MESA SINGLE RECTIFIER - JAKÝ BOX K TOMU?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Holly

MESA SINGLE RECTIFIER - JAKÝ BOX K TOMU?

Příspěvek od Holly »

Ahoj všichni hudební nadšenci.

Potřeboval bych od vás poradit, jaký nejlepší box bych mohlo pořídít k zesilovači MESA BOOGIE SINGLE RECTIFIER (50 W) a s jakou watáží? Jsem chudej student, tak si Mesáckej box nemůžu dovolit ani náhodou. Díky moc všem!
It's a long way, to the top if you wanna rock'n'roll!

Thrash metal is the best!
afektband

Příspěvek od afektband »

Chudí studenti nehrajou na mesu :D . Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Holly

Příspěvek od Holly »

afektband píše:Chudí studenti nehrajou na mesu :D . Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
Mesa je z druhý ruky za skvělej peníz, ale i tak jsem na ní vydělával sakra dlouho. A při představě, že bych stejně dlouho musel dělat i na box, se mi obrací žaludek :lol: Nevim no slyšel jsem že s Marshallskym boxem je pěkně zahuhlaná ale to už je jen o tom to odzloušet. Mysliš, že ENGL ujdou?

afektband

Příspěvek od afektband »

Holly píše:
afektband píše:Chudí studenti nehrajou na mesu :D . Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
Mesa je z druhý ruky za skvělej peníz, ale i tak jsem na ní vydělával sakra dlouho. A při představě, že bych stejně dlouho musel dělat i na box, se mi obrací žaludek :lol: Nevim no slyšel jsem že s Marshallskym boxem je pěkně zahuhlaná ale to už je jen o tom to odzloušet. Mysliš, že ENGL ujdou?
Zase jedna bába povídala. Kotel kapel kombinuje marshall a mesu. Třeba The.Switch, Nightwish. Jinak ENGLy jsou super, adekvátní náhrada za mesu.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

afektband: Otazka je, jestli v nich maji V30 nebo G12T-75, to je celkem zasadni rozdil. K me hlave treba paradne sedi G12T-75, s V30 to bylo urvany, ale ENGLy jsou hodne stredovy(skovy), takze se to vykompenzuje. Verim, ze u hlav s Vckovym zvukem zni G12ky dost kanalove.

Idealni by bylo zajet si do nejakyho kramu, kde muzes zkusit oboji - teda hlavne bednu s G12T-75 a V30, pripadne potom i nejakym jinym repro, ale napada me jen C90 nebo nejaky Eminence, pokud sis koupil Mesu, tak asi nepujdes po zvuku Greenbacku :)

Pokud nemas prachy, rozhodne dobry (alespon do zacatku) jsou boxy Framux a Harley Benton, zvlaste u druhyho vyrobce mas box za cenu repro, takze i kdybys potom repro prodaval zvlast, tak prilis neprodelas :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

hlavně jestli máš na Engla, tak budeš mít i na Mesu. Stejně.....všechno kromě Mesy je kompromis :P :P
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Saul píše:hlavně jestli máš na Engla, tak budeš mít i na Mesu. Stejně.....všechno kromě Mesy je kompromis :P :P
To bych nerekl, aspon kdyz se kouknu na novy kusy, tak 2x12 boxy od ENGLu za 12-14K, Mesa 18-20. To uz mi neprijde jako zanedbatelnej rozdil :)

Ke tvym zcestnym nazorum ohledne dominance Mesa Boogie se vyjadrovat nebudu :P :lol:
Somnus Aeternus
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

dobře, nadsázka... existují i firmy jako VHT,Diezel,Soldano,Rivera, které mese dobře konkurují. Troufám si ale tvrdit,že když si někdo koupí Engla tak v něm stejně bude časem hlodat červíček - "tak... že bych tu Mesu 4x12 teda prubnul?"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Uprimne receno - at koupis cokoli, tak v tobe vzdycky bude hlodat cervicek, protoze vzdycky bude neco drazsiho nebo minimalne jinyho a ani za celej zivot nevyzkousis vse :)
Somnus Aeternus
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

to sice jo, ale ja jako zaprisahlej marshallomesar jsem vzdycky strasne rad, kdyz porovnam svuj amp s necim jinym a reknu si : ne, tohle tak dobre proste nehraje!!!
a tim se dojde na konec cesty, proste si koupit to nej a zbytek uz max zkouset a hanit :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

citizen.one píše:to sice jo, ale ja jako zaprisahlej marshallomesar jsem vzdycky strasne rad, kdyz porovnam svuj amp s necim jinym a reknu si : ne, tohle tak dobre proste nehraje!!!
a tim se dojde na konec cesty, proste si koupit to nej a zbytek uz max zkouset a hanit :)
To nej ti po chvilce zevšední, zvykneš si na to a po chvíli přestane taky bavit :wink: .. a budeš hledat dál :P :lol:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

citizen.one píše:to sice jo, ale ja jako zaprisahlej marshallomesar jsem vzdycky strasne rad, kdyz porovnam svuj amp s necim jinym a reknu si : ne, tohle tak dobre proste nehraje!!!
Proto máš v podpisu toho Calibera? :lol: :lol: :lol:
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

2Holly 6000:) já hrnu recto přes Engla 4x12 s V60 a nemůžu si stěžovat:)

ale červíček hlodá:D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
citizen.one

Nesst píše:
Proto máš v podpisu toho Calibera? :lol: :lol: :lol:
no mozna to zni blbe, ale zatim jsem nenasel nic, co by me vic zvukove dostavalo, mel jsem pujceny dlouhodobe rectifiery, zkousel sem bogner,diezel, soldano, marshally, voxe a haldu ruznejch znamejch i mene znamejch ampu a dneska chodim na zkousku s tim, ze se tesim na ten zvuk a proste me to ani v nejmensim neomrzelo, puvodne jsem to kupoval jako docasne reseni nez mi prisel DC5 a nakonec se z toho vyklubal amp na celej zivot :D s tim 2x12 EVM HB to hrne jako krava, vyborne to vypada, lehce se to ovlada. Pouzivam tam 5881cky NOS z ruske tovarny co dnes vyrabi sovtek. V preampu mam kombinaci flasek a cas od casu to ladim, tak jako tak me to proste bavi a dneska bych jinej zvuk nechtel, ono to sice nema spodky jako recto, ale krasne se vedle toho prosadi basa a zbytek kapely a kytara zaroven zni poradne nasrane :) budem muset neco natocit,abych ten svuj velezvuk mel jak prezentovat :)
citizen.one

Crowley píše:2Holly 6000:) já hrnu recto přes Engla 4x12 s V60 a nemůžu si stěžovat:)

ale červíček hlodá:D
clovece tenhle box jsem svyho casu zkousel a prisel mi o nicem, ostatne jako V60 repraky, celkem otres, jestli mas rad syrovej zvuk,tak asi jo, ja treba mam rad tvrdej, ale zaroven barevnej a ,,prijemnej'' zvuk, urcite bych zkusil mesa box, ale idealne ne s V30, ale s EVM12L, to je s rectem naprosto nekompromisni kombinace...idealni je ten box upravit tak,aby repraky byly oddeleny a navzajem se neovlivnovaly, nicmene to uz nejni nejmensi uprava, ono by bylo idealni dolu vrznout bassreflex, no ale asi i bez uprav by to melo hrat jako dabel, taky je to tak drahy a potazmo tezky...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Anebo se rovnou podivat po M/B Thiele :-) Na evropskym eBayi se to obcas objevi a na ceskych serverech taktez. Cenove to vetsinou byva podobne jako cena za ten novej ENGL 212, tj. tak 11-13K
Somnus Aeternus
citizen.one

tj, u thiele je trosku problem se zapojenim, kdyz chce 4 repra, ale pravda 2 by mela stacit a hrat lip jak bezny 4x12
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

afektband píše:Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
No to je mi zas novina..... embéčko je lepčí jak superb.... Tady někdo vypotí koninu a je z toho hned infekce.

citizen.one píše:... u thiele je trosku problem se zapojenim, kdyz chce 4 repra, ale pravda 2 by mela stacit a hrat lip jak bezny 4x12
To tvrdím dávno, ovšem někteří nechtějí věřit...
Holly

Příspěvek od Holly »

Mno uprimne me na Rectru dostal, asi jako kazdyho, ten tlak jako buldozer. Mam spis strach ze to s nejakou bednou ztarti tu intenzitu. Mozna je to kravina co ted rikam. Jinak urcite zkusim toho Engla, ale napadla me treba i bedna od Line6 co myslite? Díky všem!

citizen.one

tlak to sice ma, ale chce to zvazit, kolik ho chces, nakonec vetsina lidi co znam ho tam toliko nema, ale hrajou pruraznej zvuk s ne tolika basama a hodne stredy...
u singla to podle me ztrati konkretnost asi uz kvuli tem 50w, k bedne bych doporucil bud 1960 nebo mesu, asi Acko, Bcka jsem nemel nikdy rad kvuli smerovosti...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“