Zánět šlach
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: Zánět šlach
Njn lupénku mám a občas se mi na kloubech prstů udělají takové malé bobulky a pak teda hrát je trochu bolestivé...
Teoreticky to k tomu muze byt. Kazdopadne by to mel videt doktor. Jestli s lupenkou k nekomu chodis, tak i ten, nebo pres chirurga, ortopeda... jak uz tady padlo.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nesteroidní antirevmatika doopravdy nejsou dobré pro tělo, jsou agresivní a zvyšují možnost vzniku žaludečních vředů. Verze mastí jsou fajn, sám jsem například používal na šlachy levé ruky Dolgit krém a pomáhal. Jinak těžko tu něco pořídíme, musíš si zajít k lékaři, to už není sranda.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
-
Teorge
To s lupénkou na kloubech neřeším to je vždy otázka půl dne a pak se to třeba měsíc neukáže. Co držím dietu, tak je to ok... S tím kloubem si skočím k doktorovi příští týden. Sice mi už dokonce někdo nabízel nějaké steroidy, že to prý pomůže, ale já takové věci, pokud mi to doktor nepředepíše nechci.
To je důvod, proč je nepoužívám na kocovinu (jen na tu vážně extrémní, a to se většinou projeví jejich agresivita a stejně to vybleju)Red Bull píše:Nesteroidní antirevmatika doopravdy nejsou dobré pro tělo, jsou agresivní a zvyšují možnost vzniku žaludečních vředů.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Sakra jak to tady pročítám tak mě najednou začalo bolet zápěstí
Něco podobnýho jako když někdo říká že se tu objevily vši a hned vás svrbí hlava... :)Asi to začnu zápěstí víc šetřit a protahovat...U kytary sedim/stojim 2-4 hodiny denne.Samozřejmě ne v kuse, ale zase přestávky vyplňuju sezením u pc 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono je dost problém, že většina kytaristů hodně podceňuje rozcvičení se a protáhnutí rukou před hraním. Člověk by se divil, nakolik to pomůže - jak již při samotném hraní, tak i při prevenci proti všelijakým problémům.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, o tomhle jsem nevěděl
Stačí prsty a ruku obyčejně protáhnout a promnout, nebo je na to nějaké speciální cvičení?
Stačí prsty a ruku obyčejně protáhnout a promnout, nebo je na to nějaké speciální cvičení?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
Najdi si na YT výuková videa Petrucciho z jeho Rock Discipline nebo jak se to jmenuje. Tam se věnuje i tomuhle.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Upřímnou soustrast - karpál je hnusárna...
(... aspoň víš, že to příště nemáš přehánět s tím cvičením, co popisuješ ve threadu vedle...)
(... aspoň víš, že to příště nemáš přehánět s tím cvičením, co popisuješ ve threadu vedle...)
PetrPeter 1975 - 2008
Hlavně to nepodceň a utíkej k doktorovi pokud si tam ještě nebyl. Není to sranda.charliealpha píše:Krucinál fagot! Mám zanícenej karpál na levý ruce!!!![]()
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
-
charliealpha
Shodou okolností bydlim pět kilometrů od Ústavu chirurgie ruky ve Vysokym nad Jizerou, takže jsem v péči odborníků, ale zejtřejší koncert padá... a ty další jakbysmet 
Před čtyřmi léty jsem na tom byl podobně. Hraju na kytaru a klavír, takže přes den jsem cvičil na klavír, v noci na kytaru. Samozdřejmě se dostavil zánět šlach. To přejde. Šlachy mám od dětství vytrénované, horolezoectví síle šlach taky pomohlo, říkal jsem si. Výsledek= děvět měsíců naprosto nepoužitelná ruka.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
- Nero
- Rádce
Tak tak - představa, že zánět šlach "přejde" je absolutní hovadina. Naopak se to může ještě zhoršovat.
PetrPeter 1975 - 2008
Ano a takhle jsem si já, doufám, že jen namohl šlachy na pravé ruce, rychlým downpickem+palm muting. Mám tam nějaký masážní sklidňující gél+obvaz, doufám, že to přestane brzy
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se mi obcas taky stava a nemam to vubec z kytary (protoze na ni hraju fakt kratce). Obcas se mi to stavalo kdyz jsem si to treba prelezel nebo neco takovyho, nikdy jsem tomu neobjevil duvod. Vetsinou to ale preslo po jednom dvou dnech....Mira7 píše:Mám trošku jiný problém - přes všechny rady o zkrácení řemenu jsem udělal pravý opak a asi před 2 týdny jsem si řemen naopak povolil, co to jde, chtěl jsem prostě jen vyzkoušet, jak se mi na to bude hrát. Měřím přes 2 metry, takže kytaru nijak ultra nízko nemám - visí někde tam, jak to má Kirk z Metallicy, určitě ne jako James. Nicméně hned při prvním hraní se objevila píchavá bolest v levém zápěstí, a to jen v určitých polohách, hraju hodně s opřeným palcem a na sedmistrunku, takže při některých hmatech (např. powerchord C na tlustém H) je to zápěstí ve fakt divným úhlu. Zajímavý je, že mě ta ruka bolí víc, když nehraju, a zase jen občas, třeba když sedím na zemi, chci se zvednout a opřu se dlaní o zem, tak v tom bodne jako prase. Nevíte někdo, co to je? Jestli je to jen únava z polohy, na kterou ta ruka zatím není zvyklá, nebo je to něco jiného? Zánět to asi nebude, ten snad vzniká trochu pomaleji. Jasně, pokud to nezmizí, tak řemen zase zkrátím.
Hodně budem někde...
Hele lidi, začínám mít asi trochu problém. Poslední dobou se mi stává, že mě tak nějak zvláštně bolí ruce (obě) asi 5 cm za zápěstím. Typuju to na nějakou šlachu. Ta bolest není nijak prudká ani strašná, ale je to prostě nepříjemný. Po pár hodinách hraní mám pak kvůli tomu i problém udržet v rukách težší věci a když pak s těma prackama kroutím, tak v určitejch pozicích to zabolí. Když si dám pár dní pauzu tak se to zlepší, ale jak začnu zas brnkat, tak je to hned zpátky. Myslíte, že je to zánět a že je na čase vyhledat lékaře nebo tomu dát chvíli voraz a mazat to nějakým Fastumgelem? Toho prvního se poněkud obávám potom, jak jste tu léčbu popisovali, nehledě k tomu, že kdybych měl mít pracky 4 neděle v nějakejch dlahách, tak by mě v práci asi vykastrovali.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Zajít co nejdřív k doktorovi a doufat, že to nic vážného není.
hm, taky mám už tři týdny ortézu. dost zlé. hlavní je nepřetížit tu zdravou ruku, jinak to chytnete i do ní.
mému psu pomohla klasická vepřová želatina, takže to teď jím taky a předávám radu dál. dá se sehnat jako prášek i jako plátky, co se namočej do vody, ale ty jsou asi zbytečně drahé na každodenní užívání, i když zábavnější na jezení.
mému psu pomohla klasická vepřová želatina, takže to teď jím taky a předávám radu dál. dá se sehnat jako prášek i jako plátky, co se namočej do vody, ale ty jsou asi zbytečně drahé na každodenní užívání, i když zábavnější na jezení.