Vintage V100

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage V100

Příspěvek od Abu »

tronik píše:kmensik: je to možný ale nechtělo se mi věřit že by takovou změnu udělaly jiný kondíky.. na druhou stranu ty co tam byli nevypadali nejak extra tak nevim no (2A473j ? ).. ale je fak že zapojeni co bylo před tim bylo zbytečně složitý oproti tomuhle... a myslím že hlavní rozdíl bude v propojení tech potáku kondíkem kdežto u starý verze byl kondenzátor zapojen z vývodu potu na kostru.
V tom zapojeni prave vubec zadnej rozdil neni, je to proste kondik a promenny odpor v serii, je UPLNE JEDNO v jakem jsou poradi.
Ale az ted z tebe vylezlo, ze jsi tam dal polovicni kapacitu, 22n misto puvodnich 47n, a to uz vyraznej rozdil je (vic vysek).
Ja osobne davam do svych jeste mensi kondiky, vetsinou 10n, max 15n. Vubec nechapu proc se tam davaj ty 47n, to je tak mozna pro nejaky jazzmany, ktery vyzadujou kulatej zvuk uplne bez vejsek.
Hraju výhradně na šrot.
tronik

Příspěvek od tronik »

Aha ttj... ja sem nezkoumal puvodní hodnoty spíš sem jenom tak pročítal net a zjistil sem že skoro dycky davaj tech 22n tak sem je dal taky :) každopádně ovládání volume potu mi ted sedí daleko víc.. :) a jinak v tom zapojeni sem myslel ze hraje roli to jesli je kondík mezi dvouma poťákama nebo jen na jednom tot vše.. :) sem si to nezkoušel nějak překreslit abych přímo viděl rozdíl ale tak už min jesli to tvoří R-C článek nebo C-R článek musí bejt znát. Samozřejmě nepopírám že ve výsledku může bejt zapojení stejný a v tomhle případu poloha kondíku totožná vzhledem k fci. ;-)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

473=47n, takže jsou snímače míň zatíženy kapacitou, když jsi je vyměnil za 22n. (Abu už to napsal, jsem pomalej)
Neplánuješ rozepínání nebo jiné modifikace zapojení?
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jeste jedna zajimava finta, kterou taky mam v praxi vyzkousenou, je prerusit odporovou drahu potaku "na konci", takze kdyz je "tone" na max, tak je kondenzator uplne odpojen. Ale to uz chce trochu sikovnosti a odvahy rozebrat potak a riznout do nej nozikem.
Hraju výhradně na šrot.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Přátelé děkuji. Rozpínání u Epi neřeším, jsou tam dvoužíly. Pokusy provedu o víkendu a pokud nebudu spokojený, 10km ode mne bydlí Michal Tůma. Jsou na něj jen pochvalné reference, tak bych ho ho zkontaktoval a požádal o konzultaci.
Hezký víkend!
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

tronik má čtyřdrát, tak by mohl rozepínat a spínat dle libosti. Epi se dají taky upgradovat čtyřdrátem, což už je vyšší dívčí.
No-load tone pot je dobrá volba!
kunec

Příspěvek od kunec »

Zrovna Michal Tůma ti s toho čtyř drát udělá za par korun

Sent from my iPhone using Tapatalk
tronik

Příspěvek od tronik »

jj přesně tak no.. moh bych tam hodit pushpull ale zatim nějak nemám potřebu... :) taky sem na to koukal při pajeni sem jen odstřihnul kus tech dratu abych je nemusel izolovat a nedotklo se mi to nekde takze byl jakoby rozpojenej.. a nevim no... nejsem z toho nadsenej.. co se mi hodně nelíbilo, že síla signálu je uměrná počtem závitu a když se rozpojí je to o hooodně tišejší snad o tu pulku no... me se strašně líbí jakej zvuk maj tedkon ty snímače navíc si myslim, že jejich kombinaci se dá došáhnou hodně pestrý palety zvuku. Takže sem spokojenej a do toho pushpullu bych snad ani nešel.. aspon zatim.. :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“