Ozvučení kapely
Pravidla fóra
-
bardmartin
Ozvučení kapely
Rád bych uvítal radu ohledně ozvučení kapely na zábavách, svatbách, v hospodách atd..(kytara, klávesy a zpěvy)..atd. Jde mi o co nejširší variabilitu (tedy možnost využít toto ozvučení jak v malých tak větších sálech popř. menších venkovních prostorech a pokud možno i dobrou mobilitu (myšleno nízkou hmotnost, kvůli přenášení). a to včetně 2 zpěvových mikrofonu, z čehož jeden bezdrátový. Rád bych se vešel do 50000kč.
Byli mi doporučeny aktivní bedny RCF. Nicméně jsem byl upozorněn, že při koupi je dobré zjistit si výkon RMS, což je uvedené pouze u beden JBL.
Děkuji za jakkoukoliv radu.
Byli mi doporučeny aktivní bedny RCF. Nicméně jsem byl upozorněn, že při koupi je dobré zjistit si výkon RMS, což je uvedené pouze u beden JBL.
Děkuji za jakkoukoliv radu.
- Jens Ludwig
- Odborník
u aktovní bedny tě nemusí moc zajmat RMS - tam tě zajmá spíš tak max.SPL... jinak, pokud pořídíš dvě RCF ART 525, tak ti to vydrží na hodně dlouho a musel bys zvučit hodně velkou prostoru... jinak co krom těch dovu mikrofonů chceš ještě zvučit (složení bandu)ú a jakej styl hrajete ???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
bardmartin
Ty RCF525 se mi líbí, jenže se nevejdu do 50000. Myslel jsem, že bych zatím pořídil 325 a potom časem ještě subwoofer. Momentálně hrajem převážně po hospodách a menší sály. Jsme ve třech klávesy, kytara, a zpěvačka, ale zpíváme všichni. Nicméně se zpěvačkou plánujeme ještě kapelku spíše pro potěchu, takže navíc pak bicí, basa, atd..
- Jens Ludwig
- Odborník
ty 325 jsou taky dobrou volbou - ve vašem složení to bude docela dost stačit - poradím ještě zakoupit kvalitní stojany (K&M, Proel - kupte kovový, ne hliníkový - ty se prohybaj a nedržej - nekupujte "čínskou" produkci - Rockstand, Stagg, atd...)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
-
bardmartin
-
bardmartin
Jak by ti jistě doporučil Jens tak Soundcraft. Třeba EFX6 nebo EFX8 - ten máme my v kapele a šlape to výborně a s efektem od Lexiconu neni jedinný problém.
http://www.musiccenter.cz/ozvuceni-reco ... e/:3:26861
http://www.musiccenter.cz/ozvuceni-reco ... e/:3:26861
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
- nějaký krabičky
- Laney LC30R