TAPCO 6925, JUICE 2500

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Pšenda

TAPCO 6925, JUICE 2500

Příspěvek od Pšenda »

Mám problém s repro. Už podruhé mi odešel výškový reproduktor v jedné z těhle beden. Vždy stejná strana. Stejný kabel. Na zesilovači mám zapnutou ochranu proti špičkám. Nestalo se nic vyjímečného, ale přesto reproduktor přestal hrát. Zapojení mám přes Alesis Multimix firewire 16, kabely zesilovač bedna Speakon-speakon 1,5. Co by mohlo být špatně?
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Nespíš máš problémový zdroj signálu

Klávesy, zkreslená kytara, nakomprimovaná basa, závada v Juice.

Třeba je závada ve vyhýbce - domluv se v servisu prodance.

Nebo hraješ moc nahlas.
Pšenda

Příspěvek od Pšenda »

Je to divný, protože jsme přes to jeli jen zpěvy a navíc zesilovač nebyl úplně na plno (bedny 8 ohm. 600W RMS /1200W program/ a zesilovač 2x575W do 8ohm.). Postup zapínání byl taky v pořádku (nejdřív mix potom konec). Jednu zkoušku jsme skončili a druhou už nesyčel od začátku, žádnej smrad nic, jen přestal hrát. Ten zesilovač by to mohl dělat, nic jiného mě stejně nenapadá. Je jen o čtrnáct dní starší než bedny. Bohužel jsem jej kupoval v SRN ( u thomann.de). Bedny u nás. Je možný to dát někde tady u nás zkontrolovat? Nemám s tím zkušenosti a je to v záruce.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak jak psal pavel - buďto se domluv na servisu PRODANCE (distributor) nebo nějakýho jinýho specializovanýho servisu na profi audiotechniku (tady záleží, z jakýho seš kraje)

jinak co máš za zesilovač???
nechytávalo vám to zpětnou vazbu???

mohlo se stát, že byl vejškáč přetěžovanej a zapekla se kmitačka..
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Pšenda

Příspěvek od Pšenda »

Tapco J 2500 a jsem z pardubického kraje. Jinak jsem četl že by tyhle bedny měly mít ochranu proti přetížení právě výškového reproduktoru.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

no, jasně - ochranu maj - ale ochrana ti pomůže proti krátkodobý špičce (místo třeba 100W tam proleze 500W) - což mi připomíná - vem šroubovák, odštroubuj treminál - mělo by se ti podařit vytahonut terminál i s výhybkou - tam by měla bejt žárovka - ochrana vejškáče - jestli přehořelo vlákno - žárovka zafungovala - vejškáče sou ochráněný...

pokud ne - tak byla bedna přetěžovaná malinko, ale dlouhodobě - tam žárovka nepomůže - a zapekla se kmitačka...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DjLarry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLarry »

Přesně stejnou sestavu repro + zesak si chci kupovat uplne stejny .. budu si davat na to pozor takže doufam, že když pojedu na max. 75% výkonu to znamená na jeden reproduktor zátěž CCA 480W když má 600W a zesak vykon 575 tak doufam, že mě to aspo par let vydrží a nebudu muset kupovat zachvili nějaky jiný.. Chci se zeptat jestli někdo neví jestli se na tento problém, když odejdou výšky jestli se na to vzrahuje záruka ?
Larry
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Larry: zeptej se přímo v prodance, jak je to se zárukou, ale myslím, že odpálenej driver je odpálenej driver.

Pokuď vím, tak záruky všeobecně se vztahují na výrobní vady, nevhodné použití asi bude něco jiného.

Nicméně taky ale vím, že v PD řešej opravy tak, že když je to nerozhodně, tak záruky uznávaj.
DjLarry
Kontaktovat uživatele:

Re: TAPCO 6925, JUICE 2500

Příspěvek od DjLarry »

Pšenda píše:Mám problém s repro. Už podruhé mi odešel výškový reproduktor v jedné z těhle beden. Vždy stejná strana. Stejný kabel. Na zesilovači mám zapnutou ochranu proti špičkám. Nestalo se nic vyjímečného, ale přesto reproduktor přestal hrát. Zapojení mám přes Alesis Multimix firewire 16, kabely zesilovač bedna Speakon-speakon 1,5. Co by mohlo být špatně?
Mohu se zeptat jestli jsi jel na plnej val nebo jak si tyto repraky zatezoval a jak casto jsi je pouzival ?! Jelikož si je asi taky koupim..
Larry
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“