Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od rotten77 »

hyenik píše:funkce dorazů na nožní ovládaní looperu ověřena, funguje to super, takže další body pro hračku z tržnice :)
kytarove-efekty/zoom-g1on-a-g1xon-t3855 ... ml#p719912
když není potřeba při loopovani prepinat zvuky, tak poslouzi v pohode i jako looper na podiu.
Super, zrovna v pátek jsem ti chtěl napsat, jestli to funguje, protože by se mi to taky hodilo :-)
jastud

Příspěvek od jastud »

Uz to mam nejaky tyden udelane taky. Funguje to bezvadne. Pouzil jsem jakysi gumovy cudliky co jsem pro strycka prihodu koupil v lidlu :-)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

včera byl po dlouhé době koncert, tak byl ZOOM zas hlavní zdroj zvuku. Odkudsi přilétlo pivo, teda ne potopa, jen deštíček. Ale stačilo to. Dnes jsem rozebral, vytřel, vysušil, sestavil.
I když, možná to byla chyba...., efekt by začal třeba hrát ještě víc mojo vintage handwired dynamicky boutique ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak už mám G1Xon nějakou dobu a nadšení moc nepolevilo :) používám teda zatím jenom pár patchů:
1) Slow attack
2) Modulovaný čistý (kompresor, tremolo, chorus)
3) Rhytm+Lead (kompresor, US Blues+4x12 MS 1959 (pedál v jedné poloze - rozumně zkreslený zvuk na akordy apod., v druhé poloze - zkreslení asi na 50%, což je až až, reverb)
4) Čistý - kompresor a reverb
5) Bass sim. Tady mi vadí jedna věc, mám pocit, že je basa trochu rozladěná, hlavně při hraní více tónů zároveň. Máte to někdo taky tak?
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Jj, basa se mi chová stejně. Pokud hraji po jednom tónu a relativně pomalu, tak v pohodě. Ale když hraji tóny rychleji za sebou, zní to rozladěně.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak přece jenom je to jen simulace. Mám ale pocit, že se to částečně ztratí při hře přes krkový snímač.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak nemůžeme čekat od krabičky za pár stovek zázraky, obzvláště co se týče polyfonního generátoru oktáv. Na to jsou určeny jiné jednoúčelové produkty za minimálně dvojnásobek ceny (TCE subnup, případně za ještě více peněz POG).
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Já bych od toho ani víc nečekal. Minule jsem si jen tak z chvilkoveho rozmaru nahrál na bassim riff z dope show od Mansona do looperu, vybral bubny které mi seděli do rytmu a jakou jsem měl radost, že jsem mohl do toho ještě mlátit do kytary. Jo někdy k radosti stačí málo :D
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Pavdi píše:Já bych od toho ani víc nečekal. Minule jsem si jen tak z chvilkoveho rozmaru nahrál na bassim riff z dope show od Mansona do looperu, vybral bubny které mi seděli do rytmu a jakou jsem měl radost, že jsem mohl do toho ještě mlátit do kytary. Jo někdy k radosti stačí málo :D
Myslím,že o tom to je ,mít z toho radost :wink:
torst

Příspěvek od torst »

Zrovna bassim je snad jedinej tovární preset, ktrerej použiju, celkem bez úprav (no, nějakej další by se asi taky našel). Vícehlasou hru jsem nezkoušel, ale s krkovým SC je to zvuk jak víno ! US Jazz Bass k nerozeznání !!!! vč. glissů, fretnoisů a td (!)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Narazil jsem na TGP na týpka, co má na YT několik inspirativních patchů pro G3 a většina z nich asi půjde použít i na G1On.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... n8BNy71Qxi
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

filo01 píše:Narazil jsem na TGP na týpka, co má na YT několik inspirativních patchů pro G3 a většina z nich asi půjde použít i na G1On.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... n8BNy71Qxi

Díky..... :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo, docela dobrý a bez interního speaker simulátoru to bude ještě o dost lepší.
i když ty čisté a vlastně i sólové zvuky jsou v pohodě už takhle.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

to je bezva, když si s tím někdo dá práci a takhle polopaticky to demonstruje.
torst

Příspěvek od torst »

taková blbost, ale napíšu to : Co mi na G1on vadí je datový kolečko pod displayem ! Prostě když na něm máš pazouru tak nevidíš na televizi !
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Náhodou, toto nie je blbosť. Takto isto to má aj moje kombo Code 25 (datové kolečko tesne pod display-om) a dosť mi to vadí...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Asi máte velké pazoury. Já jsem na tento problém nenarazil. Asi závisí i na poloze pedálu. Pokud jej má člověk na zemi nebo si hraje jen doma a má jej třeba na stole. Ale pokud na něj hraji live, mám zvuk připraven dopředu a už nic nešteluji, bo není čas :).
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

torst píše:taková blbost, ale napíšu to : Co mi na G1on vadí je datový kolečko pod displayem ! Prostě když na něm máš pazouru tak nevidíš na televizi !
Ivan.ps píše:Náhodou, toto nie je blbosť. Takto isto to má aj moje kombo Code 25 (datové kolečko tesne pod display-om) a dosť mi to vadí...
Nejste leváci? Mě tam ruka nezavazí. Ale je fakt, že já mám efekt v 90 % času na stole, takže třeba na zemi se to stávat může.
torst

Příspěvek od torst »

Jsem pravák a stává se mi to hlavně při štelování na stole, kdy se dívám na efekt zšikma. Na zemi by to asi tolik nevadilo.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no jo, ale kde by melo byt? nad displejem? vedle neho? Za patnact stovek? 8)
Holt pro laboranty to meli udelat se softwarem (levní predchudci G2 to umeli, fakt obcas jejich strategii nerozumim), ted to berme spis jako pihu na kráse G1On ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“