Sweep Picking
Pravidla fóra
Re: Sweep Picking
Jasně lepší je shnít s Randallem
,jinak radši budu hrát jeden tón s vibrátem ale přesně tam kam zapadá,než stupnice o rychlosti blesku v předělávce klasiky.Hold radši pracuju s tónem a vymejšlím melodický postupy,který se mi líběj(U2 sou jen koníček) a vidím to tak ,že by to prsopělo hodně lidem,protože absolutně nepobírám to ,jak někdo může v roce 2009 poslouchat takový slátaniny jako je Malmsteen a podobný kašpárci.A znovu opakuju nic proti tomu učit se jiný techniky,ale musel sem zareagovat na toho Malmsteena to se nedá jinak
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Hloupej proč?když si mě už urazil tak se neomlouvej a radši mi to vysvětli.Já nemůžu mít názor na tuhle techniku nebo jak je to?biker_xx píše:Jsi hloupej, promiň...panedge píše:No sweep picking...nějak sem se o to nezajímal a teď už vím proč,jak vidím že to hraje Malmsteen a Gambale tak honem pryč tfuj tajxl
Edit:kdyby mě chtěl někdo mučit ať mi pustí Malmsteena a nejlépe nějakou tu superkýč skladbu s orchestrem(předělaná klasika) ,účinek se násobí když to bude i s obrazem ,abych viděl tlustou máničku jak hraje stupnice tam a zpátky
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
to je takovy klasicky, prvni ktery jsem zacal cvicit. myslim ze malmsteen ho ma snad uplne vsudePrejdák píše:Dík za tip
Zatím teda cvičím na tomhle pět strun...
E||-----------------------12h--17--12--|----------------------------|-----||
B||-------------------13---------------|--13------------------------|-----||
G||---------------14-------------------|------14--------------------|-----||
D||-----------14-----------------------|----------14----------------|-----||
A||--12h--15---------------------------|--------------15--12--------|-----||
E||------------------------------------|----------------------------|-----||
jinak nekdo odsuzuje sweep picking a nekdo zas treba teorii evoluce, clovek si nevybere
nevi nekdo jak se ta skola od gambaleho jmenovala?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsou to v podstatě rozložené akordy, nebo je tam ještě nějaké jiné skryté tajemství

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fígl je v technice hry - zatímco v akustice při arpegiu struny přeznívají, tak při sweepu se musí utlumit.Atkins píše:Takže jsou to v podstatě rozložené akordy, nebo je tam ještě nějaké jiné skryté tajemství![]()
![]()
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Jo, je lepší chcípnout s kytarou, randallem a kapelou každý týden na akci, než sedět doma a čekat na spasení ^^'panedge píše:Jasně lepší je shnít s Randallem,jinak radši budu hrát jeden tón s vibrátem ale přesně tam kam zapadá,než stupnice o rychlosti blesku v předělávce klasiky.Hold radši pracuju s tónem a vymejšlím melodický postupy,který se mi líběj(U2 sou jen koníček) a vidím to tak ,že by to prsopělo hodně lidem,protože absolutně nepobírám to ,jak někdo může v roce 2009 poslouchat takový slátaniny jako je Malmsteen a podobný kašpárci.A znovu opakuju nic proti tomu učit se jiný techniky,ale musel sem zareagovat na toho Malmsteena to se nedá jinak
Mimochodem, i rychle se dá hrát tak, že to má feeling.
http://www.youtube.com/watch?v=EjC1F_kz ... re=related nevím, jestli jsem to sem už nepostoval.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Nemám rád zbytečný internetový diskuse o ničem, takže to je poslední, co k tomu napíšu. Mám za to, že napsat o Malmsteenovi to, co si napsal na fóru o hraní na (převážně elektrickou) kytaru, je prostě hloupý. A to bez ohledu na to jestli si to opravdu myslíš, nebo ne.panedge píše:Hloupej proč?když si mě už urazil tak se neomlouvej a radši mi to vysvětli.Já nemůžu mít názor na tuhle techniku nebo jak je to?biker_xx píše:Jsi hloupej, promiň...panedge píše:No sweep picking...nějak sem se o to nezajímal a teď už vím proč,jak vidím že to hraje Malmsteen a Gambale tak honem pryč tfuj tajxl
Edit:kdyby mě chtěl někdo mučit ať mi pustí Malmsteena a nejlépe nějakou tu superkýč skladbu s orchestrem(předělaná klasika) ,účinek se násobí když to bude i s obrazem ,abych viděl tlustou máničku jak hraje stupnice tam a zpátky
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Nechápu kde si přišel na to,že já čekám doma na spasení?No nic konec OTwreptile píše:Jo, je lepší chcípnout s kytarou, randallem a kapelou každý týden na akci, než sedět doma a čekat na spasení ^^'panedge píše:Jasně lepší je shnít s Randallem,jinak radši budu hrát jeden tón s vibrátem ale přesně tam kam zapadá,než stupnice o rychlosti blesku v předělávce klasiky.Hold radši pracuju s tónem a vymejšlím melodický postupy,který se mi líběj(U2 sou jen koníček) a vidím to tak ,že by to prsopělo hodně lidem,protože absolutně nepobírám to ,jak někdo může v roce 2009 poslouchat takový slátaniny jako je Malmsteen a podobný kašpárci.A znovu opakuju nic proti tomu učit se jiný techniky,ale musel sem zareagovat na toho Malmsteena to se nedá jinak
Mimochodem, i rychle se dá hrát tak, že to má feeling.
http://www.youtube.com/watch?v=EjC1F_kz ... re=related nevím, jestli jsem to sem už nepostoval.
Biker:kdyby si to napsal takhle hnedka,tak nemám problém,je to tvůj názor a já to respektuju,předtím si psal ,že já sem hloupej to je rozdíl.Takže konec OT a zpět k tématu
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jde o rozklad akordů, kdy ale v jednom okamžiku zní jeden tón, nepřeznívají, navíc se používá technika hry trsátkem, když nestřídáš údery nahoru/dolů, ale jakoby sklouzáváš přes struny, anglický výraz sweep (zametat) je poměrně příznačný. Už je to jasnější?Atkins píše:Takže jsou to v podstatě rozložené akordy, nebo je tam ještě nějaké jiné skryté tajemství![]()
![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak jsem se včera přihlásil do tohoto fóra, abych diskutoval o hraní, a vy se tady spíš hádáte, tak se předem omlouvám, že se do hádky nezapojím
.
Sweep se teprve učím, mám k tomu několik návodů a v jednom se píše: "...často využíváme dohmat jednoho prstu levé ruky pro stisknutí dvou strun, ale ne způsobem barré, pro stisknutí více než 2 strun využíváme barré hmat" (zdroj: seriál M. Marka, Muzikus 1996). Jak se to tedy má zmáčknout, když ne barré? Přehmátnout se přeci nedá stihnout. Marc Seal to na videu, na které je odkaz někde na str. 2 tohoto tématu, vysvětluje, že dělá jakousi "kolébku" tím prstem levé ruky, kterým ten vícehmat drží, ale to je přece barré nebo takové skoro-barré, ne?
Taky mi není úplně jasné použití palm muting při sweepu. Řekl bych, že s tlumením je to asi jednodušší zahrát, ale zase ty tóny, co z toho lezou, nejsou nic super krásného. Jak to tedy hrajete? S tlumením nebo jste si dokázali vybrousit tak dokonalou synchronizaci obou rukou, že to i v největším fofru zvládáte bez tlumení?
Sweep se teprve učím, mám k tomu několik návodů a v jednom se píše: "...často využíváme dohmat jednoho prstu levé ruky pro stisknutí dvou strun, ale ne způsobem barré, pro stisknutí více než 2 strun využíváme barré hmat" (zdroj: seriál M. Marka, Muzikus 1996). Jak se to tedy má zmáčknout, když ne barré? Přehmátnout se přeci nedá stihnout. Marc Seal to na videu, na které je odkaz někde na str. 2 tohoto tématu, vysvětluje, že dělá jakousi "kolébku" tím prstem levé ruky, kterým ten vícehmat drží, ale to je přece barré nebo takové skoro-barré, ne?
Taky mi není úplně jasné použití palm muting při sweepu. Řekl bych, že s tlumením je to asi jednodušší zahrát, ale zase ty tóny, co z toho lezou, nejsou nic super krásného. Jak to tedy hrajete? S tlumením nebo jste si dokázali vybrousit tak dokonalou synchronizaci obou rukou, že to i v největším fofru zvládáte bez tlumení?
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
-
distortion00
ja by som sa chcel spytat pretoze sweep skusam uz neaku dobu a lavou rukou mi aj ide ked si pravou stlmim struny ale ked to mam hrat s trsatkom tak vobec.. nevie niekto ako tie struny stlmit ?: mne to vobec neide.. hlavne na hornych strunach.. alebo nemate video ako to tlmit?:
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ono se to tlumi ruzne a musis si sam vychytat jak nejlepe ti to pujde. Ja to treba tlumim tak, ze spodni struny E, A, D tlumim zapestim prave ruky a horni tri tlumim prstama leve ruky + malikovou hranou. Moc dobry zpusob ma treba Satriani, kdy doslova naslapujena struny briskama prstu prave ruky. Je to efektivni, ale me osobne to zpomaluje, takze to moc nevyuzivam.
Jinak k sweepu. Sweep pouzivam a bavi me ta rychlost. Nemohl bych ale hrat treba jen sweep jako Malmsteen i kdyz jako kytarista je vynikajici. Tvrdit o nekom, ze je to manicka co za nic nestoji je odvazne
Nez neco takoveho reknu, tak si vzdycky uvedomim, ze oproti nemu umim h***o a h***o jsem dokazal, takze by to asi ani nebylo vhodne
Souhlasim s Nerem, ze je to taky od toho jak se vyspis
Vetsinou si arpeggia a sweep celkove davam pred hranim na rozcviceni jak na cisty, tak zkresleny kanal a obcas to jde samo pres pet strun a obcas delaji problemy i ty tri struny 
Jinak k sweepu. Sweep pouzivam a bavi me ta rychlost. Nemohl bych ale hrat treba jen sweep jako Malmsteen i kdyz jako kytarista je vynikajici. Tvrdit o nekom, ze je to manicka co za nic nestoji je odvazne
Souhlasim s Nerem, ze je to taky od toho jak se vyspis
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
tlum to hřbetem palce. těžko říct, jak se to dělá, já sem na to přišel sám, tak to skus takydistortion00 píše:ja by som sa chcel spytat pretoze sweep skusam uz neaku dobu a lavou rukou mi aj ide ked si pravou stlmim struny ale ked to mam hrat s trsatkom tak vobec.. nevie niekto ako tie struny stlmit ?: mne to vobec neide.. hlavne na hornych strunach.. alebo nemate video ako to tlmit?:
hele, mě by zajímalo, jak by se sweepovalo tohle arpeggio:
e---------------------------12-15-12-------------
h-----------------------12------------------------
g-------------------12----------------------------
d--------------14---------------------------------
a----------14-------------------------------------
e--12-15-----------------------------------------
je tam pěkně hnusný barré přes 3 struny
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se dela tak, ze jednim prstem chytis vice tonu najednou. Je to jednoduzis nez se zda.Amid píše:hele, mě by zajímalo, jak by se sweepovalo tohle arpeggio:
jeej, ja vim co je to barréFade píše:Tohle se dela tak, ze jednim prstem chytis vice tonu najednou. Je to jednoduzis nez se zda.Amid píše:hele, mě by zajímalo, jak by se sweepovalo tohle arpeggio:
respektive, kyž mám to barré, tak to mám normlal chytnout a sweepnout a přitom to tlumit pravačkou?
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ne ne, spatne jsi me pochopil. Jemnuje se to rolling. Cele to jedes jako klasicke arpeggio nebo sweep a jen ty tony, ktere jsou pod sebou to 12 a 14 chytas jednim prstem. Nechytas cele bare. Asi nejak takhle.
cas 1:40
hh je dobry si vsimnout jak hermelinovi zni jenom ten prvni a posledni ton kdyz to hraje rychle. nerikam ze jsem lepsi, ale treba gambale, petrucci (i malmsteen za mlada) to hrajou vsechno tak ze tomu bylo pekne rozumetFade píše:Ne ne, spatne jsi me pochopil. Jemnuje se to rolling. Cele to jedes jako klasicke arpeggio nebo sweep a jen ty tony, ktere jsou pod sebou to 12 a 14 chytas jednim prstem. Nechytas cele bare. Asi nejak takhle.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 14.11.2009 12:04, celkem upraveno 1 x.
zrovna ten rolling je hoodne tezkej aby to znelo ciste. uz dva tony jsou problem kdyz chces aby to bylo fakt citelny, natoz tri. ale jako se vsim, da se to zmaknout.