Zdravím zvukaře a zvukařky:-) Mám otázku: Jak se správně ve studiu při nahrávání snímá tenor saxofon? Jsem basista a s timhle nemám moc valných zkušeností. Při nahrávání nám byl saxofon nasnímán kandenzátorovým mikrofonem (na stojanu) přímo z korpusu (prostě z tý široký trouby co má ságo na konci). Slyšel jsem, že se správně snímá více mikrofony z prostoru. Pravda je že jeden hodně dobrej a známej pražskej zvukař, kterej slyšel stopu našeho sága řekl, že se diví, proč ten saxofon nezní jako saxofon a "... hráčka nástroj neumí správně rozeznít... " Tak jak?:-))
Díky moc za všechny připomínky. Pište klidně i SZ
snímání saxofonu
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
v závislosti na místnosti bych ho asi snímal nějakým velkomembránovým kondíkem tak z metru +-....
pak je druhá možnost - a to brát ho "přímo" - na to bych ale použil nějakou směrovou dynamiku - SM57, nějakej Sennheiser, případně C519 od AKG
možností je docela dost, ale záleží to i na nahráací místnosti a hráči a šlověku, co to má nahrávat...
pak je druhá možnost - a to brát ho "přímo" - na to bych ale použil nějakou směrovou dynamiku - SM57, nějakej Sennheiser, případně C519 od AKG
možností je docela dost, ale záleží to i na nahráací místnosti a hráči a šlověku, co to má nahrávat...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....