Rada pro Mastera, nereaguj.
Tenhle boj už jste pánové jednou vedli a já nemam žádnou chuť ho kontrolovat podruhé.
Souhlasím do puntíku.Proto radím,chtít aspon co nejvíce fotek a hodit to někomu,kdo tomu rozumí.Prostě udělat proto maximumČlověk, který si koupí špatně hrající nástroj za velký peníz je hlupák, ať už kupuje originál nebo kopii. Když si koupím kytaru, která za peníze, které investuji, opravdu stojí, může být v té pragmatické rovině jedno, co to je vlastně zač. Koupit si kopii vědomě je samozřejmě blbost, ale pokud to člověk neví a není schopen rozpoznat, tak opravdu nic nenadělá.
Ty sis nikdy nestáhl mp3 z netu? Vše máš originál CD? Jestli se potvrzuje moje nařknutí, tak nejsi o nic lepší. Proboha...panedge píše:Koukám,ty seš v tomhle oboru jako doma-a přesně ten typ,kterýho sem popisoval stokrát-čecháček,kterej na to vyzrál.Kupuj si conversky u vietnamců,hraj na fake Gibson,ale pro mě si tím pádem falešnej člověkMastr píše:Alternátor:
Krom toho když už tady mluvíš o pravých nike a adidasech tak ty jsou dnes taky všecky od ťongů... Taky tam platíš hlavně za značku a ne za kvalitu. Celý život chodím v adidaskách a musím říct, že jde kvalita od desíti k pěti, ale cena stále víc a víc roste. Koupíš si boty za 2-3 tácy a stejně je v nich cedulka made in china. Pitomé tenisky od ťongů za 80kč z tržnice vydrží stejně jako conversky (ovšem conversky stojí 20x tolik) Jediný fake na hadrech od ťongů je ten, že to často pašujou na černo bez cla a proto je to tak levné. Myslíš, že výrobní cena niků za 1500 a tenisek od ťongů za 400 je rozdílná? Ani náhodou... jenže nike si bere za značku a ještě platí personál, narozdíl od ťonga co to pašuje na vlastní triko.
Cybermuff:
Na ten hmatník bych se nespoléhal. Když si člověk připlatí pár dolarů, tak dělají i s ebenovým.

Rozdíl je v tom, tedy alespoň doufámMastr píše:proto si taky kytary i stavím.
Tohle je věc, která mně na celé věci vadí nejvíc - řešení padělků z pohledu poměru cena/výkon. Podle mne na kvalitě nezáleží... I kdyby China padělek za 10.000 hrál líp než origo U.S.A. za 50.000, stále to nic nemění na tom, že vyrábět padělky je špatný, prodávat padělky je špatný a kupovat padělky je špatný...Mastr píše:Každému normálnímu člověku (i muzikantovi) jde o to najít kompromis mezi cenou a jeho nároky - to je jednoduchá ekonomie. Až uslyším srovnání zvuku China s EMG versus USA s EMG kde bude ten rozdíl tak propastný, že bude opravdu stát za 30000 korun. Tak si na ten originál klidně našetřím. Zatím nemám jediný důvod.
SmileCZ píše:rocky - no, to logo si tam cpe taky, minimalne na to Vcko...![]()
A) nikoho nejebuMcKozias píše:a cpe tu kytaru snad nekomu? proste si to tam dal, vzdyt ju nikde na ebay neprodava coby origo tak co tropite bohajeho
..jste fakt mezci, vzdty to je super ze si clovek dokaze sam postavit krasnou hrajici kytaru a vy ho misto toho je.ete za to, ze tma ma jednu debilni krytku od gibsona...ano, to on muze za vsechno piratstvi sveta
Naprostý souhlas! O to více mne zaráží, že si tam takový člověk hned nacpe logo Gibson... Já dokázat postavit hrající kytaru, tak si tam hrdě dám např. vlastní iniciály nebo logo...McKozias píše:je super ze si clovek dokaze sam postavit krasnou hrajici kytaru
Problém je, že i když si z pohledu muzikanta koupím padělek, protože to bude nejlepší kytara cena/výkon na kterou narazím, a následně to logo překryju nějakým jiným , třeba...rocky77 píše:Tohle je věc, která mně na celé věci vadí nejvíc - řešení padělků z pohledu poměru cena/výkon. Podle mne na kvalitě nezáleží... I kdyby China padělek za 10.000 hrál líp než origo U.S.A. za 50.000, stále to nic nemění na tom, že vyrábět padělky je špatný, prodávat padělky je špatný a kupovat padělky je špatný...Mastr píše:Každému normálnímu člověku (i muzikantovi) jde o to najít kompromis mezi cenou a jeho nároky - to je jednoduchá ekonomie. Až uslyším srovnání zvuku China s EMG versus USA s EMG kde bude ten rozdíl tak propastný, že bude opravdu stát za 30000 korun. Tak si na ten originál klidně našetřím. Zatím nemám jediný důvod.
... tak tady pořád je ta část o tom, že těma pár tisícema podpořím padělatele.Že tím podpořím člověka/firmu, který se živí vyráběním padělků s logem...Teorge píše:Čím se pak takové LP liší od nějakého, které si necháš udělat třeba u místního kytaráře?