Pískání v uších....

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Pískání v uších....

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Zdravím .. naskytl se u mně menší problém včera jsem byl u kamaráda a zničeho nic mi začalo ale docela fest pískat v uších a docela dlouho ještě že né moc hlasitě .... předtím se mi to taky stávalo ale teda jenom málo kdy a krátce ..
bjjz

Příspěvek od bjjz »

pri opakovanem piskani bych asi navstivil lekare, jinak jestli hrajes s nejakou kapelou, zacal bych pouzivat ochrany do usi (spunty, sluchatka co ja vim..) nebral bych to moc na lehkou vahu .)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

takže 1. co udělej je let k ušnímu, pokud je brzo ta se to dá ještě zachránit.
2., přečti si tohle

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=8405&

bud te to totálně dodeptá a nebo ti to pomůže

edit: a když špunty do uší, tak doporučuju:

http://www.sluchatka.net/69-etymotic-er ... ky-do-usi/

budu si je kupovat na vánoce, ty samé má basák a je to super, zkoušku sem s tim teda neabsolvoval ale absolvoval jsem s tim jeden koncert, a je to super.

edit2: a nedoporučuju kupovat ty etymoticy z ty stránky, na ebay je najdeš za pár šupů i s poštovným
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Kua nevím jak se to mohlo stát ... s kapelou jsem nehrál už ku*va dlouho a že bych doma hrál něak hlasitě se mi nezdá :?
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no mas to treba z nachlazeni zase z toho nedelej vedu. nam teda po zkouskach vsem asi dve hodiny jeste piska v usich, zkousel sem hluchatka k cirguli, ale to je jeste horsi. ale ted bubenik donesl spunty do usi z fabriky a ty sou v pohode, kdyz si je dam jen zlehka do usi, pomuze to opravdu hodne, oreze to vysky (hlavne ty sileny plechy :) ) a vsechno slysim dobre, takze to doporucuju.
impact

Příspěvek od impact »

Ty "špunty z fabriky" se daj koupit i v hypermarketech nebo baumarktech v té sekci ochranné pracovní pomůcky, jak jsou rukavice, boty atd. Cena cca 30 kč.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

impact píše:Ty "špunty z fabriky" se daj koupit i v hypermarketech nebo baumarktech v té sekci ochranné pracovní pomůcky, jak jsou rukavice, boty atd. Cena cca 30 kč.
tj fakt ale takové ty dělané na míru jsou stejně nejlepší :P
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jo, to není sranda. Jestli to za pár dní nezmizí tak k doktorovi.
Michal Pavlíček by mohl vyprávět: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/11 ... 21:20.html
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Caggan píše:edit: a když špunty do uší, tak doporučuju:

budu si je kupovat na vánoce, ty samé má basák a je to super, zkoušku sem s tim teda neabsolvoval ale absolvoval jsem s tim jeden koncert, a je to super.
hele mám dotaz k těm špuntům, snížej hlasitost všech frekvencí stejně?. já když si půjčim bubeníkovi sluchátka a začnu hrát na kytaru tak slyšim skoro jenom basy. Nechcu si zkazit uši když sem tak mladej, tak by se něco hodilo no. A pak by mě zajímalo jestli slyšíš mluvení ve zkušebně. My když pustíme komba tak to pěkně šumí i bez špuntů a musíme mluvit docela nahlas abysme si rozuměli:D. díky :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

pochopitelně záleží na tom jaký špunty si koupíš. Ale vyplatí se na tom nešetřit.
impact

Příspěvek od impact »

cerfotoc píše:
Caggan píše:edit: a když špunty do uší, tak doporučuju:

hele mám dotaz k těm špuntům, snížej hlasitost všech frekvencí stejně?. já když si půjčim bubeníkovi sluchátka a začnu hrát na kytaru tak slyšim skoro jenom basy. Nechcu si zkazit uši když sem tak mladej, tak by se něco hodilo no. A pak by mě zajímalo jestli slyšíš mluvení ve zkušebně. My když pustíme komba tak to pěkně šumí i bez špuntů a musíme mluvit docela nahlas abysme si rozuměli:D. díky :wink:
Vždyť to tam máš nakreslený v tom grafu. Osa x - frekvence, osa y - útlum v decibelech. Červená čára jsou tyhle profi špunty, černý čáry jsou normální pěnový špunty (ty z hypermarketu) zatlačený jenom lehce a na doraz.

http://www.sluchatka.net/images/product/er20_4.gif

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Mno řekli mi lidi že to může být klidně jenom z nachlazení nebo jinak projevené bolesti
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

cerfotoc píše: hele mám dotaz k těm špuntům, snížej hlasitost všech frekvencí stejně?. já když si půjčim bubeníkovi sluchátka a začnu hrát na kytaru tak slyšim skoro jenom basy. Nechcu si zkazit uši když sem tak mladej, tak by se něco hodilo no. A pak by mě zajímalo jestli slyšíš mluvení ve zkušebně. My když pustíme komba tak to pěkně šumí i bez špuntů a musíme mluvit docela nahlas abysme si rozuměli:D. díky :wink:

no jako, je tam graf kterýmu moc nerozumim :-D ale: byl sem s tím na koncíku, který byl teda docela pěkně nazvučený, a když sis da štuply měls pocit jakdyby ti hrála nahrávka ze sluchátek, bylo to pěkně potichu, na úrovni hlasitějšího mluvení, a když na tebe někdo promluvil ani nemusel nějak zvyšovat hlas, pokud byl blízko slyšels ho i tak, náš basák si to nemůže vynachválit a já za jednu zkušenost to můžu taky jen doporučit. možná neuslyšíš všechno tak "dokonale" ale aby to zatlumilo jen některé frekvence a ostatní nechalo, tak toho bych se nebál
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Caggan píše:no jako, je tam graf kterýmu moc nerozumim :-D ale: byl sem s tím na koncíku, který byl teda docela pěkně nazvučený, a když sis da štuply měls pocit jakdyby ti hrála nahrávka ze sluchátek, bylo to pěkně potichu, na úrovni hlasitějšího mluvení, a když na tebe někdo promluvil ani nemusel nějak zvyšovat hlas, pokud byl blízko slyšels ho i tak, náš basák si to nemůže vynachválit a já za jednu zkušenost to můžu taky jen doporučit. možná neuslyšíš všechno tak "dokonale" ale aby to zatlumilo jen některé frekvence a ostatní nechalo, tak toho bych se nebál
díky moc, asi jsem si vybral dárek k vánočkám :)
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

me piska v usich skoro furt, dokonce v noci tedkom mi zacaly piskat dva tony :lol:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

me po zkouskach nepiska v uších akorát jsem trochu ohluchlej chvilu, to samý po různejch klubovejch akcích. Ale chcu si sluch chránit ještě než začnu mít problémy, přecejenom jsem mladej a nechcu brzo ohluchnout.

Obrázek
impact

Příspěvek od impact »

Caggan píše:

no jako, je tam graf kterýmu moc nerozumim :-D ...
:) Je tam vidět, že klasický špunty více potlačí vyšší frekvence. Když porovnáš křivku těch Etymotic (červená) a klasickejch lehce nasazenejch špuntů (ta černá horní) tak do frekvence cca 1000 Hz je to vyrovnaný a obě tedy tlumí nízké frekvence skoro stejně.

Od 1000 Hz ta křivka klasickejch špuntů klesá strměji dolů, takže všechny vyšší frekvence přes ně skoro neslyšíš (decibel je logaritmická poměrová jednotka, takže sice takhle v grafu se rozdíl 10db může zdát jako malý kousek, ale ve skutečnosti je to v hlasitosti velký rozdíl, lidské ucho má totiž velký rozsah). Klasický špunty ti tedy sice sluch ochrání, ale nějaký úžasný zvukový zážitek neposkytnou. A navíc vzhledem k tomu, že lidská řeč se pohybuje obvykle v rozmezí 500 - 2500, asi i špatně uslyšíš lidi okolo sebe.

U těch Etymotic je ta křivka více méně vyrovnaná až do 4000 Hz a klesat začíná kolem 5000Hz, takže tlumí frekvence rovnoměrně a slyšíš i výšky. Je to přesně tak jak říkáš - když si je nasadíš, tak slyšíš všechno, ale méně hlasitě. Proto jsou vhodný pro poslech hudby.

No tak to byla taková hodně krátká exkurze do světa fyziky ze střední školy. :) Více o tom, jak se měří hlasitost třeba tady: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... rven~2004/

tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

no premyslim nad tema spuntama, ale nezahlusi to az moc na zkusebne nebo pri malych koncertech? jake mate zkusenosti?
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

tallicaman píše:no premyslim nad tema spuntama, ale nezahlusi to az moc na zkusebne nebo pri malych koncertech? jake mate zkusenosti?
jestli počkáš tak poreferuju, zkušebna se konecne docka zdárného dokončení, a štuply objednám v příštích dnech. ale myslím si že ne, jsou dělané přímo pro tento účel, a na tom koncertě co jsem byl, (i když to byl teda open air) tak to byl malý koncert, a bylo to slyšet dokonale.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

určitě poreferuj, dost vážně o nich přemýšlim. To je právě jediný co mi není jasný, že kdyz se slyšíme ve zkušebně přez ten šum špatně tak jak se můžeme slyšet když si vemu ty špunty :D

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“