Repro do boxu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Burimen

Repro do boxu

Příspěvek od Burimen »

Čau, stavím si box s jedním reprem a nemůžu si vybrat jaký reproduktror.Chci to na styl rocknroll,indie, prostě takovej cinkavej zvuk jako má třeba Jack z White stripes, díky za váš čas. :) 8)
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Jo, a aspon tech 60 W dík za každy komentář.
Burimen

Příspěvek od Burimen »

To tu sou všichni metalisti ? :roll: asi jo ............ nebo nikdo se nechce vyjadřovat .......prosím potřeboval bych mooc poradit :wink: :idea:
griper

Příspěvek od griper »

A co mas za zesik? Na tom urcite taky zalezi..
Burimen

Příspěvek od Burimen »

celoflašku 50 w roždall :D ale tlačí mě prašule noo :cry:
Burimen

Příspěvek od Burimen »

to co mám dole uš dávno neplatí ......... :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a ten roždál je jako co? čeho je to kopie?

mrkni na stránky celestion třeba... a nebo eminence... na obou jsou ukázky zvuku... ikdyž eminence jsou v naší banánové republice stejně nedostupné...
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Omlouvám se, myslel jsem samozžejmě roždall kopie marshall 2204. :)
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Burimen píše:Omlouvám se, myslel jsem samozžejmě roždall kopie marshall 2204. :)
Vintage 30 idealni na vsechno...
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to je asi osmikilo ze?

a kolik do toho repra chces investovat?
Burimen

Příspěvek od Burimen »

no do jednoho samostatnýho repra myslím tak kolem tech 2,5-3000 box si chci postavit sám, časem as budou prachy chci postavit 2X12.........
nity

Příspěvek od nity »

jak rikal mx michael v30 ideal na vsechno...do otevrenejch mesin se este davaj c90 na tvrdou muziku...

no a tady je to co ma ten z tech white stripes, jen tak sem to vygooglil
http://guitarplayer.wordpress.com/2007/ ... e-stripes/

zrovna tam nekdo v komentu pise ze dal do komba jenseny a zni jako ten typec
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Burimen

Příspěvek od Burimen »

no jenže kde mam v českým shopu najít jensen repro? to bych byl moc rád kdyby se tu někde prodávalo nevíte někdo zkušeny kde by se to dalo sehnat ?? :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mesa neni marshall... vinatge 30 neni ideal na vsechno... spis velmi specificke repro, dost hrozne na vestinu stylu...

8)
Burimen

Příspěvek od Burimen »

to bude asi pravda............ a nevíte prosím které repro od celestion má tak nejlíže k jensen repro ??
nity

Příspěvek od nity »

no tak porad jakej reprak si tam ma dat :D
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a proc zrovna jensen? cpat na osmikilo jensen je docela silenost...

proste to ber tak, ze z osmikila fender udelas asi tezko...

V30 je skvela na metal, HC... proste neco, co je hodne tvrde, na cisty zvuk mi prijde takova hodne ukricena, neuhlazena, nepekne znejici... samozrejme ze ma kazdy svuj nazor na vec a nekomu v30 proste prijde naprosto uzasna, ale ne kazdy si potrebuje nechat ohrnovat nohavice pri nejakem narezu alá mesa + v30

pokud chces hrat indie a nejakou tu "pop-alternativu", tak bych se dival jinam... asi bych si ale sel svoji cestou a na nejakeho J whita se prilis neohlizel... ale to je tvoje vec

kazdopadne je tvuj vyber trochu omezeny, protoze v konfiguraci 1x12 bude mit par celestionu male W, takze ti nezbyde nic jineho, nez jit bud do modelu od Celestion, ktery maji dostatecnou wataz a nebo jit do eminence...

temi 50w totiz automaticky prijdes o moznost tam dat treba G12H, coz je dost velka skoda... ma pekne basy a moc pekny cisty. je to univerzalni repro... snad na vsechno. a pekne tlac. velka skoda, ze ho spousta lidi ani nezna.

taky by nebylo spatne popremyslett o tom, jeslti rovnou nepostavit 212 box s tim, ze do nej das jedno repro (naklady na stavbu 212 nebudou o moc vetsi) a casem druhe repro prikoupit... ten zesik ma vystupy na jakou ohmaz?

pak me jeste napada g12T 75, ale tu jsem slysel jen ve 412, takze tezko soudit, jak hraje to repro samotne...
Burimen

Příspěvek od Burimen »

noo má 8 ohmu a pak jeste na 16 nact ........ jjj jde mi oto udelat takovej ten pravej fendrovskej zvuj proste ja nevim trochu podobny zvuk air fare prostě takovej rokn roll abych měl takovej lepší zaklad a před to pak vrazit nějakou krabku....
Burimen

Příspěvek od Burimen »

http://kytary.cz/celestion-classic-clas ... 47:0:0:1:0 ......ještě sem si všiml tohoto repra, myslíte že na tento styl by mohly být vhodnou volbou?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:kazdopadne je tvuj vyber trochu omezeny, protoze v konfiguraci 1x12 bude mit par celestionu male W, takze ti nezbyde nic jineho, nez jit bud do modelu od Celestion, ktery maji dostatecnou wataz a nebo jit do eminence...

temi 50w totiz automaticky prijdes o moznost tam dat treba G12H, coz je dost velka skoda... ma pekne basy a moc pekny cisty. je to univerzalni repro... snad na vsechno. a pekne tlac. velka skoda, ze ho spousta lidi ani nezna.

taky by nebylo spatne popremyslett o tom, jeslti rovnou nepostavit 212 box s tim, ze do nej das jedno repro (naklady na stavbu 212 nebudou o moc vetsi) a casem druhe repro prikoupit... ten zesik ma vystupy na jakou ohmaz?

pak me jeste napada g12T 75, ale tu jsem slysel jen ve 412, takze tezko soudit, jak hraje to repro samotne...
Pod tohle se muzu rovnou podepsat. Chtel jsem napsat neco podobneho ;) Vetsina Celestion repro nema tak velkej vykon - a ty ktery maji, tak jsou vetsinou staveny na uplne jinou hudbu, viz terba V30ka. Nevim, jak je to u Eminence, to u nas moc nefrci a ja v tom ani nemam vubec prehled.

g12t 75 mam v boxu a podle me je to celkem dost univerzalni repro (coz muze byt duvod, proc jsou 1960 boxy tak rozsireny) - velmi pekny clean zvuk a osobne mi pri zkresleni prislo lepsi nez V30ka, ktera s mou hlavou (ktera je sama o sobe dost stredovyskova) znela dost ukvicene. Kazdopadne ty G12T 75 maji velice pekny zvuk pri solovani a pri beglajtech hodne hutny zvuk (na cemz se taky podepise to, ze je to 4x12" box, ale podle me nejen to). Podle me asi jedina rozumna volba ze staje Celestion. Ten Classic Lead vypada zajimave, ale jeste jsem ho nevidel v zadnym boxu (z vyroby), tak nevim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“