Co mam dal hrat abych se naucil hrat na kytaru
Pravidla fóra
Co mam dal hrat abych se naucil hrat na kytaru
Zdravim vas vsechny
mam taky problem hraju na kytaru tak 3 mesice umim par akordovych pisnicek i par dvouhmatu (power akordove pisnicky)A potrebuji poradit co se mam ucit za pisnicky jake kapely nejlip mi to poslete na Email bloodw3n@seznam.cz
Predem dekuji
mam taky problem hraju na kytaru tak 3 mesice umim par akordovych pisnicek i par dvouhmatu (power akordove pisnicky)A potrebuji poradit co se mam ucit za pisnicky jake kapely nejlip mi to poslete na Email bloodw3n@seznam.cz
Predem dekuji
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Něco od Evy a Vaška...
... Ne teď vážně. Příjde mi to jako hloupý dotaz "co se mam ucit za pisnicky". Tak nám nejdřív pověz co se Ti líbí ne??? Pokud chceš hrát něco co se Ti nelíbí, tak si to užij... Já když začínal, tak jsem si pustil CD a snažil jsem se to co se mi líbilo napodobit co nejpřesněji, bez jakýchkoliv not a tabulátorů... To Tě naučí nejvíc. Navíc se naučíš hudbu poslauchat a do ní zároveň hrát. Super je se do toho snažit hrát nějakou melodii či sóla. V budoucnu to pak oceníš při skládání vlastních písní, sól či riffů...
... Ne teď vážně. Příjde mi to jako hloupý dotaz "co se mam ucit za pisnicky". Tak nám nejdřív pověz co se Ti líbí ne??? Pokud chceš hrát něco co se Ti nelíbí, tak si to užij... Já když začínal, tak jsem si pustil CD a snažil jsem se to co se mi líbilo napodobit co nejpřesněji, bez jakýchkoliv not a tabulátorů... To Tě naučí nejvíc. Navíc se naučíš hudbu poslauchat a do ní zároveň hrát. Super je se do toho snažit hrát nějakou melodii či sóla. V budoucnu to pak oceníš při skládání vlastních písní, sól či riffů...
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
bloodw3n píše:nic proti dival sem se na ty stupnice vzdyz ich je tisice
ano je jich tisíce. jako vezmi kytaru, pust si svou oblíbenou písničku, najdi si taby a zkoušej ne? a nebo se uč tisíce stupnic, mužeš si vybrat. a používej tlačítko EDIT
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, hrej co se Ti líbí... Já se třeba jako jednu z prvních učil Nothing Else Matters, je to vcelku jednoduché, a fajn je na tom, že začátek je jednoduchý a postupně je to těžší... Pak je tam i víc kytar ale to neřeš. První dvousólo se můžeš naučit obě dvě kytary a to boostrované sólo v závěru je navíc moc pěkné a docela se i příjemně hraje... A světe div se, ten nájezd se mi do hlavy dostal tak, že hodocela často používám při improvizačkách. Dál je fajn se učit třeba Stairway To Heaven. Jednoduché efektní. Solo už je těžší, ale taky se hraje vcelku příjemně... Dál se určo nauč klasiku Smoke On The Water (ten úvodní riff) sólo - na to si ještě počkáš... No AC/DC, taky fajn. Nauč se tlumit struny (hodně důležité)! Uč se flážolety, posléze můžeš i tapping. Ale hraj prostě co chceš... Hraj hlavně to co máš rád, protože jedině tak si vyvyneš techniku do stylu který budeš hrát!!! Hraj trsátkem i prsty. Stupnice IMHO nejsou nutnost, já se nikdy neučil ale určitě Ti pomůžou zrychlit prsty (ty já mám otřesně pomalé) Ale nezapomeň, že rychlost není to hlavní!!! Nauč se i bending (vytahování strun) Vždy si zahzaj nějaký tón a pak zahraj o tón víš (nebo i o půltón) Poté zahraj znovu ten 1. tón a strunu vytáhni tak aby to znělo jako ten druhý tón... Uč se vibráto (máš MOOOOOC způsobů jak ho hrát) Vytahováním strun asi nejčastější... Pak klasicky jako na houslíš, že budeš hýbat prstem k hlavě kytary a ke kobile, nebo taky vibrapákou pokud máš (já ne:-(... ) No a taky prohábáním krku ( opatrně - ale je to fajn ) No tak to pro začátek stačí ne? 
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE