ten rozdil v hlasitosti dela spis pocet repraku... takze pokud chces mit rezervu, tak urcite vol 212 AC30, pokud staci neco tissiho, tak bez do 112 AC15.
ted jsem srovnaval hlasitoste rockera 30w a ac15 - obe ma jednu dvanactku, obe je to pseudotrida A... a kdyz jsem obe vyhulil nadoraz, tak me prislo, ze hraji priblizne stejne hlasite.. a to by ten rocker mel mit teda sakra vyhodu, protoze v nem mam G12H, ktere fakt umi zahybat vzduchem a ma 2x tolik watu, takze by mel hrat automaticky o 3db vice nahlas. kdyz dam nahlas ac30, tak je to daleko vetsi mazec nez rocker se stejnou watazi - proste se ani tak nerid watazi jako poctem repro.
Do hospody ti 112 bude stacit urcite, pokud jsi ale zvykly na jcm 800 s bednou, tak by te to mohlo hlasitostne trochu zklamat... byt tebou, tak to proste zajdu nekam zkusit - myslim, ze tady ty voxiky maji treba v brne v audioteku (hlavu AC30 s bednou 212 a jednu ac15 112). vyzkousis, uvidis...
K tomu AC30CC1 - to kombo ma nejaky reprak na bazi celestionu century (snad se nepletu) s neodymovym magnetem a proste mi to neznelo pekne. to uz se mi vic libily ty wharfandaly, co se davaji do tech verzi bez "X". navic k ac30 proste patri dva repraky
Jinak rozdil mezi wharfandalem a alnico je... alnico je takove prijemnejsi na poslech, krasne komprimuje, k voxikovi dokonale repro. Pokud ty penize muzes postradat, tak do nej urcite bez. na jemnejsi zkresleni trochu bez hrany je to dokonaly reprak. ty wharfandale kresli vic agresivne, na cisty zvuk nezni tak prijemne. pokud bys chtel nejaky velice rozumny kompromis, tak kombinace Alnico blue s Celestion G12H Heritage je naprosto dokonala - je v tom vsechno. krasne basy, krasne stredy, komprese, hrana, nijak se to nebije...
zkus napsat "pch" - ten ma prizpevek nad tebou. prodaval jsem mu ac15cc1 a zkousel to sve kombo i pres alnico blue v moji ac15cc1x, takze ma zhruba predstavu o rozdilu. stejny aparat, jen ruzna repra v bedne se shodnou kontrukcu - mohl si tedy udelat docela kvalitni nazor, ikdyz to moc dlouho nezkousel. taky ti treba poreferuje o hlasitosti. kdyby ti neodpovidal (nevim, jestli sem jeste chodi), tak mi napis a ja ti na nej dam mail.
pokud byses chtel este na neco zeptat, tak klido napis. muzu ti dat i kontakt na jednoho anglana, ktery by mozna mohl sehnat i neco za docala rozumnou cenu. ja jsem od nej bral uz 4 komba a vetsinou se cena za vec v 99% stavu pohybovala zhruba na polovine toho, co to stoji tady. bratranek ma od nej skoro novou ac30cc2x za 17t. - ale takovy kup se mi bohuzel uz asi nikdy nepodari.