Čaute,
to Pawlik a sledující : žena si dávno kúpila Technics SC-HD 505
https://www.radiomuseum.org/r/technics_ ... .html#data
No vtedy to stálo 27 000 SK korún a to je teda črep. Má to dva zosiky basy a výšky a na prvý pohľad je to rozoberateľné, pritom to nefunguje samostatne. Má to 4 moduly a neskutočne to šumí. No, ale svieti to na modro

také neónky po bokoch.
Nebolo to zapnuté najmenej 8-10 rokov

Tak dá sa povedať, aj medzi strednou triedou su pekné klumprty
Tie staré repráky hrajú rozhodne inak a naozaj, sú skôr také stredové, preto, keď pustím toto
https://www.youtube.com/watch?v=-bBzIgIaPS4
tak je krásne počuť ten kontrabas aj všetko, ale výborne to hrá aj na modernú muziku, ale už je to trochu prestredované. Keby boli v bedničkách tie repráky, tak by tam asi boli aj basy.
Tu
https://geo80002002.livedoor.blog/archi ... 41129.html
Nejaký koumák vyrobil výškače k HI-FI z LP 554
aj tam vysvetluje, ako funguje tá skrutka v strede membrány.
Tú Yamahu som kúpil náhodou za 20 Euro. Išiel som jednému na barák kúpiť 4 lampové kotučáky a že či nemá nejaký zosik a tú Yamahu vyhrabal, tak na mňa pozeral či ho s tým niekde nepošlem a hneď som ho bral. Kurnik, ten mal doslova celý nový poschodový dom zavalený takýmito aparátmi, zosiky, recivery, gramce, naskladané na sebe po schodišti v izbách všade, len uličky, aby sa dalo chodiť.
2-oj poschodový barák a odhadom tam mal asi 1-2 000 kusov elektroniky a to nechcem preháňať.
Ten dotyčný mi hovoril, že nedostatkové sú hlavne bedne 80-90 roky a ešte sú aj drahé.
Tie lampové kotučáky mali roztrhané hnacie gumičky a vymyslel som si, že v modelárskom som kúpil leteckú gumu ( majú rôzne hrúbky ) a zlepil lepidlom na gumičky, majú ho tiež v modelárskom, netreba origo gumky hladať, stačí vyrobiť
Čo sa zvuku týka celkovo, tak výrobcovia vyrábajú tak, aby sa to zapáčilo a tým pádom neriešia referenčný HI-FI zvuk, resp. neutrálny.
Napr. gitaristovi hovorím, že sluchátka Superlux HD 681 sú 3 modifikácie, basovejšie červené, šedé, taký stred a ešte tuším Black.
https://kytary.sk/superlux-hd681b/HN157 ... omplements
Riešia + - referenčne zvuk, šedé. To doporučuje aj nejaký český zvukár, niekde na nete som to vypátral, preto som ich aj kúpil. Za 20 Euro ich majú aj na kytarách..
Ten gitarista, že jaké on má Marshall super sluchátka a pustil som si ich, mali krásny zvuk, ale všetko hralo prifarbene, na tom by sa nedalo mixovať vôbec, aj keď sluchátka moc nepoužívam a v jednom uchu mi stále šumí Niagara.
Tie Superlux HD 681 sluchátka sú pre mňa maxi komfort, vôbec netlačia, zvukovo lahôdka.
Behringer:
Myslím, že majú aj dobré veci, mal som malý mix Xenyx 12 vstupov, robustná plechová konštrukcia, Phantom, dobrý malý mixík, vtedy ešte nerobili aj s USB výstupom, ten môj nešumel. Alebo podobné je mix Phonic, to bolo tiež dobré, ten mal FIREWIRE. Behringer mám aj TU 300 a je dobrá.
Táto zvukovka UMC 22, asi nestíha napájať tú velkomembránu kondík RODE s USB. Nemá adaptér.
Tá Behringer U-Phoria UMC404HD tá už má aj adaptér aj svoje ovladače, tá može byť v pohode, aj keď šetrím na RME, ako mi tu nedávno poradil jeden skúsený uživateĺ. Na bazáre sú nejaké, len s FIREWIRE a to už nechcem.
Behringer ADDA a FCB 1010 to používa milión ludí aj ten ich DIGI mix a sú spokojný.
Takže mám najbližšie plán, vyrobiť prednú mriežku na Egnater, aby to lepšie chladilo. Ďalej, zbalím všetky tieto repráky, aby sa mi uvolnilo miesto na nejakú moju ďalšiu mániu, dúfam, že zas hranie
Medzitým budem nahrávať na Egnater s kondíkom. Egnater je fakt mimoriadny aparát, kto na to nehral, rozhodne doporučujem vyskúšať. Každá gitara na ňom hrá inak, na takom zosiku som v živote nehral a je to stále lepší zvuk. Predsa, je to čisto - krvná lampa okrem šmyčky. Doma je Silent box na tento aparát nevyhnutnosť, lebo je hrozne dynamický.
Pozerám aj po Egnater Rebel 20-30 MK 2, ten 30 je dvoj - kanál a mal by mať viac šťavy na Gain. Údajne, ale stratil ten priezračný zvuk Rebel 20-30 MK I.
Skúšal som RODE do BOSS BR 800 a z neho do Fractalu, do smyčky, vo Fractale IN 2 - OUT 1 a iba Delay v rastri, no a nádhera.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.