Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
Re: Kytary Harley Benton
pěkná, ale nepřenes bych se přes ten horní roh, který nectí předlohu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Viper od LTD to má zase právě přesně takhle. Je to zkrátka hybrid mezi Gibsonem a LTD
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
No, Gibson to není
. Ale materiály jsou korektní a hraje to hezky, tedy po masivních úpravách. Popravdě, já moc esgéčka nakoukaná nemám, vždycky mi ty předsazené krky dost vadily a ničily moji beztak chabou orientaci na hmatníku, chtěl jsem ale vyzkoušet tu magickou framptonovskou kombinaci tří humbuckerů. Zázrak se však nekonal, jsem zpátky u 2xHB, snímače už bez krytů, nová elektrika, nové ladící mechaniky (absolutní nutnost), krk zezadu zbavený laku a napuštěný olejem... hmmmm, to je jiné kafe, hraju na ní skoro pořád
.
Dneska se tomu rika projekt 
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Dal som si tu namahu a sledoval tu 25 akciu, ale pre mna ako lavaka nakoniec nic. Cely cas tam svietili dve LPcka a jeden explorer, teraz pribudol jazz bass. Bral by som bud nejaky fusion alebo cst24. Chcel som si aj nieco bazarove kupit, ale ludia, co inzeruju gitary ich v skutocnosti nechcu predat.
Asi si pockam na novy rok, ked vyjdu nove st modern plus modely a kupim novu zo shopu.
Asi si pockam na novy rok, ked vyjdu nove st modern plus modely a kupim novu zo shopu.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
to Torst: Hele, je to možný, proti gustu žádný dišputát. Fokus LP jsem měl a byla to slušná kytara. Mě tohle moje HB esgéčko (po projektu
) dost baví, vypadá to, že mi tady zůstane. Samozřejmě proběhl fret levelling a ještě asi vyměním snímače, ne že by ty původní Roswelly (bez krytů) byly úplně špatné, ale jsou trochu temnější, mají všechny kolem 8kOhm a já mám radši u kobyly něco naduplejšího (ideálně 498T 13,5 kOhm), přidám treble bleed, jinak primoš. Fotky aktuálního stavu přikládám, prostřední snímač není zapojený, ten systém blendingu mě fakt moc nebavil, do temna přidával ještě větší temno...
Kdybys chtěl, váli se mi tu starý RM Custom Alnico, který už nepotřebuju. Povrchově je dost jetý, zvukově bez problému.affordano píše: 12.10.2023 6:56 to Torst: Hele, je to možný, proti gustu žádný dišputát. Fokus LP jsem měl a byla to slušná kytara. Mě tohle moje HB esgéčko (po projektu) dost baví, vypadá to, že mi tady zůstane. Samozřejmě proběhl fret levelling a ještě asi vyměním snímače, ne že by ty původní Roswelly (bez krytů) byly úplně špatné, ale jsou trochu temnější, mají všechny kolem 8kOhm a já mám radši u kobyly něco naduplejšího (ideálně 498T 13,5 kOhm), přidám treble bleed, jinak primoš. Fotky aktuálního stavu přikládám, prostřední snímač není zapojený, ten systém blendingu mě fakt moc nebavil, do temna přidával ještě větší temno...
On ten pozměněný tvar SG HB spíš pomáhá pevnosti kytary a asi i zvuku. Krk není tak vytrčený. Ale stejně jsem konzerva a chtěl bych "symetrické" SG.
[/quote]
Kdybys chtěl, váli se mi tu starý RM Custom Alnico, který už nepotřebuju. Povrchově je dost jetý, zvukově bez problému.
[/quote]
Díky za nabídku, tenhle už zas vypadá až moc silný, mám pocit, že jsem ho v jedné kytaře měl, spíš něco jako SH-4, ne? Viz stránky: DC resistance (obě cívky/jedna cívka): 16kOhm/8kOhm
Výstup: čtyřžilový stíněný kabel Magnet: 3x AlNiCo V Frekvenční charakteristika (basy / středy / výšky): 8 / 8 / 6
Výstupní napětí: Extra High Output
Je to ta verze s flat pole pieces, bez štelovacích šroubků? SH-4 mě paradoxně nějak neoslovil, víc mě baví špína těch Gibsonů, snímačů tady pár mám, tak pozkouším a dám ještě vědět. Každopádně moc díky!!!
Kdybys chtěl, váli se mi tu starý RM Custom Alnico, který už nepotřebuju. Povrchově je dost jetý, zvukově bez problému.
[/quote]
Díky za nabídku, tenhle už zas vypadá až moc silný, mám pocit, že jsem ho v jedné kytaře měl, spíš něco jako SH-4, ne? Viz stránky: DC resistance (obě cívky/jedna cívka): 16kOhm/8kOhm
Výstup: čtyřžilový stíněný kabel Magnet: 3x AlNiCo V Frekvenční charakteristika (basy / středy / výšky): 8 / 8 / 6
Je to ta verze s flat pole pieces, bez štelovacích šroubků? SH-4 mě paradoxně nějak neoslovil, víc mě baví špína těch Gibsonů, snímačů tady pár mám, tak pozkouším a dám ještě vědět. Každopádně moc díky!!!
Jojo, to je přesně ono, proč se mi na tuhle hraje líp než na klasický SG. A 24 pražců se taky hodítorst píše: 12.10.2023 8:21 On ten pozměněný tvar SG HB spíš pomáhá pevnosti kytary a asi i zvuku. Krk není tak vytrčený. Ale stejně jsem konzerva a chtěl bych "symetrické" SG.
Jj, to je on a je to ještě ta verze bez štelovacích šroubků. SH-4 jsem neměl, tak bohužel nemůžu porovnat. Časem jsem došel k tomu, že mi vyhovuje spíš něco méně silného, aktuálně Gibson 57 Classic/Classic+. No třeba to RM využiju na nějaký jiný svůj "projekt".affordano píše: 12.10.2023 11:17 Díky za nabídku, tenhle už zas vypadá až moc silný, mám pocit, že jsem ho v jedné kytaře měl, spíš něco jako SH-4, ne? Viz stránky: DC resistance (obě cívky/jedna cívka): 16kOhm/8kOhm
Určitě, projekty nikdy nekončí
...
Já jsem koupil děckám do školní zkušebny Harley Benton Fusion-III za 5500 (přijít má ve čtvrtek) a mezitím už jsem nainstalil právě Guitar rig7 LE. Zatím jsem si s tím hrál jen včera večer, ale za mě super set. Nemá to desítky různých delayů nebo simulací zesilovačů, ale je v tom všechno potřebné, ladička, cvičítko (změna tempa či transpozice, přehrávání smyčky...). A hlavně to hraje moc pěkně!Hendrek píše: 22.09.2023 6:07 K vybraným modelům HB nyní
Native Instruments Guitar Rig 7 LE for free!
Na domácí hraní a cvičení skvělá věc. Konečně mi něco nahradí prastarou aplikaci Guitar combos (mimochodem taky od NI), kterou dával Behringer ke zvukovkám:-). Furt sem si ji držel právě kvůli dobrému přehrávači mp3 s jednoduchou změnou tempa a transpozice.
Snad bych ocenil jen trochu větší ovládací prvky nebo možnost nějakého přizpůsobení UI, pač na 4K monitoru jsou některá přepínátka dost malá.
Affordano:
Moc pěkné SG!
Onehdy jsem viděl v "Mistři zastavárny" díl , kde prodávali originál SG v této barvě patřící paní "Les Paulové"Mary Ford za veliké peníze.
K Harley Benton:
Houstone, mám problém
Moje LP SC500 black beauty je se mnou necelé dva roky.
viewtopic.php?t=42288&start=620
Zvuk původních snímačů byl OK , o fous slabší než Roswelly v SC450, trochu sterilnější (méně kulatý) , ale měl svůj půvab.
Aktuálně jsem obě kytary znovu porovnal , stejný aparát , jen jsem přehazoval kabel:
SC500 na krkáči huhlá, je slabý, tónová clona "nic nedělá" ať točím jak točím , kobylkáč je taky jakýsi víc telefonický..
Fakt je , že SC 500 jsem bral i na cesty na trénink , možná něco upadlo vevnitř?
Objednal jsem na základě tohohle testu RM classic neck a bridge , ale závada , pokud tam je, se tím samozřejmě nevyřeší.
Měli jste někdo podobnou zkušenost?
Čím by to mohlo být?
Symptom je tónová clona na krkáči, která vůbec nemění zvuk - ten je pořád "pod dekou".
Moc pěkné SG!
Onehdy jsem viděl v "Mistři zastavárny" díl , kde prodávali originál SG v této barvě patřící paní "Les Paulové"Mary Ford za veliké peníze.
K Harley Benton:
Houstone, mám problém
Moje LP SC500 black beauty je se mnou necelé dva roky.
viewtopic.php?t=42288&start=620
Zvuk původních snímačů byl OK , o fous slabší než Roswelly v SC450, trochu sterilnější (méně kulatý) , ale měl svůj půvab.
Aktuálně jsem obě kytary znovu porovnal , stejný aparát , jen jsem přehazoval kabel:
SC500 na krkáči huhlá, je slabý, tónová clona "nic nedělá" ať točím jak točím , kobylkáč je taky jakýsi víc telefonický..
Fakt je , že SC 500 jsem bral i na cesty na trénink , možná něco upadlo vevnitř?
Objednal jsem na základě tohohle testu RM classic neck a bridge , ale závada , pokud tam je, se tím samozřejmě nevyřeší.
Měli jste někdo podobnou zkušenost?
Čím by to mohlo být?
Symptom je tónová clona na krkáči, která vůbec nemění zvuk - ten je pořád "pod dekou".
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Tak buď je nějaký drátek vyloženě odpadly nebo je někde studený spoj. Řešení je jednoduché - při výměně snímačů komplet znovu prepajet všechny spoje a elektroniku.
MartyC: díky za pochvalu SG...
ad telefoničnost/zahuhlanost snímačů - souhlas s Plackou. Ony ty dráty v HB kytarách bývají dost lámavé. I v tom mém esgéčku je tomu tak. Tyhle podivné frekvenční efekty taky někdy bývají způsobeny zkratem živého kontaktu/packy poťáku vs. stínění/nástřik kytary, zkus je všechny zkontrolovat, jestli nejsou moc ohnuté a nedotýkají se někde kostry, případně poťáky podlož/odizoluj. Pokud sis kytaru oblíbil a už ji máš takhle dlouho, tak bych se skoro přimlouval za komplet výměnu elektriky, na ali seženeš za pár kaček horší, ale pořád slušnou Epiphone, nebo lepší Fleor, třeba ...
ad telefoničnost/zahuhlanost snímačů - souhlas s Plackou. Ony ty dráty v HB kytarách bývají dost lámavé. I v tom mém esgéčku je tomu tak. Tyhle podivné frekvenční efekty taky někdy bývají způsobeny zkratem živého kontaktu/packy poťáku vs. stínění/nástřik kytary, zkus je všechny zkontrolovat, jestli nejsou moc ohnuté a nedotýkají se někde kostry, případně poťáky podlož/odizoluj. Pokud sis kytaru oblíbil a už ji máš takhle dlouho, tak bych se skoro přimlouval za komplet výměnu elektriky, na ali seženeš za pár kaček horší, ale pořád slušnou Epiphone, nebo lepší Fleor, třeba ...
Ahoj , dík za rady.
oddělal jsem oba dekly , spoje vypadají OK , na první pohled nikde nic odpadlého. Snímače a kobylku jsem poladil , aby struny nedrnčely a výstup byl maximální. Tónová clona u krkáče nedělá stále nic , u kobylky funguje.
Porovnání s HB SC450+ - když u 450 úplně stáhnu tónovou clonu , zvuk krkáče je skoro srovnatelný. Jak tu 450 otevřu , jsem v jiném vesmíru - a to Roswelly jsou zřejmě spíš low end.
Protože kytaru mám necelé dva roky (a rád bych ji provozoval dál, ale funkční), rozhodl jsem se nic nepájet a oslovil jsem Thomana s reklamací (natočil jsem video).
Uvidíme.
Výměnu celé elektroniky do budoucna zvážím, podle situace.
P.S.Při sundávání lichoběžníkového deklu se mi odloupl lak na okraji díry - dekl byl v díře narvaný , možná vlivem nárustku na laku.
oddělal jsem oba dekly , spoje vypadají OK , na první pohled nikde nic odpadlého. Snímače a kobylku jsem poladil , aby struny nedrnčely a výstup byl maximální. Tónová clona u krkáče nedělá stále nic , u kobylky funguje.
Porovnání s HB SC450+ - když u 450 úplně stáhnu tónovou clonu , zvuk krkáče je skoro srovnatelný. Jak tu 450 otevřu , jsem v jiném vesmíru - a to Roswelly jsou zřejmě spíš low end.
Protože kytaru mám necelé dva roky (a rád bych ji provozoval dál, ale funkční), rozhodl jsem se nic nepájet a oslovil jsem Thomana s reklamací (natočil jsem video).
Uvidíme.
Výměnu celé elektroniky do budoucna zvážím, podle situace.
P.S.Při sundávání lichoběžníkového deklu se mi odloupl lak na okraji díry - dekl byl v díře narvaný , možná vlivem nárustku na laku.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
OK, uvidíš jak pořídíš, každopádně ta elektrika v levných Bentonech je dost tristní, já už jí měnil ve 2 basách a x kytarách. Teď u toho posledního esgéčka, co mám, jeden poťák drhne a nejde skoro otáčet, drátky vypadají na umření, jakmile bude čas, tak to vykuchám. Pokud bys chtěl časem něco lepšího, tak za malé peníze tohle: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 275e926445, funguje to dobře a instalace je díky multikonektoru fakt jednoduchá, anebo za trochu víc peněz třeba: https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1059665cd0 . Klidně můžeš investovat i mnohem víc, akorát bacha, potřebuješ poťáky s krátkou hřídelí, v Gibsonech je hřídel dlouhá....
Ahoj Affordano, moc díky za tipy.
Jaká je podle Tebe kvalita těch součástek?
Nakonec jsem reklamoval a na radu lidí z Thomanna prostříkl všechny poty kontaktolem a ejhle - kytara znova funguje jak zamlada.
Dostal jsem od Thomanna drobnou zpětnou slevu. Lak odprýsklý u zadního krytu opravím sám.
Kdyby to začalo zase zlobit , jsem nalomený, že bych koupil u RM pickups celou elektroniku vč. přepínače a snímačů a bude.
Anebo tu černou krásku pustím - možná by mi jedno LP na moje domácí žvýkání stačilo?
Hřídel dlouhá vs krátká - to je HB specialita?
Ještě dodatek - odpověď z Thomannu na otázku , co je vlastně použito jako maple flame top na kytaře Harley Benton SC450+ Vintage Burst:
AAA je prostě kategorizace kvality, ale neexistují zde žádné pokyny. Každý výrobce se tedy může sám rozhodnout, co to pro něj přesně znamená.
Zpravidla je to prostě dobrá kvalita, která vytváří určitý vzor plamenů.
Vrchní deska je masivního dřeva s dýhou se vzorem plamenů nahoře.
Jaká je podle Tebe kvalita těch součástek?
Nakonec jsem reklamoval a na radu lidí z Thomanna prostříkl všechny poty kontaktolem a ejhle - kytara znova funguje jak zamlada.
Dostal jsem od Thomanna drobnou zpětnou slevu. Lak odprýsklý u zadního krytu opravím sám.
Kdyby to začalo zase zlobit , jsem nalomený, že bych koupil u RM pickups celou elektroniku vč. přepínače a snímačů a bude.
Anebo tu černou krásku pustím - možná by mi jedno LP na moje domácí žvýkání stačilo?
Hřídel dlouhá vs krátká - to je HB specialita?
Ještě dodatek - odpověď z Thomannu na otázku , co je vlastně použito jako maple flame top na kytaře Harley Benton SC450+ Vintage Burst:
AAA je prostě kategorizace kvality, ale neexistují zde žádné pokyny. Každý výrobce se tedy může sám rozhodnout, co to pro něj přesně znamená.
Zpravidla je to prostě dobrá kvalita, která vytváří určitý vzor plamenů.
Vrchní deska je masivního dřeva s dýhou se vzorem plamenů nahoře.