Šoupání prstů po strunách

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Daw

Šoupání prstů po strunách

Příspěvek od Daw »

Teda už hraju nějaká léta ale při nahrávání mám problém že mě pronásleduje šoupání prstů po strunách.Někdy se mi zdá že je to v nahrávce šílený.Kde je problém?
afektband

Re: Šoupání prstů po strunách

Příspěvek od afektband »

Daw píše:Teda už hraju nějaká léta ale při nahrávání mám problém že mě pronásleduje šoupání prstů po strunách.Někdy se mi zdá že je to v nahrávce šílený.Kde je problém?
Zvedej prsty. Občas se to prostě stane, je to přirozený, ale když to někdo dělá při každý změně akordu, to bych zabíjel, začne to strašně rušit.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Hraješ na elektriku?
Někdy pomůže pohrát si se zvukem, upravit equalizér na aparátu, případně ubrat gain na zkreslení, či změnit zkreslení, ubrat volume, či clonu na kytaře atd ...
Některý typy zkreslení tyto "šoupací frekvence" hodně zvýrazňují, u některých to skoro není slyšet.
afektband

Příspěvek od afektband »

Ferino píše:Hraješ na elektriku?
Někdy pomůže pohrát si se zvukem, upravit equalizér na aparátu, případně ubrat gain na zkreslení, či změnit zkreslení, ubrat volume, či clonu na kytaře atd ...
Některý typy zkreslení tyto "šoupací frekvence" hodně zvýrazňují, u některých to skoro není slyšet.
Já bych spíš řešil příčinu, než následek. Je to jedno s ruhym, kyž člověk akorát šoupe prsty, nikdy nebude hrát tak rychle jak by mohl.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Daw

Příspěvek od Daw »

Tak jasně.Tak ve všem máte pravdu a mohu říci že se jedná jen o jednu písničku kde hraji je v bare neustále šest akordů do kola,Jediná možnost teda je že si musím pohrát s EQ a Gainem.ale mám obavu že se mě zase vytratí zvuk.Jinak to ostatní je v pohodě.Všem dík za konzultaci.
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

me docela pomaha fast fret, nevim proc ale kdyz to hodim na struny tak soupani teda nejde tolik slyset (i kdyz je mozny ze se mi to jen zda...)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

LarryColl píše:me docela pomaha fast fret, nevim proc ale kdyz to hodim na struny tak soupani teda nejde tolik slyset (i kdyz je mozny ze se mi to jen zda...)
TAky jsem to chtěl napsat. Zkusi bych na struny použít nějaký ten konzervační přípravek. Je to jak nějakej olejíček, pak to tolik nevrže. Fast Fret nebo ten druhej do Dunlopu :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“