude slyšitelně ovlivňovat signál.
Braniik píše:... Signal ovplyvnuje tak, ze zvyrazni vysky a potlacil stredy ...
A když to teď vím, tak to si piš, že to uslyším. :D

No ale v zásadě už jsou tu vyjmenované takřka všechny delaye 2k-3k. :mrgreen: Ještě jsem narazil na dva Artec (jeden s Tone, jeden bez), Visual Sound Axle Grease a pak nějaký ModTone (což je ale podle toho, co jsem tu četl, jen přebarvená čínská OEM krabka sehnatelná za podstatně menší peníz od jiných firem).
Asi za tu cenu stejně není moc o čem debatovat. Budu holt muset zkoušet.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Tip na delay

Příspěvek od pupack »

Asanoth píše:ta DD-20 je zbytečně velká. naživo stejně mezi jednotlivýma nastaveníma není AŽ TAKOVÝ a i tak 2x za koncert se sehnout není problém :)
to ona se tak jenom tváří, jinak má 17cm 8) krapet víc než evropský průměr (údajně) uznávám :mrgreen: presety vem taky čert, ale zvukové možnosti. Paráda :) ale je to jen můj tip, co bych osobně z dnešní nabídky bral. Stejně je nejlepší vzít kytaru a zajít do shopu ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Asanoth

Re: Tip na delay

Příspěvek od Asanoth »

Ono problém je, že pokud chci nějak funkčně tapovat, tak musim dát tap-tempo vedle footswitche a 17 čisel navíc by se mi tam(ať je to "tam" kamkoliv :D ) už nevešlo...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co Marshall Echohead?
http://kytary.cz/marshall-echohead-eh-1/HN075473/
Tap-tempo externím footswitchem (myslím, že to bude jen momentary switch)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak zbytečný pedál navíc :) asi půjdu do toho Line6, už jen proto, že s Verbzillou jsem spokojen
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten tap switch můžeš strčit do úplně malý krabičky (dělají se třeba úzké "hammond" krabičky), případně si ho přidělat na TB lištu, pokud ji používáš, příp. na footswitch ke kombu. Line 6 má možnost tapu přímo na pedálu, ale může se stát, že si přitom člověk delay zapne/vypne (ale je to asi lepší, než u jeho kopie od Behringera, kde se musí pedál 2 s podržet). Jinak jistě dobrá volba, umí toho opravdu dost, určitě víc než Echohead.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hlavně, vybírat efekt podle toho jak je velkej :P lidi, jde přeci o zvuk. vyzkoušet a co sedne koupit, i kdyby to mělo mít 2x4 metry, to přeci neni oblečení :) achjo. To je prostě jenom lenost že by to muselo být vedle pedalboardu :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
jimikkk

LINE 6 DL4

Příspěvek od jimikkk »

Ahoj, koupil jsem tuhle krabici a hned po spuštění mě to nasralo. Šumí to jak čert a chci se teda zeptat, je to normální?Pokud ne myslíte, že se to dá spravit?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: LINE 6 DL4

Příspěvek od Latam »

Máš to ve smyčce nebo před vstupem? Tenhle efekt není pro použití ve smyčce navrhnutý a mohl by klidně i odejít...
jimikkk

Příspěvek od jimikkk »

Zkoušel jsem to kytara-efekt-kombo, takže před vstupem do komba.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a co k tomu máš za zdroj? zkus dát kabel do RIGHT OUT a nikam ho nezapojuj a z LEFT normalka do komba, pomáhá to, nebo stačí strčit jack do RIGHT OUT
jimikkk

Příspěvek od jimikkk »

Je to asi o polovinu lepší, než pře tím (s tím left out), ale furt to šumí, adaptér není originální, když tam dám od Line6 POD adaptér úplně to stejné... zkusím to ještě v obchodě s originálem adaptérem, nebo bateriema
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jimikkk píše:Je to asi o polovinu lepší, než pře tím (s tím left out), ale furt to šumí, adaptér není originální, když tam dám od Line6 POD adaptér úplně to stejné... zkusím to ještě v obchodě s originálem adaptérem, nebo bateriema
ono je to nějak špatně uzemněné, když projedeš diskuse na netu "DL4 HUM NOISE" přes google tak najdeš různý řešení, jestli zvládáš angličtinu. Prvotně bych začal na stránkách line6.com
cosmopacko
last.fm: last.fm/user/cosmopacko
Bandzone: superegokid.tumblr.com

Příspěvek od cosmopacko »

zdar. vcera se mi podelala DL4 bez ktery nam to v soucasnosti moc nejde, vzhledem k tomu ze pozitri mame hrat tak bych byl vdecny za kazdou radu. Popr. Pokud je tu nekdo z Moravy (jedem z Kromerize do Opavy, tak nekde kolem cesty treba) ochotny zapujcit svoji DL4 v pondeli na dobu trvani mensi nez 24h, budem mu neskonale vdecni a v utery zase efekt privezem zpatky. (staci kdyz se ozvete treba na ladzij@gmail.com nebo na 775023780).
Tohle je cca prepis mojeho problemu, jak sem ho popsal servisakum: "... DL4 do ted fungoval (az na par zaseku, pri kterych se ale pouze vypnul a okamzite zase sel zapnout) tak jak ma. Pouzivam ho predevsim jako looper. Tento tyden ale bohuzel vypnul uplne a nesel znova zapnout. Mel jsem zaply nahrany loop "A" a zaroven sem zapnul "C" pro posledni smycku. Potom se delay nejak zasekl a smycka hrala nepretrzite a krabice nereagovala na zmeny funkci ani na seslapnuti apod, takze jsem ji musel odpojit od zdroje. Po opetovnem zapnuti bohuzel krabice nestartovala. Po nejake dobe jsem looper zkousel zapnout znovu s tim ze jsem s nim predtim trochu "zahrkal" (nebylo to nijak násilný, fakt..), a looper nakonec opet najel (dokonce v nem zustaly nahrane presety - nedoslo tedy k restartu; dale jsem se takhle ujistil ze problem neni v adapteru). Po nejake dobe se vsak situace opakovala a looper se opet zasekl. Zopakoval jsem tedy cely postup, doposud vsak neuspesne. Na internetu jsem objevil pouze navod na restart cele jednotky. Z toho, co jsem zkousel, se bohuzel obavam, ze na sepnuti "A" a "D" , pri kterem se ma zasunout jack do mono INPUT, nebude krabice reagovat. Nicmene jeste tomu dam dnes sanci. Pro pripad, ze se mi nepodari delay rozjet, mohli byste mi pls poradit, jak tento problem vyresit? Na internetu jsem zjistil, ze rozhodne nejsem sam, kdo takovymto nesnazim musi celit, takze doufam, ze bude existovat i jiny postup nez odeslat krabici na servis."
konec citace. diky za pripadne rady a postrehy. hezkyho ježiška a hlavne at pod stromkem nenajdete vydrbanou DL4 preju...

___
btw nekecam.. a odpoved zadna: http://line6.com/support/message/22234#22234
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Novinka pro zpožděné kouzelníky - Vox DelayLab http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... lab-525037 :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to vypada super, navic cena se mi zda taky slusna (odhaduju ze v kramech to bude levnejsi nez je tahle doporucena). po nejakym looperu se uz chvili koukam, to si radeji pockam.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ano vypadá zajímavě, a dělá to KORG což je jedině plus u delaye

jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Mate nekdo tip na delay, ktery se hodi vylozene do smycky?
Mel jsem Line6 DL-4, ale ten mi ve smycce prilis nevyhovoval a hned za kytarou mit delay nechci..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mám Hardwire DL-8 a výrobce se chlubí, že zvládá i vyšší vstupní signál, protože pracuje na vyšším napětí.
Ve smyčce ho mám a sice jsem nezkoušel, jak by se choval na +10 dB, ale ani když vytočím preamp volume na doraz, tak problémy nedělá (narozdíl třeba od mého chorusu, ze kterého už je v tu chvíli krásný fuzz).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

G-Lab Smooth Delay SD-1 - má možnost nastavení na vstupu i výstupu.

Ale ona to zvládá většina delayů, jen zrovna ten DL-4 pro to není doporučovaný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“