Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od Hendrek »

Spíš je to hra stínů, na živo vypadaly natažené ok, nebo jsem si nevšiml.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše: 16.06.2024 7:16 Spíš je to hra stínů, na živo vypadaly natažené ok, nebo jsem si nevšiml.
Ale kdež. Kameny jsou otočené o 180° - narub, struny nejdou skrz blok, ale otvorem v kamenech, drží v nich jen za koncové kuličky, neleží na kamenech, jdou pod nimi, takže leží na snímačích. Nehratelné, samozřejmě. Možná že při té úpravě umělec celou dutinu s blokem zalil?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo tak, na kobylce. Tak to jo, to je nesmysl samozřejmě. Měl se zeptat tady na fóru :D.
Anebo umělecký záměr, aby dílo provokovalo :). Spíš ale ne.
Doktor1962

Příspěvek od Doktor1962 »

volfi píše: 14.06.2024 16:50
Doktor1962 píše: 14.06.2024 7:14 Tak třeba tady u té kytary je FR už pořádný . Zkoušel jste jí někdo, nebo jí máte doma?

https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... nature.htm
Na mém Fusionu II je též Floyd Rose 1000, že by byl pořádný nevím. Ale střední třída by se tomu dalo říkat….
Tak já mám FR 1000 na mé KH 602 a kytara je víc než 10 let stará a FR je v naprostém pořádku
Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie 2x12, ESP-LTD KH602 a pár krabiček jako je noise gate, delay, reverb, Line6 G75, LINE 6 POD GO
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

V poslední době sjíždím kytarově zbrojnice na yt. Už nějakou dobu pokukuju po levnějším teleti, ještě jsem žádné neměl.. A Maťo Mišík tam zkouší nejlevnější HB a nakonec dospívá k názoru, že použitelný to je.
Takže že odhodlávám, asi do toho půjdu, i když vím že mě čekají ty samé úpravy. Ale ty už jsem dělal mnohokrát, pár večerů a bude to.
Jsem zvědav, dám vědět,pokud bude zájem... Říkám si, kdyby bylo nejhůř, vyměním struny a hodím to do "banjového" ladění, to zachránil kdeco - pokud to tedy aspoň v základu ladí.
P.S.To "banjové" ladění nemá s banjem nic společného,jenom to pri sekání beglajtu zní dost podobně. Tři tenčí struny GBE zůstávají stejné, tlusté se vymění za tenké (že by proto rčení, že jde něco z tlustejch do tenkejch?😀 ) a naladí opět EAD, pouze o oktávu výš. Dobrý úlet jako druhá doprovodná kytara, hraješ stejné akordy, ale zní to pěkně praštěně... Fakt jako by tam někdo solil banjo.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tomu ladeni se myslim rika „Nashville“ ladění (nekde jsem o tom cetl, nezkousel jsem).
K teleti od Thomanna - toho nejlevnejsiho TE-20 jsem se trochu bal, tak jsem priplatil za TE-52 a velka spokojenost. Cekal jsem ze budu muset vymenit par komponentu (mechaniky, snimace,...) ale nic z toho nebylo potreba, po serizeni a osazeni lepsima strunama to hraje moc dobre (za tu cenu).
Hraju výhradně na šrot.
rhinos
Nový uživatel

Příspěvek od rhinos »

to asi koukáme na stejné videa na YT :D
Já ji chtěl vyzkoušet ,ale než jsem se k tomu dokopal tak tam bylo naskladnění asi 6-8 týdnů.
Nevím jak je na tom teď...tak jsem nakonec vzal pro syna jinou lowcost z Muzikeru.
Ale už tam mám vyhlídnutou jinou tak ji zkusím. Na kytary id HB jsem nenašel snad žádnou negativní recenzi na ty levné kytary.
Vždy ,že za ty peníze super kup
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Obecně platí, že u těch nejlevnějších HB jsou na tom lépe LP a Telata, zatímco straty mají dost tenký a plechový zvuk nejspíše kvůli tremolu s malou masou materiálu. Jednak se to říká, a jednak to mám doma, takže potvrzuji. Ten strat je z nich nejslabší. Ale řemeslně zpracované jsou všechny OK, pro začátečníka značka ideál.
(pro info, mám SC-450 P90 GT / TE-52 / ST-62CC MN)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Trochu by som oponoval, tu mám recenziu na prakticky 2 rovnaké gitky.
viewtopic.php?t=47598
Začátečník si určite nedobrúsi pražce, ani, na to nemá náradie. Tie pražce boli na obidvoch nehratelné, a po desiatom bende by praskla struna, 100%
Zámok na obidvoch des.
Možno sa už polepšili, neviem, ale, začiatočník by ani nevedel o čo ide a ako to má byť.
Ale, ako polotovar, ktorý je z 20-30% nedokončený to berem. Na Thomanne sú na jednotlivé gitky recenzie, myslím, že necenzurované :)
Myslím iba tieto dve gitky, ostatné neviem, ako sú spracované a ako majú QC.
Čo sa dreva týka, tak, som bol zas milo prekvapený, že, HB za pár korún a fakt to pekne hralo.
Ešte by som doplnil, že, čo som dostal za 480 Euro, bola na ňu 32 % zlava v podobe PRS SE nová z kytary.cz a HB za 150 a na bazáre sú PRS SE aj za 350 E, tak, cena a spracovanie sa nedajú ani porovnať. Úplne iná liga.
PRS SE je kludne gitka pre profíka, to už aj SX
https://sx-guitar.com/index.php/Product ... /26/cid/41
je prakticky hotová gitara za tú cenu, asi najlepšia voľba.
Alebo, Classic Vibe z bazáru.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jakou pololubovku byste z aktuální nabídky doporučili? Blues, rock...
Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Měl jsem Harley Benton HB-35 VB. Dobrá kytara. Prospěla jí výměna mechanik za Kluson. Ale ani předtím s tím nebyl vyloženě problém. Musela z domu, abych si mohl koupit dalšího HB. Záleží, jak moc jsi náročný. Kdybych se opět díval po semiakustice, líbí se mi ta vyšší řada Harley Benton HB-35Plus.

Jinak mám teď 12 strunnou verzi Harley Benton RB-600BK. Bezproblémová kytara.
affordano

Příspěvek od affordano »

Můžu potvrdit, měl jsem HB-35 BK, tam jsem paradoxně měnil mechaniky za Grovery, i RB 600 BK, ta měla na můj vkus hodně tlustý krk, tak jsem brousil, nulák chtěl doladit, jinak parádní zvuk, za tu cenu prima snímače a u obou kytar překvapivě kvalitní zpracování...
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Jaké máte zkušenosti s opotřebením pražců po letech? Je to měkota nebo vydrží alespoň průměrně? Dejme tomu HB TE-52...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

TE-52 mam od brezna 2021 ( = lecba covidovych depresi) a prazce zatim uplne ok. Ale nehraju na ni moc casto.
Hraju výhradně na šrot.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky za tipy :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nebo mrkni po modelech se stainless steel pražci, ty vyšší řady to mají.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Trochu jsem si včera zaexperimentoval a předělal jsem Harley Benton GuitarBass (Fender Bass VI inspired) na barytonku. Původní ladění jsem moc nevyužil, ani tic-tac basový zvuk.
Z původní sady strun jsem sundal tlusté E (.084), posunul struny ať začínají od A1 a na konec přidal strunu G (.018) ze sady na pikolo basu (se kterou jsem kdysi experimentoval) naladěnou nyní do A3.
Nové ladění je A1–D2–G2–C3–E3–A3 (.072 .056 .044 .034 .024 .018). Otevřel jsem si tímto komnatu barytonového kytarového světa. Má to něco do sebe, i když jen takto DIY řešení, zvuk za mě naprosto v pohodě pro mé nové barytonové potřeby.
affordano

Příspěvek od affordano »

Pěkná práce, ať ti brumla hezky slouží!!! :D Taky jsem dřív experimentoval s barytonkami, sedmička mi nikdy nesedla, tak jsem dával tlustší potahy na šestky, měl jsem i mini akustickou basu, kterou jsem různě přelaďoval, akustiku jsem měl v Nashville ladění, dokonce i na housle jsem dával violový potah - pak jsem všechno vyrušil a pokud teď (výjimečně) něco podobného potřebuji, tak mám na boardu Digitech Drop a Digitech Ricochet, otočím dvěma čudlíky a mise splněna... ale už to není taková zábava, to je fakt :lol: . Stejně furt pošilhávám po pětistrunných houslích...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

IMG_20240708_142641.jpg
Tak si říkám, kde udělalo čínské CNC nebo čínský soudruh chybu. Tohleto jde nicméně za kontrolou kvality. Už jsem zažádal o výměnu, protože ani po dvou pivech se ta křivá kobylka nesrovnala.
Jinak přepravní balík přijel dost obouchaný a i na vnitřním ochranném polystyrenu v krabici kytary bylo vidět, jak se cestou prověřila její bytelná konstrukce. Tele je naštěstí odolné jak kráva. Perfektně ladila hned po vytažení. Ještě poreferuji, až mi ji vymění (pokud mi ji vymění, v což doufám).
himself

Příspěvek od himself »

Kobylka nebo snímač? Je to nějaké křivé celé...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“