Fender Strat jaký?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Panove, jen bych rad upozornil, ze si tady stezujete na spatny suseni Americkejch Fenderu, ale nejak zapominate, ze bez ohledu na suseni je ta kytara uplne nekde jinde nez ty Staggy, Corty, Squiery, dokonce i Ibanezy(ne vsechny), a tyhle veci, ktery ma naprosta vetsina lidi tady z fora ;)
Tak jiste ze to neni idealni a muze se nalezt i fakt nepovedenej kus, ale opet srovnavate Standart za 30 000 s kytarou od kytarare za 70 nebo s Cutomama za 100... To je jak porovnavat myho Corta prave s American Standartem.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

To mas docela pravdu...:) ale proc si nekdy nezasnít...:)
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Tonda píše:
Tashiro píše: Dřevo samo o sobě má asi 30% vlhkosti po pokácení. Přírodním sušením se dostane na max. 15%. Vlhkost v např paneláku je 5 - 9%, v baráku to bude třeba 10 - 12%. Každé dřevo je tedy potřeba ještě dosušit v sušičce na požadovanou teplotu (dřív se to dělalo tak, že 2 roky leželo venku a pak třeba pár měsíců v dílně, aby se na vlhkost dostalo).
Relativní vlhkost vzduchu 5-12% bys dlouho nechtěl dýchat :wink:
Pro kytaru je to taky vražda..

Já to doma kvůli kytarám průběžně monitoruju - teď v zimě (zděnej barák,plyn.kotel) - mezi 45-48 %, v létě 50-55% (po dešti 70% :lol: ).

To je optimum, při výrobě je vlhkost ve fabrice udržovaná trvale na 45% (u Gibsonů)
Máš pravdu, vlhkost vzduchu ano. Myslel jsem vlhkost dřeva. Kolik má mít přesně kytara nevím. Ale mít 45% vody by si místo hraní moh ždímat ))))
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

na druhou stranu by to moh byt dobry zvukovy experiment ;)
kdo obetuje svoje Custom PRS? ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Maples píše:jsem přesvědčen, a je to naprosto ze svých osobních zkušeností, že daleko více, než 50% na zvuku dělá zesilovač - samozřejmě nemám na mysli nějáké moc propastné rozdíly, viz 30 let stará Jolana v dezolátním stavu, ale třeba takový Fender MIM a MIA - na kvalitní lampě se na obou kytarách nastaví vynikající zvuk, maximálně bude třeba jedna víc brumět, a proto vybírám nástroje HLAVNĚ podle zpracování, kvality materiálů a celkového pocitu ze hraní. Zvuk obstarají elektronky, každou levnou kytaru pozvednou a dražší nechají vyniknout v její dokonalosti:)
dovolim si nesouhlasit :) zvuk obstaraji hlavne ruce, na lampach (na nekterejch tolik ne, treba mesa mark hodne komprimujou a pri velkejch gainech tam ty rozdily v charakteru nejsou tolik znat) imho hlavne vynikne prave kazdej nedostatek.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jasný tak ruce do toho asi nepočítal... jako vzpomínám jak jsem si zapojil u kytaráře svojí bejvalou levnou Ibanezku (teda furt jí ještě mám, ale už to prostě není číslo 1 :lol:) do jeho kombíčka a nechápal jsem jak to může hrát tak dobře. Fakt pořádnej zesík a je to o něčem jinym.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Asanoth píše:na druhou stranu by to moh byt dobry zvukovy experiment ;)
kdo obetuje svoje Custom PRS? ;)
Myslíš jako underwater efekt :-)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Kinx píše:
Maples píše:jsem přesvědčen, a je to naprosto ze svých osobních zkušeností, že daleko více, než 50% na zvuku dělá zesilovač - samozřejmě nemám na mysli nějáké moc propastné rozdíly, viz 30 let stará Jolana v dezolátním stavu, ale třeba takový Fender MIM a MIA - na kvalitní lampě se na obou kytarách nastaví vynikající zvuk, maximálně bude třeba jedna víc brumět, a proto vybírám nástroje HLAVNĚ podle zpracování, kvality materiálů a celkového pocitu ze hraní. Zvuk obstarají elektronky, každou levnou kytaru pozvednou a dražší nechají vyniknout v její dokonalosti:)
dovolim si nesouhlasit :) zvuk obstaraji hlavne ruce, na lampach (na nekterejch tolik ne, treba mesa mark hodne komprimujou a pri velkejch gainech tam ty rozdily v charakteru nejsou tolik znat) imho hlavne vynikne prave kazdej nedostatek.
píšu, že z vlastní zkušenosti, tudíž pochopitelně podle toho, že hraju tak, jak nejlíp dovedu..vzhledem k tomu, že jsem skoro kojenej lampama, tak si troufám tvrdit, že na takový aparáty jsem docela zvyklej a pořád si stojím za tím, že víc jak 50% dobrýho zvuku má na triku právě kvalitní aparát. Když je někdo jelito, a nehraje mu to na celolampě, není to chyba, nebo horší zvuk kytary, to se vylučuje hned v prvním případě.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
kubog

Příspěvek od kubog »

Maples píše: píšu, že z vlastní zkušenosti, tudíž pochopitelně podle toho, že hraju tak, jak nejlíp dovedu..vzhledem k tomu, že jsem skoro kojenej lampama, tak si troufám tvrdit, že na takový aparáty jsem docela zvyklej a pořád si stojím za tím, že víc jak 50% dobrýho zvuku má na triku právě kvalitní aparát. Když je někdo jelito, a nehraje mu to na celolampě, není to chyba, nebo horší zvuk kytary, to se vylučuje hned v prvním případě.)
Musím súhlasiť, najviac zvuku ide zo zosilňovača :wink:
Určite by som mal radšej Squier Strat a Marshall JCM800 + 1960AV, ako Fender relic custom shop strat a Fender Frontman 15...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

přesně tak, na tom se to dá pěkně přirovnat, určitě nemá smysl pořizovat lepší kytaru, když nemá člověk pořádnej aparát, ten by měl být jako první krok k vylepšení...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Panove myslim, ze udelat si strata u pana Sivcaka ci jineho kytarare bude asi lepsi jak Fender...co shledavam ruzne info, ptz chci porizovat Fendera nekdy zacatkem leta, tak Fender dela sice skvele kytary, ale ja proste chci za stejny peniz vic. http://www.sollerguitars.com/?art=galer ... 657885.jpg Tady je na ukazku jeden krasny strat, a po vyhledani ceny jednotlivych casti kytary vcetne dreva jsem se dostal na castku okolo 28 000 vcetne prace. A kytara je, rekl bych na urovni CustomShopu u Fendera :) ...akorat to chce ozelet napis Fender...:D ...A aspon si vyberete z velke nabidky prirozene susenych javorů a olše... :)

A proc to sem pisu? Sam nevim, nemohl jsem se udrzet :D ...
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Lepší jak Fender... :) No lepší to možná bude, ale už to prostě nebude Fender... Já si třeba nedokážu představit, že by můj standard mohl být v něčem ještě lepší než je teď, protože pro mě je to dokonalost :) Ladí to skvěle, hraje se na to svkěle, zpracované je to skvěle,vypadá skvěle zvuk má pohádkový :)

Možná se na to dívám jinak než vy, ale pro mě ten tvar hlavy, logo fender a "Fender Corona, California" deska vzadu znamenají hodně, vím, že přesně na tyto kytary hrálo spoustu mých idolů a je mi celkem fuk, jestli někdo roznáší povídačky, že to tam ve fabrice flákají bez toho, aniž by se tam kdy podíval. Hlavní je pro mě, že ta kytara hraje skvěle a zní přesně tak, jak má fender stratocaster znít ;)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Regular John píše:Lepší jak Fender... :) No lepší to možná bude, ale už to prostě nebude Fender... Já si třeba nedokážu představit, že by můj standard mohl být v něčem ještě lepší než je teď, protože pro mě je to dokonalost :) Ladí to skvěle, hraje se na to svkěle, zpracované je to skvěle,vypadá skvěle zvuk má pohádkový :)

Možná se na to dívám jinak než vy, ale pro mě ten tvar hlavy, logo fender a "Fender Corona, California" deska vzadu znamenají hodně, vím, že přesně na tyto kytary hrálo spoustu mých idolů a je mi celkem fuk, jestli někdo roznáší povídačky, že to tam ve fabrice flákají bez toho, aniž by se tam kdy podíval. Hlavní je pro mě, že ta kytara hraje skvěle a zní přesně tak, jak má fender stratocaster znít ;)
To samozrejme jo :) A 100% bych byl nadmiru spokojen i s dnesni produkci USA standartu. Presne tak jak rikas... A vim, ze mit Napis Fender na hlave kytary je takova idilka, nostalgie, ... ale oba vime, ze za stejny peniz je moznost ozelet tuto nostalgii a nechat si duelat primo kus do ruky na urovni CustomShopu s kompromisem, ze na hlave bude jmeno kytarare... Jde jen o to, co je nam prednejsi. Co se nam zda lepsi... Dokazal bych si vybrat mezi Fendery...Ale vlastni model je zase jina...Nemluvim o vlastnim modelu od Fendera :D ...
Regular John

Příspěvek od Regular John »

No když už bych si nechal dělat nějakou custom kytaru, tak bych si i navrhl nějaký originální tvar :)
Jinak jak to je s tím custom shopem u Fenderu? Tam člověku vyrobí i kytaru na přání? Jakože si přesně řekne co tam chce za materiály, snímače, laky atd... :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Myslim ze mu na prani vyrobi, ale musi se drzet urcitych standartu firmy... :) napr. zadne vykyvy od predem danych tvaru...myslim, ze si clovek muze vybrat jen druh laku a jeho barvu ci druh dreva, mechanik, snimacu...Nejsem si 100% jisty...
marty63

Cena - Sivcak

Příspěvek od marty63 »

Mylann:
Nezapomeň, že od ledna se bude na Slovensku platit v eurech. Myslíš, že to bude pořád tak výhodné?
Jinak ty kytary jsou fakt nadherný.
MLorenzo

Re: Cena - Sivcak

Příspěvek od MLorenzo »

marty63 píše:Mylann:
Nezapomeň, že od ledna se bude na Slovensku platit v eurech. Myslíš, že to bude pořád tak výhodné?
Jinak ty kytary jsou fakt nadherný.
To samozrejme vim a vse jsem pocital uz v ceniku, ktery je v eurech. :) Myslim, ze prodejci meli povinnost nejakou dobu dopredu seznamit zakazniky s cenikem v eurech. Jinak presne tak, kytary ma nadherne :) ...Jak jsem psal, vite jake drevo tam je, jak stare,laky,mechaniky,snimace....Jen ozelet ten napis :D ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nevim teda jaky ma vliv prechod slovenska na euro pro nas... myslim, ze naprosto zadny...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

qwer píše:nevim teda jaky ma vliv prechod slovenska na euro pro nas... myslim, ze naprosto zadny...
Jestli se na slovensku kvůli nové měně nezdraží. TAk jak to bylo například v Německu. Ale já nejsme finanční expert, tohle mě prostě napadlo.

John : stojím za tebou, taky pro mě Fender hodně znamená. Je to sice firma jako každá jiná a je to vlastně jen taková nálepka a vůbec by mě to nemělo zajímat, ale na druhý straně, vždyť LEO FENDER přece vymyslel Strata, tu nejlepší kytaru na světě. Nedávno oslavil 50sátiny a stejně se ještě nenašlo nic, co by bylo pro mě lepší. Všecky ty superstraty, robotické kytary, pololampy, whammy pedály, to jsou všecko jen hračičky, vrchol zvuku elektrické kytary byl dosažen v 70 letech. Koupí kytary od Fendera nekoupíte jen kytaru, koupíte si legendu. TO, že je dražší než obdobná kytara od kytaráře je jenom dobře, člověk si aspon vybere, co chce. Až si jednou seženu střechu nad hlavou a nějakou věc se 4 kolama, tak si potom možná splním sen a koupím si nějakého 30 let starého Customa. Jen pro ten pocit, pro tu uctu k nástroji
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

RJ píše:
Jestli se na slovensku kvůli nové měně nezdraží. TAk jak to bylo například v Německu. Ale já nejsme finanční expert, tohle mě prostě napadlo.
slovensko ma na tohle prave nejake docela tvrde zakony... ze se zdrazovat kvuli prechodu na euro nesmi
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“