epiphone lp tribute 60s vs. gibson lp studio 50 tribute

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Re: epiphone lp tribute 60s vs. gibson lp studio 50 tribute

Příspěvek od Tonda »

mlíko píše:Je to klasickej standart černej z roku 91

myslím žes udělal nejlíp jak jsi mohl. To jsou nejlepší les pauly jaký se dají za přijatelný peníze koupit.
A ta cena je dobrá, když odečtu ten snímač.
Gratuluju :wink:

Pro ostatní -- není přece nic jednoduššího než si tam dát nějakej podle svýho.
I´m wheels... movin´wheels
mlíko

Příspěvek od mlíko »

On si ho dal na fendera. Že ho prej na tom gibsonovi skoro nepoužíval a ten co tam je je origo gibson
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Malem bych zapomnel:

Obrázek

:!: :lol:
grock

Příspěvek od grock »

Gratuluji k Standardu!Budeš z ní mít radost i za rok,věřím.Navzdory Nerovi.. :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

panedge píše:No nevím,já bych si teda nikdy kytaru bez snímače nekoupil,co to má jako bejt?
Tak já bych v tom zase takový problém neviděl. Spíš naopak. Dá se tak příjemně snížit cena a člověk si tam hodí co se mu líbí. Já to tak mám s většinou kytar které bych chtěl, stejně bych nejspíš brzo měnil snímače.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
panedge

Příspěvek od panedge »

No dobře,ale nedovedu si představit,že sundám snímač z kytary a nechám to tak.Ale kupující zřejmě věděl co dělá,takže gratulace
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
mlíko

Příspěvek od mlíko »

Tak mě ho poradil táta že byl fakt dobrej a snimač se se koupí.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

grock píše:Gratuluji k Standardu!Budeš z ní mít radost i za rok,věřím.Navzdory Nerovi.. :wink:
Pointa?

40 tyček na kytaru nepotřeboval, takže to je win-win(-win) situace a všichni jsou spokojeni.

Blahopřeju ke koupi!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mlíko

Příspěvek od mlíko »

Jo je parádní mám zní radost, ale je těžká jako kráva :D
paby

Příspěvek od paby »

Gratuluju kdybys potreboval kvuli te vaze nejakej sirokej popruh a.mas.finance, napis Jarce Čapzkový,udela ti jakykoliv budes chtit.mam od.ni jeden hnedej a casem urcite poridim dalsi.
mlíko

Příspěvek od mlíko »

Já zůstanu věrnej koženýmu levysovi :) ale dík
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Taky samozřejmě gratuluju. Ať ti to hraje!
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Dark Fender

Příspěvek od Dark Fender »

4Mlíko
Taky se připojuji ke gratulantům. Určitě ti bude mnoho let dobře sloužit.

Já bych se ale chtěl zeptat místních odborníků. Přátelé mě trochu zaskočil už úvodní název: epiphone LP Tribute ´60s vs. Gibson LP Studio ´50 Tribute?????
Nechci tu vypadat za idiota, vím, že dělají i 50 Tribute, ale ofiko i v Muzikusu a všude prezentují "Gibson LP Studio ´60s Tribute." No nic. Já totiž, že bych i předpokládal, že to budou kytary s tím hubenějším 60-tkovým krčkem, ne? Pokud by tomu tak bylo a nedošlo jen k překlepu u tazatele, tak potom, i když je to teď mimo, tak za mě určitě by zvítězil Gibson LP Studio ´50s Tribute, protože ten hubenej krk fakt nemám rád, ale je to jen můj osobní názor a nikomu ho nevnucuji. :wink:

Cenově jsem koukal, že jsou na tom oba modely podobně, teď myslím Gibson 50 nebo 60 Tribute. Já to totiž napsal jen proto, že asi mělo docházet k porovnání stejných typů. ale možná, že i tazatel chtěl porovnat Epi 60 a Gibson 50. Potom pokud by tam byl rozdíl jak jsem psal výše v krku a tak není co řešit. Ale ještě jednou je to jen můj názor.

Jinak velice stručně pro Grocka
Nezlob se, že teď napíšu, že jednoznačně nesouhlasím s názorem, že za 20 litrů už neseženeš dobrou kytaru, a to i novou. To mi věř, že ano. Správně to tu napsal Nero. Plno z nás začínalo a všechno je otázka peněz. Navíc jak dále někdo velice hezky psal, že nebude čekat a šetřit a šetřit a šetřit jak trubka s pocitem, že JEDNOU MOŽNÁ.......
Velice správně ti tu také někdo reagoval, aby jsi si uvědomil skladbu lidí co tu píšou. Já tě ujišťuji, že je tu většina lidí s kytarami kolem 10 litrů jsou to vynikající kytaristi a určitě mají za sebou spoustu koncertů a možná, že by tu svojí kočičku nevyměnili ani za to, co máš ty v podpisu ten Custom. Koneckonců asi ani se mnou :D :D :D . Neber to prosím vůbec nějak špatně, prostě je to tu debata a názory se různí :D :D :D .

Jako poslední bych si dovolil napsat názor, že si dovolím oponovat, a to tím, že já jsem nikdy bazar nekupoval. Kytaru chci mít novou a sám si jí zajet. Je to zase jen můj názor. Bazarová, koncerty vyhraná kytara bude jistě super, ale pro mě je to jen alternativa jak ušetřit, i když tu někdo psal a to je pravda, že super vyhraný kvalitní nástroj může být i dražší než nový. Příklad: Za zajetýho Gibsona osobně od Erica Claptona zaplatím asi jako za Celou barevnou řadu LP Custom co se vyrábí, že? Čili jedna kytara za pět.
No nic já prostě miluju ten okamžik, kdy otevřu kufr a vím, že kromě testu ve fabrice a pár lidí, co si vyzkouší v krámu jsem první, kdo jí oživí. Navíc já říkám, že i kytara má duši a pokud jí někdo měl mnoho let a pak se jí zbavil, čili zradil, už od toho nástroje nečekám velké zázraky. Klidně mě ukamenujte, nebo si klepejte na čelo, ale já ani kytary nepůjčuji. Někdo s tím problém nemá.

Hezký večer všem :wink: :wink: :wink:
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
grock

Příspěvek od grock »

Pro Dark Fender:
Napsal jsi to slušně,to se cení,ale já pořád zůstávám na svém,tedy:
1.nikdy jsem nenapsal,že za 20 nekoupíš DOBROU kytaru.Napsal jsem,že za 20 koupíš MAXIMÁLNÉ dobrou,tj. ne kytaru,která tě uspokojí úplně.Dobrá je ve škole známka 3 a tedy průměr.. :wink: A řeč byla o nových nástrojích.Mě prostě tahle třída nových nástrojů v obchodě přijde OBECNĚ jako špatná koupě.Schválně jsem si vzal v Muzikusu testované a chválené mex. tele a přišlo mi to jako dětská hračka.(Asi zrovna opak těch jedinečných kusů,co se musí hledat..)Sebekriticky uznávám,že nejsem expert,co za minutu v obchodě na slabé struny neznámých vlastností,o aparátu nemluvě a neseřízenou kytaru odhalí skvost na celý život.Mě se naopak potýdnu doma povedlo objevit vlka na stratu z Custom shopu.
2.Samozřejmě i já znám výborné kytaristy s kytarou za 10.A hrajou líp než já.Ale to vůbec nevypovídá o tom,že by mohli mít lepší instrument.Já bych jim ho přál a myslím,že je škoda,že ho nemají.A úplně mě drásá,aby měli 3 kytary za 10,když můžou mít jednu za 30 a budou jinde!
3.Já když vejdu do obchodu,rozhlížím se po kytarách v komisi,v tom se teda lišíme :D Já myslím,že OBECNĚ jsou obchody plné nových nástrojů v co nejnižší kvalitě a ceně,které se nejvíce prodávají.Kytara z bazaru,zesík raději nový,tam je velké riziko u starých ve spolehlivosti.To je MUJ názor.
4.Nero mi to napsal tak "správně",že má pravdu on,protože je TADY už skoro 4 roky.To mě o něčem opravdu přesvědčilo :cry:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

grock píše: Kytara z bazaru,zesík raději nový,tam je velké riziko u starých ve spolehlivosti.To je MUJ názor.

Nesouhlasím, že by starší zesilovače měli problém se spolehlivostí - viz můj podpis. Jde o to jak se o něj člověk staral, ale tak je to u všeho.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ja bych urcite nesouhlasil s tvrzením, ze za 20 koupíš maximálně dobrou kytaru. Samozřejmě, že ceny jsou nejak nastaveny jednak proto, ze kvalitní materiály neco stojí a taky proto, ze by mely reflektovat nejakou kvalitu. Jenže tady je to spojení mely by. Faktem je, ze jsem mel v ruce i kytaru, která měla v těle suk jak prase, krk ze 3 kusů a přesto zněla úplně fantasticky. Ladila, dlouhej sustain, zadny vlky, jediná slabina byly snímace. U kytary je tolik proměnných, ze i kytara, ktera se na pohled muze jevit jako zmetek, muze bejt ve výsledku výborná. Taky se nepovažuju za nějakýho odborníka, co po prvním úderu do strun pozná geniální nástroj, ale urcite nesouhlasím s takovýmhle dogmatickym škatulkovanim. Byť se vzhledově muze jevit jako zmetek, zvukově si může stát uplně jinak.

Edit: Zároveň souhlasím s názorem Dark Fendera, že kytaru radši novou, než bazar. Chci prostě kytaru, která se mnou zestárne a kterou si omlátim sám (nebrat doslova), ale tohle už tu taky bylo řečeno líp, než tu teď já po pár pivech vyplodim. Podotýkám za sebe, vím, že se takhle dá přijít k vynikající kytaře za podstatně nižší peníz, ale je to hodně o pocitu. Což u kytary tvoří docela podstatný procento při rozhodování, jestli koupit, nebo ne. Kvalitní kytara hraje i nevyhraná a časem to bude jen lepší... Zmetek zůstane zmetkem.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

no za 20 už je z bazaru poměrně dělo - za tele jsem dával 19t a za leada 10t a oboje parádní kytary...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Alternátor píše: Taky se nepovažuju za nějakýho odborníka, co po prvním úderu do strun pozná geniální nástroj
Poznat geniální nástroj nevyžaduje žádnýho odborníka - a u takovýho nástroje skutečně stačí jednou hrábnout do strun.

Jeden takovej mají teď v Muzikeru u Anděla, Tele 52 (CS relic) - a všichni účastníci fóra by si měli
povinně :twisted: na něj jít zahrát 2,3 akordy, bez zesilovače, aby věděli, jak může a jak má tele hrát.. I když má prasecky rezavý struny.
Je to jako zjevení - a nevyžaduje to žádný zvláštní schopnosti.

A to nový nebo bazarový - pokud si ohlídáš ty bolavý místa danýho typu, tak hraním kytara jen získává,
a než bych zajel třeba ten 20 let starej Standard co je pohodlnej jak starý papuče, a všechno si na něm krásně sedlo, tak už tu možná ani nebudu :mrgreen:
I´m wheels... movin´wheels
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To bude mít prodavač radost, jak mu tam příjde 120 figurek zahrát G7 :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
grock

Příspěvek od grock »

Red Bull píše:
grock píše: Kytara z bazaru,zesík raději nový,tam je velké riziko u starých ve spolehlivosti.To je MUJ názor.

Nesouhlasím, že by starší zesilovače měli problém se spolehlivostí - viz můj podpis. Jde o to jak se o něj člověk staral, ale tak je to u všeho.
No právě!U zesíku z 2.ruky nepoznám na 1. pohled zvenku,jak se o něj předchozí majitel staral,jestli byl někde ve vlhku a mrazu atd.U kytary je to jinak!Hned je vidět,zda bylo něco zlomeného nebo křivého,tady nic neriskuji.Já mám také starý Vox a Princeton,ale je to vždy trochu sázka do loterie...Když má kytara za sebou bouřlivý život a nezkroutila se a nepopraskala,není to na škodu.Jestli zesík někde plaval a pak byl vysušenej,to je risk.TAK jsem to myslel. :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“