Torste, naše kytarově akviziční peripetie se zjevně občas protínají - momentálně používám m.j. taky dva Chibsony: vínového klona LP Custom (moje vysněná, až půjdu do důchodu, tak si ten originál koupím, slibuju) a rohatý klon LP Tak Matsumoko. Jak fotky dokladují, obě jsem vystínil, osadil novými elektrikami a snímači, obrousil krky, instaloval Grovery, atd., prostě jsem z nich udělal podle mě plnohodnotné kytary, se kterými normálně hraju akce. Nenadávejte mi - originál Gibsona mám taky, ale je hodně těžký a navíc mi nedávno po akci vykradli auto, tak už ho ven vozit nechci, origo Customa si zatím dovolit nemůžu a tu rohatou jsem pořídil z čistě praktických důvodů - má krk, na který jsem zvyklý, a zároveň je neskutečně lehká a hraje se na ní parádně ve vysokých polohách. Zvukově jsou oba číňani v pohodě, doublecut má skoro dvakrát tenčí tělo, zvuk je tedy logicky jasnější a nemá tak probarvené basy, ale zjistil jsem, že na pódiu mi to vlastně vyhovuje, máme v kapele tři kytary, zvuk se krásně prosazuje a gibsoňácký charakter tam je. Abych jen nechválil - ten doublecut měl podle prodejce mít palisandrový hmatník, ale je tam nějaká plastová richlite podivnost, kobylka a struník měly povrchovku z nevodivého materiálu, takže kytara nebyla uzemněná, původní snímače a ladící mechaniky byly úsměvné, atd., ale nic zásadního, trussrody fungují, krky jsou rovné, nic nedrnčí...