Cort vs. Yamaha

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Johanada

Cort vs. Yamaha

Příspěvek od Johanada »

Tak zase zacatecnicke dilema. Trochu sem si to tady procital a docetl jsem sem, ze je zde celkem chvalena Yamaha rbx 270

http://kytary.cz/yamaha-rbx-270/96919/?SE4486:0:0:1:0

Celt sem dal. A pak sem narazil, ze se docela chvalila i Cort action A

http://www.audiotek.cz/Cort-Action-A-WS ... erie:28377

A ja nejak nevim, pro co se rozhodnout. Co vy?
A nebo neco uplne jineho?
Dekuji predem!
(Omlouvte, ze pisi bez diaktriky, moje klavesnice to neumoznuje)
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Ber tu Cort..ja som mal Yamahu ale RBX170 a ta sa lisi tym ze je zas pasivka a 270 je aktivka ale co vem tak ta 170 mala hroozne snimace...tu Cort ma kamarad a parada nemoze si stezovat aj ma krajsi zvuk.jedina nevihoda je vraj ten jazz snimac ktory neni 1000krat lepsi ale vraj sa to da
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

já jsem měl v ruce jinou Yamahu a tuhle Cortku...když to srovnám tak Cortky mají mnohem pohodlnější krk... ta Yamaha mi připadla moc tlustá...a taky byla těžší co si pamatuju...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Jenom nevím, nakolik bude kladem nebo záporem aktivní elektronika. Mám zkušenost s pasivní verzí a to veskrze kladnou. Být tebou, vyzkouším obě. Možná bude víc vyhovovat ta aktivní, možná ta pasivní... kdo ví :wink:
Obrázek
Johanada

Příspěvek od Johanada »

Takze vidim, ze Cort vyhrava. Dekuju moc!
Jestli tu aktivni nebo pasivni, to jeste uvidim.
garde

Příspěvek od garde »

.annY:. píše:já jsem měl v ruce jinou Yamahu a tuhle Cortku...když to srovnám tak Cortky mají mnohem pohodlnější krk... ta Yamaha mi připadla moc tlustá...a taky byla těžší co si pamatuju...
.....myslím si že váha nástroje je skôr na úžitok ako na škodu pokiaľ ide o drevo.....Yamaha má telo z jelše a tá má konkrétnejší zvuk a dlhší sustain......ako Cort ktorý má telo z agathisu.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Johanada

Příspěvek od Johanada »

Jeste bych se zeptal...

Mam doma jedno 80kW kombo, ale buhuzel jen pro el. kytaru. Zajimalo by me, jestli tam jde ta basovka pripojit. Jestli by ji to nenicilo nebo ja nevim, co by se mohlo stat.

A jestli by to vadilo hodne, tak nevite o nejakym kombu? Jsem uz docela omezen chechtakama. A tak by to melo byt co nejlevnejsi. Nechci na to hrat na koncertech. Jen v panelaku na trenovani. Nekde jsem cetl, ze basovky s aktivnima snimacema potrebujou kombo s "aktivnim" slotem. Jestli je to blbost, tak je to dost mozny, protoze uz si to nepamatuju. Tak nevite o necem?
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Tak hrát se přes to dá... sice to nebude asi nic moc ale uslišíš se...
Ten aktivní slot... některá komba mají vstup na aktivku a na pasivku některá ne...tzn. nepotřebuješ ho...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
garde

Příspěvek od garde »

Johanada píše:Jeste bych se zeptal...

Mam doma jedno 80kW kombo, ale buhuzel jen pro el. kytaru. Zajimalo by me, jestli tam jde ta basovka pripojit. Jestli by ji to nenicilo nebo ja nevim, co by se mohlo stat.

A jestli by to vadilo hodne, tak nevite o nejakym kombu? Jsem uz docela omezen chechtakama. A tak by to melo byt co nejlevnejsi. Nechci na to hrat na koncertech. Jen v panelaku na trenovani. Nekde jsem cetl, ze basovky s aktivnima snimacema potrebujou kombo s "aktivnim" slotem. Jestli je to blbost, tak je to dost mozny, protoze uz si to nepamatuju. Tak nevite o necem?
.....ak je to nejaké oldschool kombo tak tie majú ešte celkom dobré korekcie v duchu klasického koncáku a nie špecifikované čisto pre gitaru alebo basu......tak by sa to dalo.....ale aj tak to ten reprák schytá na plnej čiare.....a že tam nemáš vstup pre aktívku.....tak sa Ti môže stať akurát, že budeš ten vstup prebúdzať, ale tomu sa vyhneš ak stíšiš výstupnú hlasitosť na base......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“