Cort vs. Yamaha
Pravidla fóra
Cort vs. Yamaha
Tak zase zacatecnicke dilema. Trochu sem si to tady procital a docetl jsem sem, ze je zde celkem chvalena Yamaha rbx 270
http://kytary.cz/yamaha-rbx-270/96919/?SE4486:0:0:1:0
Celt sem dal. A pak sem narazil, ze se docela chvalila i Cort action A
http://www.audiotek.cz/Cort-Action-A-WS ... erie:28377
A ja nejak nevim, pro co se rozhodnout. Co vy?
A nebo neco uplne jineho?
Dekuji predem!
(Omlouvte, ze pisi bez diaktriky, moje klavesnice to neumoznuje)
http://kytary.cz/yamaha-rbx-270/96919/?SE4486:0:0:1:0
Celt sem dal. A pak sem narazil, ze se docela chvalila i Cort action A
http://www.audiotek.cz/Cort-Action-A-WS ... erie:28377
A ja nejak nevim, pro co se rozhodnout. Co vy?
A nebo neco uplne jineho?
Dekuji predem!
(Omlouvte, ze pisi bez diaktriky, moje klavesnice to neumoznuje)
-
BUDAJ-31
já jsem měl v ruce jinou Yamahu a tuhle Cortku...když to srovnám tak Cortky mají mnohem pohodlnější krk... ta Yamaha mi připadla moc tlustá...a taky byla těžší co si pamatuju...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Jenom nevím, nakolik bude kladem nebo záporem aktivní elektronika. Mám zkušenost s pasivní verzí a to veskrze kladnou. Být tebou, vyzkouším obě. Možná bude víc vyhovovat ta aktivní, možná ta pasivní... kdo ví 

.....myslím si že váha nástroje je skôr na úžitok ako na škodu pokiaľ ide o drevo.....Yamaha má telo z jelše a tá má konkrétnejší zvuk a dlhší sustain......ako Cort ktorý má telo z agathisu......annY:. píše:já jsem měl v ruce jinou Yamahu a tuhle Cortku...když to srovnám tak Cortky mají mnohem pohodlnější krk... ta Yamaha mi připadla moc tlustá...a taky byla těžší co si pamatuju...
Jeste bych se zeptal...
Mam doma jedno 80kW kombo, ale buhuzel jen pro el. kytaru. Zajimalo by me, jestli tam jde ta basovka pripojit. Jestli by ji to nenicilo nebo ja nevim, co by se mohlo stat.
A jestli by to vadilo hodne, tak nevite o nejakym kombu? Jsem uz docela omezen chechtakama. A tak by to melo byt co nejlevnejsi. Nechci na to hrat na koncertech. Jen v panelaku na trenovani. Nekde jsem cetl, ze basovky s aktivnima snimacema potrebujou kombo s "aktivnim" slotem. Jestli je to blbost, tak je to dost mozny, protoze uz si to nepamatuju. Tak nevite o necem?
Mam doma jedno 80kW kombo, ale buhuzel jen pro el. kytaru. Zajimalo by me, jestli tam jde ta basovka pripojit. Jestli by ji to nenicilo nebo ja nevim, co by se mohlo stat.
A jestli by to vadilo hodne, tak nevite o nejakym kombu? Jsem uz docela omezen chechtakama. A tak by to melo byt co nejlevnejsi. Nechci na to hrat na koncertech. Jen v panelaku na trenovani. Nekde jsem cetl, ze basovky s aktivnima snimacema potrebujou kombo s "aktivnim" slotem. Jestli je to blbost, tak je to dost mozny, protoze uz si to nepamatuju. Tak nevite o necem?
Tak hrát se přes to dá... sice to nebude asi nic moc ale uslišíš se...
Ten aktivní slot... některá komba mají vstup na aktivku a na pasivku některá ne...tzn. nepotřebuješ ho...
Ten aktivní slot... některá komba mají vstup na aktivku a na pasivku některá ne...tzn. nepotřebuješ ho...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
.....ak je to nejaké oldschool kombo tak tie majú ešte celkom dobré korekcie v duchu klasického koncáku a nie špecifikované čisto pre gitaru alebo basu......tak by sa to dalo.....ale aj tak to ten reprák schytá na plnej čiare.....a že tam nemáš vstup pre aktívku.....tak sa Ti môže stať akurát, že budeš ten vstup prebúdzať, ale tomu sa vyhneš ak stíšiš výstupnú hlasitosť na base......Johanada píše:Jeste bych se zeptal...