Snímače do Basy Cort Action V
Pravidla fóra
Snímače do Basy Cort Action V
Čaute!!Asi před púl rokem jsem si koupil basu Cort Action V.Všichni říkali že je celkem v pohodě ale že to není žádný zázrak.Skoro každý mi poradil že když tam dám nové snímače tak to bude hned něco jiného.Tak ted doufám že budu mít po vánocích nějaké peníze tak bych si rád něco koupil.Jestli víte o nějakých dobrych do této basy nebo máte nějaké zkušenosti prosím pište!Nejlépe na icq!!Díky Předem Walic.
P.S.:Jestli už tady takové forurm je omlouvám se nenašel jsem ho-
P.S.:Jestli už tady takové forurm je omlouvám se nenašel jsem ho-
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na RM pickups - skvělá cena a dobrý zvuk
http://www.rmpickups.cz/bass.html
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Rád bych ti napsal na icq, ale nějak jsi si ho sem nedal. jinak forum je od toho, že informace si najdeš tady a ne že si tu dáš telefon. hele zavolejte mi co mám dělat. Sám se musíš starat jestli chceš něco vědět.
Ale k tématu. Mám RM na obou mojich basách a jsem moc spokojenej. Záleží taky na to kolik budeš mít peněz a kolik do toho chceš vrazit. Jestli hodně tak pak jsou super snímače Seymor Duncan, Dimarzion, atd. Ale chtělo by to trochu upřesnit. Kolik máš penež a jakou muziku hraješ.
Ale k tématu. Mám RM na obou mojich basách a jsem moc spokojenej. Záleží taky na to kolik budeš mít peněz a kolik do toho chceš vrazit. Jestli hodně tak pak jsou super snímače Seymor Duncan, Dimarzion, atd. Ale chtělo by to trochu upřesnit. Kolik máš penež a jakou muziku hraješ.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
JJ tady ty my už doporučil muj kamoš zatím jsem se díval že by tam seděly ty JRM2NS ještě se poradím.hrushi píše:Mrkni na RM pickups - skvělá cena a dobrý zvuk
Jo a pro avin86:Sory ale nevim jakto že sem tu nedal icq asi jsem nak zapoměl tak tady:459-903-157 tak tam mi klidně napiš,A moc peněz nemám nedávno jsem kupoval kombo tak do těch2500 to by měly ty JRM2NS vyjít.
Basa:Sterling by Music Man Ray 35, (záložní Cort Action V)
Zesilovač:Warwick 5.1.
Box:Warwick wca 411,wca 115
Zesilovač:Warwick 5.1.
Box:Warwick wca 411,wca 115
Já se tu jen tak přiživím... zajímalo by mě jaké snímače by šli nacpat do mojí crotky C5H http://www.musiccenter.cz/CORT/Cort-C5H ... e/:3:28668
jakože do těch fenderů a squierů je to stejné ale ty moje mi příjdou takové netypické...
jakože do těch fenderů a squierů je to stejné ale ty moje mi příjdou takové netypické...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Standartní MM rozměr ne? Před tuněním bych vždycky zvážil, jak dlouho si tu basu chceš nechávát, jestli si budeš za rok kupovat novou tak je to zbytečné.annY:. píše:Já se tu jen tak přiživím... zajímalo by mě jaké snímače by šli nacpat do mojí crotky C5H http://www.musiccenter.cz/CORT/Cort-C5H ... e/:3:28668
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
Pokud máš 2500,- a chceš měnit oba dva snímače tak ti asi nic jiného než ty RM nezbude. Já je mám na base. Přesněji jeden JRM2Bridge a PRM2Neck. Jsem spokojenej. Měl jsem je tam v aktivním zapojení. S tou aktivkou od Fokusu sice bylo lepší než ty původní, ale i tak to nebylo ono. Poté co jsem tu aktivku vytáhl ven. Tak to už bylo hodně jiný kafe. Ten JRM2 na kobylce mám dost výraznej, až trochu agresivní zvuk, kterej není až tak posazenej do mohutnejch basů. Ale to neznamená, že tam ty basy nejsou. Trochu brumí. Což se u singlu dá očekávat. Vzhledem, k tomu, že ten Druhej co mám (PRM2) je HB tak nebrumí vůbec. Má opravdu kulatej hutnej basovej sound. Kdyby jsi měl nějaký přesnější dotazy tak si mě najdi na icq.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Tak mě napadlo jak poznám že to chce vyměnit snímače nebo elektroniku?... Jakože zvuk dělá mimo ty snímače mrtě věcí dřevo apec atd tak jak poznám že ten zvuk je takový a takový kvůli snímačům/elektronice?? +navazující otázka: bylo by lepší tunit jednu basu vším co jde nebo koupit něci jiného?
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
-
BUDAJ-31
no to by si mal poznat ty co chces menit a aky chces zvuk.ja som na mojej byvalej Fokuske MM vymenil aj snimac aj elektroniku a ten zvuk sa vrazne zmenil ale malo to este daaaleko ku originalke Musicmanovy...asi az 60-70 percent zvuku roby drevo....annY:. píše:Tak mě napadlo jak poznám že to chce vyměnit snímače nebo elektroniku?... Jakože zvuk dělá mimo ty snímače mrtě věcí dřevo apec atd tak jak poznám že ten zvuk je takový a takový kvůli snímačům/elektronice?? +navazující otázka: bylo by lepší tunit jednu basu vším co jde nebo koupit něci jiného?
BUDAJ-31 to nastínil dobře. Záleží jen na tobě, jaké nároky na zvuk, vzhled, image, kvalitu nebo "trvanlivost" basy budeš mít. Co člověk to jiné nároky, takže bych se neomezoval jen na žebříček kvalit a hodnot jiných...BUDAJ-31 píše:no to by si mal poznat ty co chces menit a aky chces zvuk.ja som na mojej byvalej Fokuske MM vymenil aj snimac aj elektroniku a ten zvuk sa vrazne zmenil ale malo to este daaaleko ku originalke Musicmanovy...asi az 60-70 percent zvuku roby drevo....annY:. píše:Tak mě napadlo jak poznám že to chce vyměnit snímače nebo elektroniku?... Jakože zvuk dělá mimo ty snímače mrtě věcí dřevo apec atd tak jak poznám že ten zvuk je takový a takový kvůli snímačům/elektronice?? +navazující otázka: bylo by lepší tunit jednu basu vším co jde nebo koupit něci jiného?
Jinak, s tím dřevem bych to zas tak radikálně neviděl. Těch 60-70% zvuku by se spíš hodilo na snímače, kabel a kombo. Zbytek bych viděl na hardware, struny, dřevo apod... Vždyť co by pak lezlo z takového B.C. Riche?

No dobře... špatná formulace otázky... myslel jsem to jako tak že když chci změnit nějak ten zvuk tak jak poznám čím to udělat?.. A s tím souvisí ta otázka jestli tunit obyč basu za 9k nebo koupit lepší... Kdesi to tu bylo že borec chtěl koupit basu myslím do nějakých 8-9k a někdo mu poradil koupit Squaiera a vyměnit snímač a mechaniky...
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
No tak myslim, že tunit se dá cokoliv, záleží jen na tvých finančních možnostech. Je to dost individuální, dám příklad..annY:. píše:No dobře... špatná formulace otázky... myslel jsem to jako tak že když chci změnit nějak ten zvuk tak jak poznám čím to udělat?.. A s tím souvisí ta otázka jestli tunit obyč basu za 9k nebo koupit lepší... Kdesi to tu bylo že borec chtěl koupit basu myslím do nějakých 8-9k a někdo mu poradil koupit Squaiera a vyměnit snímač a mechaniky...
Vlastním basu XY v ceně přibližně 5k.
a)vím, že nebudu v nejbližší době kupovat novou 1) basa mi vyhovuje a nejde o špatný kus. Koupím tedy nějaké lepší snímače nebo něco jiného. Čím lepší koupím, tím dráž mě to vyjde, ale tím vyšší je šance, že je zužitkuju do dalšího nástroje, pokud nebudu kupovat něco už skutečně na extra vysoké úrovni.
2) basa nevyhovuje případně jde o nějaký špatný kus. Pak budu radši šetřit na novou.
b) vím, že budu v nejbližší době kupovat novou basu. 1) na té nové bych chtěl stejně upgradovat snímače a ta nová (budoucí:)) má stejný typ snímačů jako stará. Pak si můžu dovolit rovnou koupit ty, co chci dávat do nové, dát je do staré a později je přendat.
2) nová má výborné snímače. Pak se rozmyslím, jestli skutečně potřebuju starou basu tunit, nebo jestli s ní vydržím. Případně jestli koupím levnější snímače nebo dražší a pak se je třeba pokusím prodat.
Vím, že jsem zodpověděl jen část otázky, ale osobně si myslím, že se mi to celkem povedlo
Na to se dá odpovědět jen dalšími otázkami. Víš, co ve zvuku chceš změnit? Pokud ano, možností je pořád spousta - podle toho kam tvoje přání/idea směřuje. Možná to vyřeší snímač, možná efekt, možná nové kombo, nová basa nebo třeba struny... Chce to zhruba vědět, jaký zvuk to má být, čemu by se to případně mělo přiblížit, a zároveň, jako co by to mělo sloužit [na doma? vážné hraní? co nejvěrnější napodobení toho či onoho?]..annY:. píše:No dobře... špatná formulace otázky... myslel jsem to jako tak že když chci změnit nějak ten zvuk tak jak poznám čím to udělat?.. A s tím souvisí ta otázka jestli tunit obyč basu za 9k nebo koupit lepší... Kdesi to tu bylo že borec chtěl koupit basu myslím do nějakých 8-9k a někdo mu poradil koupit Squaiera a vyměnit snímač a mechaniky...

Ok dík...
Alcarmo: právě mě moje basa sedne parádně páč má úpe tenký krk a mám takový lepší kontakt se strunama (nevím jak jinak to napsat)... no teďka stejně nejsou prachy ale časem bych ji chtěl vytunit... myslím že první asi elektroniku páč když to přepnu na aktiv tak je to takové nečitelné a moc zahuštěné...
Ebu: no já jsem si tu basu taky vybral proto že na ní je dost možností jak si s tím pohrát (aspoň mi to tak připadalo), ale když chci třeba napodobit něčí zvuk tak se to třeba blíží ale není to ono... vždycky tomu něco schází... jako je mi jasné že to nikdy nebude hrát jako jakýkoliv Originál ale představuju si něco jinačejšího...uvidím časem no...
Alcarmo: právě mě moje basa sedne parádně páč má úpe tenký krk a mám takový lepší kontakt se strunama (nevím jak jinak to napsat)... no teďka stejně nejsou prachy ale časem bych ji chtěl vytunit... myslím že první asi elektroniku páč když to přepnu na aktiv tak je to takové nečitelné a moc zahuštěné...
Ebu: no já jsem si tu basu taky vybral proto že na ní je dost možností jak si s tím pohrát (aspoň mi to tak připadalo), ale když chci třeba napodobit něčí zvuk tak se to třeba blíží ale není to ono... vždycky tomu něco schází... jako je mi jasné že to nikdy nebude hrát jako jakýkoliv Originál ale představuju si něco jinačejšího...uvidím časem no...
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
-
BUDAJ-31
Ebu píše:BUDAJ-31 to nastínil dobře. Záleží jen na tobě, jaké nároky na zvuk, vzhled, image, kvalitu nebo "trvanlivost" basy budeš mít. Co člověk to jiné nároky, takže bych se neomezoval jen na žebříček kvalit a hodnot jiných...BUDAJ-31 píše:no to by si mal poznat ty co chces menit a aky chces zvuk.ja som na mojej byvalej Fokuske MM vymenil aj snimac aj elektroniku a ten zvuk sa vrazne zmenil ale malo to este daaaleko ku originalke Musicmanovy...asi az 60-70 percent zvuku roby drevo....annY:. píše:Tak mě napadlo jak poznám že to chce vyměnit snímače nebo elektroniku?... Jakože zvuk dělá mimo ty snímače mrtě věcí dřevo apec atd tak jak poznám že ten zvuk je takový a takový kvůli snímačům/elektronice?? +navazující otázka: bylo by lepší tunit jednu basu vším co jde nebo koupit něci jiného?
Jinak, s tím dřevem bych to zas tak radikálně neviděl. Těch 60-70% zvuku by se spíš hodilo na snímače, kabel a kombo. Zbytek bych viděl na hardware, struny, dřevo apod... Vždyť co by pak lezlo z takového B.C. Riche?
no nevem , podla mna je mnoho zvuku prave vtom dreve.Ked som mal tu moju FOkusku a vymenil tam snimac a elektroniku tak zvuk sa troha zlepsi aj bol ovela lepsi ale stale to bola fokuska hlavbne tym drevo aj ked som mal Vysoko kvalitnu elektroniku a snimac...ale ked som si zaobstaral originalku Musicmana tak tam uz bol ovela vecsi rozdiel a fakt v tom dreve je viac zvuku ako v snimacu alebo elektronike ale zalezi aj na base asi...to len z osobnej skusenosti
-
BUDAJ-31
Jo to jsem měl asi napsat... já nemám tu action ale C5H
http://www.musiccenter.cz/Cort-C5H-BKS/ ... e/:3:28668
tady je ta elektronika přepínatelná...
http://www.musiccenter.cz/Cort-C5H-BKS/ ... e/:3:28668
tady je ta elektronika přepínatelná...
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlasím! Ten dělený snímač je v poho, ale ten Jazz stojí za prd. Jinak elektronika se mi od cortu moc nelíbí, přijde mi, že ten zvuk celkem kurví.BUDAJ-31 píše:Na tej Cortk by som zmenil len snimace lbo vraj tie Cortky co maju Precion snimac+Jazz snimac tak tam j Jazz snimac o nieco slabi a prescion sa ako tak da....alektroniku by som nechal lebo tu robia od Cortu celkom v pohode
-
BUDAJ-31
jj zvk maju cudny ale ked som to porovnaval s fokuskou tak ten zvuk bol v pohode celkom to malo dostatok ako vysky tak aj basy , ked uz tak tak na lacnej base by som vymenil len snimace a nehal elektroniku bo das tam novu elektroniku a zvuk sa moze len o trocha zlepsit ale delo z toho nebude lebo to je iba Cort