Kombo na doma - LAMPA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
IgyMM

Re: Kombo na doma - LAMPA

Příspěvek od IgyMM »

Na ten Ibanez TSA15H jsem koukal tvářil se zajímavě jakože, ale nějak nic žádná jiskra mezi náma neproběhla :D navíc tubescreamer mám doma (ale na tranzistoru to neni až tak super no...), ale jako jo no tak asi by se taky dal porvat, ale nevím mě se prostě nezalíbil...
Ten Vox AC4TV je pěknej to jo, ale ten master volume, to je hrozná bída se mnou já vim :D
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

OD nebo dist.
Marek0090 píše:Já bych pro změnu mohl doporučit takovou trochu jinou variantu a sice: Ibanez TSA15H
15W lampa, která lze ztlumit na 5W (ideální na doma)
Na doma pořád hodně hlasitá potvora, i těch 5 W :)[/quote]

Jsem udělal blbost, že jsme dědu donutil jít na ušní...Původně mu nevadilo ani těch 15W v 11 v noci...Ale když mu ty uši profoukli, tak už mě nechválí i za těch 5W :D

Ale tu lampičku mám rád :-)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

IgyMM píše:Na ten Ibanez TSA15H jsem koukal tvářil se zajímavě jakože, ale nějak nic žádná jiskra mezi náma neproběhla :D navíc tubescreamer mám doma (ale na tranzistoru to neni až tak super no...), ale jako jo no tak asi by se taky dal porvat, ale nevím mě se prostě nezalíbil...
Ten Vox AC4TV je pěknej to jo, ale ten master volume, to je hrozná bída se mnou já vim :D
No master volume tam je v podobě toho přepínání výkonu..
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

IgyMM píše:Ten Vox AC4TV je pěknej to jo, ale ten master volume, to je hrozná bída se mnou já vim :D
Co ti na tom přepínání výkonu vlastně vadí? Nijak zle to nemyslím, jen se ptám.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Tak teď nevím jestli označuju věc co myslím správným termínem (když tak se omlouvám), ale myslím to, že ten Vox AC4TV má na volume a gain jeden potenciometr s tím, že při přidávání hlasitosti se přidává zároveň i gain, označuju to správně nebo je to něco jinýho? Teď nevím z toho co jsem četl v sekci ovladačů jsem si to tak zafikcoval :D opravte mě když tak.
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Není to gain+volume, ale jen volume. S tím, že jako lampa ve třídě A u něj platí, že čím vyšší hlasitost, tím více kreslí.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Vyzkoušej Blackheart a nebo možná spíše Laney CUB, na ten čistej a lehce nakreslenej mi přijdou zajímavé. Blackstar mi přijde jako blbost při požadavku na čistější zvuk, Night train je zase dražší věc (ale požadavky by určitě splnil).
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Tak jsem teď přijel z kytarcz a zkoušel tam Lil NIght Train, Blackstar a ten Laney Cub10 jednoznačně vyhrál Night Train, Blackstar se mi na poslech nelíbil vůbec a ten Laney Cub10 nezněl špatně, ale nebylo to úplně ono mi přišlo...
Jen škoda, že tam neměli ten Orange Micro Terror do toho vkládám ještě taky nějaké naděje a zrovna dneska ho z Děkanky někdo vykoupil :D no nic mám čas ještě týden na výběr a tak ho doufám ještě někde stihnu ozkoušet, popřípadě beru Lil Night Train, ten si myslím, že se za ty prachy fakt vyplatí.
Co mi řeknete na ten Orange Micro Terror? (Ano četl jsem ten jeden tread o něm, ale pokud máte někdo ještě nějaký poznatek nebo srovnání sem s ním, jinak prodavač v kytarách mi řekl, že ten Orange nebrat, ale zvukově z youtube se mi poměrně líbil, chce to zkoušku no...)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Orange mi nepřijde nějak zvlášť zvukově zajímavý a pochybuji, že by v porovnání s night trainem vyhrál (co se týče toho čistého). Pokud máš k dispozici peníze a líbil se ti Night train tak bych se vůbec nerozmýšlel.
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Tak jelikož jsem se nemoch rozhodnout a jelikož jsem ho chytil se slevou 19%, tak jsem nakonec pořídil ten Vox AC4TV a jsem spokojen :) hlasitý je to dost a když si stim člověk pohraje tak se z toho dá dostat i pěknej čistej zvuk, takže chci poděkovat za tip a omluvit se za moje žvásty. Díky díky.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ať slouží :).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vítej do televizního klubu :).
Já už ho nějaký pátek mám a zvukově mě baví čím dál víc.
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Ten desing mě naprosto dostává :D mám rád takovýhle vintage retro věci, na 4W to docela řve (aspoň mi to tak přijde), vypadá to že pojedu na čtvrtinku wattu, škoda, že bydlim v bytovce :( :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, i těch 1/4W je na doma víc než dostatečných a na zkreslení musím mít krabku, abych nevytáčel volume za hranici dobrých sousedských vztahů :). Na 4W přepínám, pokud chci krystalově čistý zvuk.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

IgyMM píše:Tak jelikož jsem se nemoch rozhodnout a jelikož jsem ho chytil se slevou 19%, tak jsem nakonec pořídil ten Vox AC4TV a jsem spokojen :) hlasitý je to dost a když si stim člověk pohraje tak se z toho dá dostat i pěknej čistej zvuk, takže chci poděkovat za tip a omluvit se za moje žvásty. Díky díky.
Gatuluji, ať slouží ;-)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak ať hraje! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Hraje parádně můžu ho jen doporučit! Jen škoda, že se válí na zemi, ale nicméně už se i na tomhle pracuje - stavim mu stojan na míru (jsem domácí kutil :D), tak doufám, že to bude ještě fajnovější!
Perryman

Příspěvek od Perryman »

IgyMM píše:Hraje parádně můžu ho jen doporučit! Jen škoda, že se válí na zemi, ale nicméně už se i na tomhle pracuje - stavim mu stojan na míru (jsem domácí kutil :D), tak doufám, že to bude ještě fajnovější!
Zdravím, já jsem taky nechtěl rozvibrovat podlahu v celým bytě a skvěle to vyřešila stolička z Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10225589/ Je pro AC4TV jak dělaná.
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Jen jsem se chtěl pochlubit svým dílem - stojanem k Voxíkovi, líbí se vám? Mě (egoisticky) ano :D
PS: Pardon za nekvalitu fotky...

Obrázek
lenylenyleny

výběr lympového zesilovače NA DOMA.

Příspěvek od lenylenyleny »

čau,
chystám se vylepšit své domácí vybavení, chtěl bych si pořídit lampový zesilovač o výkonu cca 5w,
chtěl bych dvoukanál a efektová smyčka by se taky hodila. hraju blues, funk, rock, reggae.
Mám na to připraveno cca 10 tisíc. mohli byste mi prosím nějaké kousky doporučit? díky. Leny
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.08.2013 11:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“