Pink Floyd

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pink Floyd

Příspěvek od Dark Axel »

jacqueline píše:Moje nejoblíbenější písnička je asi Dogs.

:) good for you :wink:
je to zvláštní song
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

jacqueline píše:Moje nejoblíbenější písnička je asi Dogs.
V tom pripade mas urcite rad(a) Jarreho :)
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

Moje In The Flash, když jsme u toho. Má neskutečně nabuzující a zároveň uklidňující účinky...
Karas

Příspěvek od Karas »

Nechápu že vaše nej písničky od Floydů nejsou třeba: Shine On You Crazy Diamond [part I - part V] nebo něco ze zdi nebo WYWH... chápu každý má jiný vkus... :D Ale koho nemrazilo v zádech při finálním solu v Comfortably numb ? :?: ?

Z jakého je alba Careful with that axe Eguene äsi jsem si stáhl neúplnou doskografyi :D

Jinak na Floydech jsem byl 31.10. 2009 a bylo to super... chtěl jsem jet i na australian pink flyod ale nesehnal jsem odvoz... :cry:

Pink Floyd nejvíce inspirativní a nejorigimálnější skupina na světě (pro mě) a jejich písničky mají ducha, což většina novodobích písniček postrádá
elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Já mám hodně rád (kromě klasiky) ty starší věci, jako Embryo, Set the Controls for the Heart of the Sun (mimochodem jeden z nejlepších názvů písniček, co znám) ap. :)
Karas

Příspěvek od Karas »

já jsem taky na oldschool novým písničkám nemohu přijít na chuť ... kromě Metallici...
Nicméně ještě zde zmíním hru Machinarium je od českých tvůrců (dělali ji jen 4 lidé 3 roky) je to adventura (malováná grafika) a je tam moc hezká hudba podobná Floydům... Je to pro mě nej hra...
Promiňte že jsem odbočil od tématu ale tato hra si zoslouží zviditelnit.
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Karas píše:já jsem taky na oldschool novým písničkám nemohu přijít na chuť ... kromě Metallici...
Nicméně ještě zde zmíním hru Machinarium je od českých tvůrců (dělali ji jen 4 lidé 3 roky) je to adventura (malováná grafika) a je tam moc hezká hudba podobná Floydům... Je to pro mě nej hra...
Jo, hudba je tam moc pěkná... :) K Floydům by mě to přirovnat nenapadlo, ale když tak nad tim přemejšlim, tak je to může asi vzáleně připomínat. :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Karas píše: Z jakého je alba Careful with that axe Eguene äsi jsem si stáhl neúplnou doskografyi :D
Ummagumma, Relics (to je ale taková výběrovka).
Karas

Příspěvek od Karas »

VratikSlayer píše:
Karas píše:já jsem taky na oldschool novým písničkám nemohu přijít na chuť ... kromě Metallici...
Jo, hudba je tam moc pěkná... :) K Floydům by mě to přirovnat nenapadlo, ale když tak nad tim přemejšlim, tak je to může asi vzáleně připomínat. :)
když sui vezmeš [The Division Bell] - Cluster One a jednu písničku z Machinaria (asi víš jakou... jmenuje se By The Wall)... nějaká podobnost tam je jinak nic z toho mně moc nepřipomína Floydy
Karas

Příspěvek od Karas »

Mám o Pink Floydech knížku ... tak jestli bys te chtěli tak tady mohu napsat pár zajímavostí
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Karas píše:Mám o Pink Floydech knížku ... tak jestli bys te chtěli tak tady mohu napsat pár zajímavostí
klidně můžeš :-) sám jsem už na pár publikací koukal, některé mě hodně zaujaly
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

btw mate nekdo tu knihu Echoes?
mam biografii od Masona a jako naprosto zarytej posluchac silne uvazuju i o Echoes...
Karas

Příspěvek od Karas »

Kup si první knížku jen o Floydech a pak až o Echoes ... To je i knížka ? to jsem nevěděl ... kupuju :lol:
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

nestiham tvuj tok,
ta knizka je o floydech cela :D
a pravda uz je na ceste, ted jenom doufáám, ze se konecne nekdo rozhoupe a vyda bluray Live in Pompeii, ten zaznam je taaaaaak silnej...
RickX

Příspěvek od RickX »

Mám doma asi 5 knížek o Pink Floyd, Echoes je jedna z těch, která vám podá i hodně infa o jejich tehdejším koncertování. Jinak co se týče biografického obsahu, tak tam už toho pro mě moc nového nebylo. Každopádně mít to jako první knížku o PF, tak je tam všechno, co by tam mělo být + to bonusové shrnutí jejich koncertní aktivity po každé kapitole. S jejím českým překladem ale zkušenost nemám.
Habala
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/habala

Příspěvek od Habala »

Jó, Floydi... Ty mám poslední dobou hodně ráda. Hlavně Meddle, to si teď pouštim dost často. Géniální album. (Kéž by muj pes uměl zpívat...) A nebo Dark Side. Money je úplně první věc, která se mi od nich kdy líbila a nikdy se mi líbit nepřestala a asi ani nepřestane, to je prostě nářez... A Gilmour je samozřejmě génius. :)
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Pink Floyd byli jednou z prvních kapel, které jsem opravdu hodně poslouchal. Dalo by se říct, že to byla skupina, která pro mne byla úvodem do doby, kdy jsem se o hudbu začal extrémně zajímat a kdy vytlačila všechny mé ostatní koníčky.

Jakožto zavilý barratovec mám nejraději Pipera, kterýžto je pro mě jednou z psychedických drahokamů a mám jej o řád raději, než (imho) přeceňovaného Stg. Peppera (ano, již jsem byl několikrát málem ubit fanatickými beatlemaniaky :)). Ale beru, že Piper rozhodně není deska pro každého a pro mnoho lidí, kteří mají rádi známnější zvuk floydů, asi divná.

Z post-barratovských desek určitě vyzdvihnout geniální Wish You Were a samozřejmě The Wall včetně výborného filmu. Dark Side of the Moon má pochopitelně punc klasiky, ale možná i díky své provařenosti mne již tolik neoslovuje, ačkoli dílem je samozřejmě zásadním. Animals si pustím asi raději.

Zajímavé je i experimetnální období před Dark Side. Pompeje jsou nádherná dokumentace.

Jinak post-watersovské období mi rozhodně nevadí, ale zas ho nějak oslavuju. Rogera osobně nemusím, ačkoli jako hudebníka a skladatele ho chovám ve velké úctě. Momentary Lapse mi přijde trochu ušmudlaná a Divison Bell lehce nadprůměrná, kdy občasnou hudební vatu zachraňuje výborný sound celé desky. Ale singlíky typu Learning To Fly, What Do You Want From Me a High Hope si dám vždy velmi rád.

Uff.. To jsem se rozepsal :) Ale celkově, ačkoli je dnes téměř neposlouchám, vždy si po času nějakou tu desku přehrávačem proženu. Povinná hudební klasika se kterou by se imho měl každý aspoň rámcově seznámit. :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Gilmour & Waters hráli opět na benefici spolu. Prý čtyři songy.
Karas

Příspěvek od Karas »

tak co jedete někdo v dubnu na Floydy ?
Elmoore

Příspěvek od Elmoore »

Kód: Vybrat vše

http://dnes.atlas.sk/showbiz/703389/lidra-pink-floyd-obvinili-z-antisemitizmu
:roll: :roll: :roll:
Obrázek
ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“