Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jastud

Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Příspěvek od jastud »

Lachim píše: 9.06.2021 19:20 ACCC psal o poslechových otvorech? To je co?
Tohle
https://www.google.com/search?q=soundpo ... 12&bih=652
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jastud

Příspěvek od jastud »

Lachim

Příspěvek od Lachim »

to jsou věci. A to jako fakt funguje a nekazí to zvuk?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
jastud

Příspěvek od jastud »

Četls ten článek z frontmana? hyena asi nemá potřebu kecat ne? Já to zatím na žádné kytaře nemám, ale nejspíš si to vyhlodám do Taylora.

Tady je docela výživná diskuse: ako-vyrezat-soundport-28100
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

To ACCC - spadla mi brada jak po sněhové vánici... a asi nejsem sám.
To Jastud... fakt budeš řezat do Taylora? Je to samozřejmě tvoje věc, ale nechceš to vyzkoušet na něčem méně výsostném? No dej vědět, jak moc tě to pak mrzí/nemrzí. :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Je to jen polomasiv 214. Do Furchů se mi to (zatím) dělat nechce.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No ještě řezat do Furchů... :) Jo, ty mexický Taylory nejsou nic moc (tedy subjektivně), ale mají parádní snímání...
himself

Příspěvek od himself »

Ona je ta díra asi fakt dobrá. Já bych to ale neudělal proto, že bych tím dost snížil cenu nástroje pro ev. prodej, si myslím.
jastud

Příspěvek od jastud »

Mexicky Taylory (oba co jsem mel v ruce) jsou super. 114 co visela v Brne v kytarach me nadchnula tak, ze jsem s ni malem odesel i kdyz uz jsem tou dobou mel i 214, ktera je za tech 13k co me stala taky hodne fajn.
Snimani nevim, mam ji bez snimace.
Taylora prodavat neminim, povysil jsem ji na kytaru "na ven" a jako takova je prakticky dokonala.
accc

Příspěvek od accc »

Ahoj všem a všem díky za komenty. na fotce ještě přikládám ty odposlechové otvory. Jak jsem psal, je to LAG T100DCE, cedrová deska, nová hrála, po pár letech se stalo, že začaly strašně odcházet struny tak jsem si zkoušel na ní. nejdříve jsem sundal lak, to nic moc nezměnilo, chvíli jsem zvažoval prodej, pak jsem vytunil desku s tím, že jí pověsím na osadě na zeď srubu a nakonec si jí nechal aberu jí na čundry, jak nejezdím úplně často, tak na ní natáhnu levné struny a chvíli to hraje. Pak jsem tady četl o těch sounportech a prostě jsem to zkusil. Ohmatal, kam můžu a udělal jsem to tam no. Se zvukem to myslím neudělalo vůbec nic no, je to střep. A co se slyšitelnosti týká, tak je to o dost lepší. je to řekl bych za sebe blíže tomu, jak slyším kytaru, když někdo hraje přede mnou otočený na mě než když hraji já sám. nebo minimálně na půl cesty. když člověk hraje sám, tak to tak úplně potřeba není ale když se pak hraje ve více lidech, tak je to fajn. ale taky napíšu, že bych si to u žádné jiné kytary netroufl...
Přílohy
WhatsApp Image 2021-06-10 at 16.00.44.jpeg
himself

Příspěvek od himself »

Tak ta je velehustá :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

to Jastud - mel jsem 114ce a na sucho to byla tragedie. Ale zesilena byla fajn, jen se mi pohnul celej krk v miste upevneni ke korpusu a tak sla zpet k prodejci. A zadny z mexickych modelu me pak uz zvukove nepresvedcil. Ovsem treba ty modely AD jsou jina liga, to uz je Taylor jak vino.
To ACCC -no chlape, tobe bych kytaru nepujcil :D :D Ale zajimave to je, to zase jo
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

accc píše: 10.06.2021 15:50 Se zvukem to myslím neudělalo vůbec nic. A co se slyšitelnosti týká, tak je to o dost lepší.
Amen
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Trochu z jiného soudku, po 12 letech jsem si udělal radost s mým hlavním nástrojem. Chtěl jsem počkat do #100, ale vyměknul jsem u #97. Ještě jsem si na to nedrnk, na to mě čeká nějakých 400 km za volantem, ale pozítří tomu tak bude. Ale není co řešit, v ruce jsem měl tak 5-10 kousků od něj a Karel už prostě ví co a jak funguje.
199003864_4093768577370981_3941050441696993246_n.jpg
198630612_4093768434037662_3479044225704281660_n.jpg
198046071_4093768274037678_753805381980081797_n.jpg
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
jastud

Příspěvek od jastud »

Prskyn píše: 11.06.2021 7:41 to Jastud - mel jsem 114ce a na sucho to byla tragedie. Ale zesilena byla fajn, jen se mi pohnul celej krk v miste upevneni ke korpusu a tak sla zpet k prodejci. A zadny z mexickych modelu me pak uz zvukove nepresvedcil. Ovsem treba ty modely AD jsou jina liga, to uz je Taylor jak vino.
Celomasivy z USA jsou samozřejmě někde jinde, ale za mě ty Mexika v ranku dobrá a pořád ještě "levná" kytara fungují dobře. Ani ne tak zvukově (tam je to jen lepší nadprůměr), ale tím jak strašně snadno se na ně hraje, to jiné značky prostě neumí. Proto jsem ji vyčlenil na ven - když mě ji někdo rozdupe tak se kvůli tomu neoběsím a zároveň se nemusím hrát na blbý nástroj. Svoje Furchy bych k ohni nevzal, s Taylorem tenhle problém nemám.
bromden

Příspěvek od bromden »

Japhy píše: 11.06.2021 9:26 Trochu z jiného soudku, po 12 letech jsem si udělal radost s mým hlavním nástrojem.
Krasnej kousek 👍
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Japhy píše: 11.06.2021 9:26 Trochu z jiného soudku, po 12 letech jsem si udělal radost s mým hlavním nástrojem. …
Slintám! Nádherný nástroj. Jen pro zajímavost, kolik jich KZ za rok udělá? Říká se, že je maximální perfekcionista a kvaltování je pro něj sprosté slovo :).
himself

Příspěvek od himself »

Vysvětlete prosím někomu, kdo o tomto typu kytar nic neví, co je na tom parádního?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jastud "když mě ji někdo rozdupe tak se kvůli tomu neoběsím a zároveň se nemusím hrát na blbý nástroj. Svoje Furchy bych k ohni nevzal, s Taylorem tenhle problém nemám"
S tímto přístupem se zcela ztotožňuji, s poznámkou, že když vybalíš u ohně Taylora, tak opravdu probudíš pozornost hudebního okolí a očekává se profi výkon... v mém případě to způsobovalo spastické stavy :)
To Japhy
závist není mým běžným povahovým rysem, ale v tomto případě se mi vyškrábala hluboko z podvědomí a štípla si. Gratuluju, Překrásný nástroj.
jastud

Příspěvek od jastud »

Prskyn: okoli je uplne ukradeny jestli mam cundrpadlo nebo Taylora. Ti chteji zahrat Traktor, Stanky a Jozina z bazin :-D

Japhy: pekne. Pocitam ze je to klasicke dobro na ktere se hraje jen zelizkem.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“