Sweep Picking

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět

Sweepujete?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Drobák

Sweep Picking

Příspěvek od Drobák »

Zdravim,ať sem hledal sebe víc,nic kloudnýho sem tu o sweepu nenašel,natož pak téma zasvěcený jenom němu,vim že wohma tu dřív postoval nějaký video na youtube...ale jakoby se vypařilo..
se sweepem sem začal teprv nedávno,popravdě mě zatim moc nebaví ho hrát,nehraju žádný arpeggia ale spíš disharmonicky,boxy atd..spíš abych se zrychloval a trénoval techniku...jak ho trénujete vy?(ti co ho hrajou)
Rychlost je u mě asi jen o tréninku,hrát a hrát...ale zajímá mě třeba sklon trsátka ku strunám?dolu jedu jakoby víc po straně,aby se nezadrhávalo ale zase aby rozeznělo struny a nahoru se vracim zase s rovnym(samozřejmě skosenym dolu)...máte nějakou svojí metodu?
Sem rád za každou radu a postřeh :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

moc netrénuju, ale jednou bych to bez dizkuzí chtěl zmáknout

teĎko zvládám tak tři tóny sem a tam :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Dark Axel píše:moc netrénuju, ale jednou bych to bez dizkuzí chtěl zmáknout

h -------------7<9>7
g --------8+++++++----8
D ----9 ++++++++++---------9

Moc přehledný to není, pochybuju že se to sweepování nějak naučím, zatím neumím zahrát rychle (respektive rychle a přesně) ani jedno elektrické arpeggio :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Dark Axel píše:moc netrénuju, ale jednou bych to bez dizkuzí chtěl zmáknout

Tak ty jakožto buckeťák si byl jasnej :D ....hlavně že už se tolik nezdarhávám,sjíždim třeba boxy, po 4 strunách na celym hmatníku atd...pak se vrhnu na aperggia atd...nejpomalejší sem při "cestě nahoru"...dolu je to v klidu,ale zpátky se sem tam seknu,že zahraju mrtvej ton a nebo musim zpomalit... :?
Potřeboval bych nějaký rady atd...ono většina těch videí na YT vysvětlujou to co už vim...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

chce to hodne casu..to se ze dne na den neda naucit...ja ted cvicim arrpegia moll a dur uz fakt hodne dlouho a jeste to vubec neni ono :cry:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Tahle technika je fakt o cviceni, drit a drit a treba ani potom to pak stejne nebude uplne ono (vlastni zkusenost). Da se naucit technika, zneni tonu, ale pak bude zas treba pokulhavat cistota provedeni, nebo neco jinyho. Nekde jsem cetl, ze sweeping je vec, u ktere by jste nemeli cekat, ze se ji naucite za 2-3 roky...
Good luck :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No já mam z pokroků docela radost,ale je mi jasný že je to na hodně dlouho...mam znamýho co hraje 3 roky,čistě jenom neoklasiku a občas slayer atd... a ten sweepuje hodně slušně....aspoň mě furt něco motivuje jít vejš a vejš...

Jinak podle všeho je tu zatim 5 lidí co sweepuje a ještě se nikdo nevyjádřil k jeho skills... :?
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Já podobně Jako dakr axel :D

3 tony tam a zpět :D A u mne to zalezi ode dne, nevim proc asi jsem divnej :D Někdy hraju že to ma ruce nohy a celkem se to neslejva ale nekdy to ani uplne ton po tonu pomalicku nedavam :) Uvidime za ty 3 roky, pak napisu :D
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

podle mě sweep by člověk měl cvičit až když ma alternate picking člověk v sobě tak hluboko zakořeněnej že si ho tím fakt nerozhodí(což rozhodně není po nějakejch blbejch 3 letech hraní) učitel s tím měl třeba dost problémy, že sweepoval, sweepoval, a pak najednou zjistil že mu dělá obrovský potíže hrát ob-strunu atd....

podle mě je to jedna z technik kterou by se člověk měl učit až když už fakt nemá co by jinýho cvičil
Drobák

Příspěvek od Drobák »

to je dobrá připomínka....
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Solstice píše:Tahle technika je fakt o cviceni, drit a drit a treba ani potom to pak stejne nebude uplne ono (vlastni zkusenost). Da se naucit technika, zneni tonu, ale pak bude zas treba pokulhavat cistota provedeni, nebo neco jinyho. Nekde jsem cetl, ze sweeping je vec, u ktere by jste nemeli cekat, ze se ji naucite za 2-3 roky...
Good luck :wink:
muj bratr se to naucil za max pul roku - hraje sweepy z children of bodom. rychlej nez original.. ale ma 9 let ZUS na housle :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Kolikrát ti mam říkat že nejsem tvuj brácha! :lol: :wink:

né fakt,nemáš třeba nahrávku jak sweepuje?to bych rád skoukl...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mno, odjíždím na dovču, po večerech pokud zrovna nebudu řezat Opethy asi budu cvičit... souvislé běhy, víceprstý tapping a žeby čtyřtónové sweepy? :D

jako nespěchejme na tom... až budem hrát 10 let a nebudem zvládat, pak máme problém :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
K.I.T.T.

Příspěvek od K.I.T.T. »

prosím nevim jak sem dát nějakou svojí nahrávku..mám nahraný nějaký sweepy a rád bych se pochlubil a ukázal....nevim jak to sem dát..tohle neumim... :cry:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

dej to na nejaky free hosting( treba edisk.cz) a hod sem odkaz
K.I.T.T.

Příspěvek od K.I.T.T. »

Dobře ale musim to nahrát znova do mp3.Už to tam nemám.Dneska už ne.Nerad bych naštval souseda neonacistu když budu hrát ve tři čtvrtě na jedenáct sweep a arrpegia....kdo ví co by se stalo...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

nevim co je sweep picking a netušim co jsou arpegia
sorry... :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Sweepy umim jaks taks, je to cisty (zvukove), ale neni to proste jisty (coz asi nikdo jinej nez kytarista nepozna, takova vyhranost tomu chybi, vzdycky se na to musim maximalne soustredit, aby to znelo prirozene). V normalni hre velky sweepy moc nepouzivam.

Jinak minisweepy jako takovy "ozdoby" do toho nepocitam, ty pouzivam docela casto. (zalezi jak kde, u my prvni od_funku_az_po_punk_rock kapely nevyuzivam tuhle techniku vubec, u my druhy heavy/power/speed metalovy vyuzivam kde to sedi a da se zahrat, takze docela hodne casto...)
K.I.T.T.

Příspěvek od K.I.T.T. »

počkat počkat....

e--15--12---------12--15--
h----------13---13---------
g-------------12------------
d----------------------------
a----------------------------
E----------------------------

Tohle je minisweep?
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Umím molové arpeggio akordů D, C atd. xD Jen dolů, bohužel XD
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“