Lampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kalba222
Kontaktovat uživatele:

Lampy

Příspěvek od Kalba222 »

Čau. Včera si půjčil můj spoluhráč z kapely stejný zesák co mám já ( JCM 900). Všiml jsem si jedné věci a to že jeho koncové lampy svítily více než ty moje( možná je to kravina), ale zajímalo by mě, čím to může být. ( lampy jsme měnil v březnu 08). Díky moc
Epiphone Les Paul Standart Ebony, Marshall JCM 900 4100 ( 5881), Marshall JCM 1960A, Boss TU-2
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jiné lampy, jiné stáří, jinak nastavený BIAS... možné je v dnešní pohnuté době úplně všechno.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

rain píše:Jiné lampy, jiné stáří, jinak nastavený BIAS... možné je v dnešní pohnuté době úplně všechno.

no, tak to zas ne

je to buď stářím elektronek (resp. žhavícího vlákna) nebo tim, že je tvůj aparát v podžhaveným módu (elektronky se žhavěj naschvál menším napětím aby vydržely dýl)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Nikdy jsem neslyšel že by se podžhavení u kytarových zesilovačů, natož tak u JCM 900, používalo. Všude je, pokud vím, žhavení předepsaných 6,3 V a každý výrobce (i bastlíř) to dodržuje. Navíc to není ku prospěchu, ale spíš ke škodě: http://abcdimenze.wz.cz/elektronika/srazeciodpor.html
Nastavení BIAS se mimo jiné projeví i tím jak elektronka "svítí"
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ok, melu h***a, máš pravdu, si borec....

radši sem už nikdy nikam nebudu psát zkušenosti, když jsem kupu zesilovačů postavil....
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

hele možná by bylo dobrý, kdybys tu přestal cpát kolik jsi toho postavil a že máš tohle a jánevim co. Já vim, že se v tom vyznáš, ale když se to někomu nezdá, tak se kvůli tomu nemusíš hned nasrávat?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

eugeene píše:ok, melu h***a, máš pravdu, si borec....

radši sem už nikdy nikam nebudu psát zkušenosti, když jsem kupu zesilovačů postavil....
Sám sis na sebe zareagoval.) Může to bejt daný takovou triviálností, jako jiné lampy. Tím nemyslím typ, ale značku, označení - každá má jnou stavbu těla, jinak orientované žhavící vlákno, nebo ho zakryté víc/mín, proto vizuálně vypadá, že svítí třeba intenzivněji. Pokud oba zesilovače hrajou bez problémů, není třeba nic řešit.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“