Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
zkus kontaktovat pana Gorčíka z http://www.gorstrings.cz/
v minulosti od něj kamarád kupoval custom sady za hodně slušné prachy.
nevím jestli to ještě dělá ale za zeptání nic nedáš...
v minulosti od něj kamarád kupoval custom sady za hodně slušné prachy.
nevím jestli to ještě dělá ale za zeptání nic nedáš...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- jeleniste
Díky, ten mě taky napad, vim, že se u něja daj snad koupit struny harfový jednotlivý... Řikal jsem si, že zkusim nějakou možnost ofiko, než budu votravovat někoho telefonem.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Poraďte mi tloušťku strun. Na E používám na krátké menzuře Elixíry 10-52 a celkem mi to vyhovuje. Jakou tloušťku koupit pro stejný tah při ladění do C?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
Můžu ti gratis poslat plonkový 13´ Boomers. Ale Boomersky jsou drobet poddajnější než většina ostatních značek stejný tloušťky.....
edit: na druhou stranu už jenom ten název, Bummersky jsou to pravý ořechový pro tebe!!!
edit: na druhou stranu už jenom ten název, Bummersky jsou to pravý ořechový pro tebe!!!

Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Co elixíry ?
akustika: Ibanez V (11 Elixir)
elektrika: Fender Bullet Squier (10 Elixir)
kombo: Craft FW15
elektrika: Fender Bullet Squier (10 Elixir)
kombo: Craft FW15
A na co jako přesně se ptáš?zanzibar píše:Co elixíry ?
Já už delší dobu používám John Pears PB - hrajou i několik měsíců, i když už jsou už třeba dost černé. Z USA vyjdou i na zajímavou cenu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Takže nejspíš definitivně jsem zakotvil na 9-46 (značky zatím zkouším) v E standard. Momentálně mám Elixíry - jsou skvěle příjemné (něco jak ty neony), ale nějak divně cinkají.
Na Drop C# 10-56 struny značky DR.
Na Drop C# 10-56 struny značky DR.
Zdarec, jakou tloušťku byste doporučili na Drop B(H), podle toho co sem tu četl, je to docela individuální ale tak zhruba ať vím po čem se mám koukat. Kytara je Cort X-2.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Je to velký skok, přejít z .09 na .11?
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Ma nekdo tip na dostatecne levny struny, kde je vic tenkych e? Posledni dobou mi nejak praskaj :-/ Na elektriku...
Hodně budem někde...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle dělal Arkay, ale nevím, jestli to dělá pořád a jestli je pro tebe dostatečně levný 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Akorát jsem si pořídil na elektriku D'addario NYXL (10-52), na obyčejný D'addarka se mi strašně dobře hraje, ale potřebuju nějaký struny co víc vydržej, tak jsem zvědav
(Měl jsem na ně fajn slevu)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Pak poreferuj. Jsem na ně zvědav. V prodejně kytar mi borka řekla, že si je lidi chválí a přechází na ně z elixírů. Osobně to beru jako kec, protože tyhle struny nemají coating a tudíž se vsadím že mi zkorodují a hnusně zmatní úplně stejně jako všechny ostatní struny na trhu. Ale zajímá mě spíš feeling a zvuk.Skipper píše:Akorát jsem si pořídil na elektriku D'addario NYXL (10-52), na obyčejný D'addarka se mi strašně dobře hraje, ale potřebuju nějaký struny co víc vydržej, tak jsem zvědav(Měl jsem na ně fajn slevu)
Já stejně zůstanu u elixírů. Jediné struny, které mi vydrží bez jakékoli koroze = pro mě největší brutální výhoda, ikdyby nakrásně měly horší zvuk, což mi stejně nepřipadá
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Mno, tak já zrovna přešel na Ernie Ball právě kvůli zvuku, živějšímu oproti Elixírům.
Pak jsem koupil základní D'addaria, které byli pevnější a Ernie Ball už mně přišel jako bláto, ale bohužel jak u základní D'addarek, tak u Ernie Ballu byl problém s korozí.
Zatím jsem struny minulou neděli nasadil, brnknul, naladil a odjel do školy, tedy po 5ti dnech ani známka stáří, kytary mi leží v pokoji, jen jednou jsem si na ně brnknul, ale stále drží správný kovový zvuk
Tento týden mám jen zkoušky, ale příští týden čeká struny zátěžový test v podobě dvou akcí (jedna je zábava, takže otestuji i výdrž).
Mimochodem jsem celkem řezník, hodně strun už mi popraskalo pod rukama, tak jsem zvědav jak vydrží.
Pak jsem koupil základní D'addaria, které byli pevnější a Ernie Ball už mně přišel jako bláto, ale bohužel jak u základní D'addarek, tak u Ernie Ballu byl problém s korozí.
Zatím jsem struny minulou neděli nasadil, brnknul, naladil a odjel do školy, tedy po 5ti dnech ani známka stáří, kytary mi leží v pokoji, jen jednou jsem si na ně brnknul, ale stále drží správný kovový zvuk
Mimochodem jsem celkem řezník, hodně strun už mi popraskalo pod rukama, tak jsem zvědav jak vydrží.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Demilich píše:Pak poreferuj. Jsem na ně zvědav. V prodejně kytar mi borka řekla, že si je lidi chválí a přechází na ně z elixírů. Osobně to beru jako kec, protože tyhle struny nemají coating a tudíž se vsadím že mi zkorodují a hnusně zmatní úplně stejně jako všechny ostatní struny na trhu. Ale zajímá mě spíš feeling a zvuk.Skipper píše:Akorát jsem si pořídil na elektriku D'addario NYXL (10-52), na obyčejný D'addarka se mi strašně dobře hraje, ale potřebuju nějaký struny co víc vydržej, tak jsem zvědav(Měl jsem na ně fajn slevu)
Já stejně zůstanu u elixírů. Jediné struny, které mi vydrží bez jakékoli koroze = pro mě největší brutální výhoda, ikdyby nakrásně měly horší zvuk, což mi stejně nepřipadá
Jí používám Elixíry , hodně se mi potí ruce . Ale dostal jsem ty D´addaria NYXL od kamaráda a tak jsem je dal na stratocastera. Zvukově mi oproti Elixirum nějak extra nepřijdou, ale už je mám cca 8 týdnů a docela jsem překvapený, že jsou pořád ve skvělé kondici. Je pravda, že je po každém hraní vyčistím .
Teď budu zkoušet Ernie Ball Coated Titanum tak jsem zvědavý......hlavně na zvuk .
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď celkem po cca 30 dnech, co mám struny D'addario NYXL na obou kytarách na které hraju o víkendech zkoušky s dvěma kapelama a kšefty (obvykle zábavy) - (.010 - .052 Standart E, občas Drop D) můžu napsat pár poznatků:
1. Výdrž zvuku, který se mi celkem líbil, zněl podobně jako nové D'addario EXL 140, ale s rozdílem, že ještě druhý týden tento zvuk vydržel, třetí týden se začal vytrácet a po čtvrtém týdnu už je zvuk opět celkem "umrtvený".
2. Výdrž strun, na to že jsem vždy nějakou strunu z nového balíčku obvykle po dvou týdnech vyřídil, tyto struny opravdu drží a to jsem opravdu celkem řezník.
3. Příjemnost na dotek, jako každé D'addaria struny, celkem tvrdé, oproti tomu mi teď každá struna připadá jak bláto (jako třeba struny EB)
4. Povrch a koroze, za čtyři týdny jsem nezaznamenal jedinou známku koroze a povrch zdá se stále stejný, ne jako u strun Elixír, kde mně přišel povrch po dvou týdnech ohraný, odrolený u snímačů.
Na struny jsem nepoužíval žádné čistidlo, pouze po každém hraní utřu hadrem, případně papírovým kapesníkem. Takže tyhle struny dál doporučuji, i přes svojí cenu si myslím, že se vyplatí, pokuď neměníte struny každý týden a přežijete i trošku mrtvý zvuk po pár týdnech.
1. Výdrž zvuku, který se mi celkem líbil, zněl podobně jako nové D'addario EXL 140, ale s rozdílem, že ještě druhý týden tento zvuk vydržel, třetí týden se začal vytrácet a po čtvrtém týdnu už je zvuk opět celkem "umrtvený".
2. Výdrž strun, na to že jsem vždy nějakou strunu z nového balíčku obvykle po dvou týdnech vyřídil, tyto struny opravdu drží a to jsem opravdu celkem řezník.
3. Příjemnost na dotek, jako každé D'addaria struny, celkem tvrdé, oproti tomu mi teď každá struna připadá jak bláto (jako třeba struny EB)
4. Povrch a koroze, za čtyři týdny jsem nezaznamenal jedinou známku koroze a povrch zdá se stále stejný, ne jako u strun Elixír, kde mně přišel povrch po dvou týdnech ohraný, odrolený u snímačů.
Na struny jsem nepoužíval žádné čistidlo, pouze po každém hraní utřu hadrem, případně papírovým kapesníkem. Takže tyhle struny dál doporučuji, i přes svojí cenu si myslím, že se vyplatí, pokuď neměníte struny každý týden a přežijete i trošku mrtvý zvuk po pár týdnech.