MESA SINGLE RECTIFIER - JAKÝ BOX K TOMU?
Pravidla fóra
MESA SINGLE RECTIFIER - JAKÝ BOX K TOMU?
Ahoj všichni hudební nadšenci.
Potřeboval bych od vás poradit, jaký nejlepší box bych mohlo pořídít k zesilovači MESA BOOGIE SINGLE RECTIFIER (50 W) a s jakou watáží? Jsem chudej student, tak si Mesáckej box nemůžu dovolit ani náhodou. Díky moc všem!
Potřeboval bych od vás poradit, jaký nejlepší box bych mohlo pořídít k zesilovači MESA BOOGIE SINGLE RECTIFIER (50 W) a s jakou watáží? Jsem chudej student, tak si Mesáckej box nemůžu dovolit ani náhodou. Díky moc všem!
It's a long way, to the top if you wanna rock'n'roll!
Thrash metal is the best!
Chudí studenti nehrajou na mesu
. Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Mesa je z druhý ruky za skvělej peníz, ale i tak jsem na ní vydělával sakra dlouho. A při představě, že bych stejně dlouho musel dělat i na box, se mi obrací žaludekafektband píše:Chudí studenti nehrajou na mesu. Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
Zase jedna bába povídala. Kotel kapel kombinuje marshall a mesu. Třeba The.Switch, Nightwish. Jinak ENGLy jsou super, adekvátní náhrada za mesu.Holly píše:Mesa je z druhý ruky za skvělej peníz, ale i tak jsem na ní vydělával sakra dlouho. A při představě, že bych stejně dlouho musel dělat i na box, se mi obrací žaludekafektband píše:Chudí studenti nehrajou na mesu. Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
Nevim no slyšel jsem že s Marshallskym boxem je pěkně zahuhlaná ale to už je jen o tom to odzloušet. Mysliš, že ENGL ujdou?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
afektband: Otazka je, jestli v nich maji V30 nebo G12T-75, to je celkem zasadni rozdil. K me hlave treba paradne sedi G12T-75, s V30 to bylo urvany, ale ENGLy jsou hodne stredovy(skovy), takze se to vykompenzuje. Verim, ze u hlav s Vckovym zvukem zni G12ky dost kanalove.
Idealni by bylo zajet si do nejakyho kramu, kde muzes zkusit oboji - teda hlavne bednu s G12T-75 a V30, pripadne potom i nejakym jinym repro, ale napada me jen C90 nebo nejaky Eminence, pokud sis koupil Mesu, tak asi nepujdes po zvuku Greenbacku
Pokud nemas prachy, rozhodne dobry (alespon do zacatku) jsou boxy Framux a Harley Benton, zvlaste u druhyho vyrobce mas box za cenu repro, takze i kdybys potom repro prodaval zvlast, tak prilis neprodelas
Idealni by bylo zajet si do nejakyho kramu, kde muzes zkusit oboji - teda hlavne bednu s G12T-75 a V30, pripadne potom i nejakym jinym repro, ale napada me jen C90 nebo nejaky Eminence, pokud sis koupil Mesu, tak asi nepujdes po zvuku Greenbacku
Pokud nemas prachy, rozhodne dobry (alespon do zacatku) jsou boxy Framux a Harley Benton, zvlaste u druhyho vyrobce mas box za cenu repro, takze i kdybys potom repro prodaval zvlast, tak prilis neprodelas
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
To bych nerekl, aspon kdyz se kouknu na novy kusy, tak 2x12 boxy od ENGLu za 12-14K, Mesa 18-20. To uz mi neprijde jako zanedbatelnej rozdilSaul píše:hlavně jestli máš na Engla, tak budeš mít i na Mesu. Stejně.....všechno kromě Mesy je kompromis![]()
Ke tvym zcestnym nazorum ohledne dominance Mesa Boogie se vyjadrovat nebudu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Uprimne receno - at koupis cokoli, tak v tobe vzdycky bude hlodat cervicek, protoze vzdycky bude neco drazsiho nebo minimalne jinyho a ani za celej zivot nevyzkousis vse 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
To nej ti po chvilce zevšední, zvykneš si na to a po chvíli přestane taky bavitcitizen.one píše:to sice jo, ale ja jako zaprisahlej marshallomesar jsem vzdycky strasne rad, kdyz porovnam svuj amp s necim jinym a reknu si : ne, tohle tak dobre proste nehraje!!!
a tim se dojde na konec cesty, proste si koupit to nej a zbytek uz max zkouset a hanit
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Proto máš v podpisu toho Calibera?citizen.one píše:to sice jo, ale ja jako zaprisahlej marshallomesar jsem vzdycky strasne rad, kdyz porovnam svuj amp s necim jinym a reknu si : ne, tohle tak dobre proste nehraje!!!
a tim se dojde na konec cesty, proste si koupit to nej a zbytek uz max zkouset a hanit
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
2Holly 6000:) já hrnu recto přes Engla 4x12 s V60 a nemůžu si stěžovat:)
ale červíček hlodá:D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
- citizen.one
no mozna to zni blbe, ale zatim jsem nenasel nic, co by me vic zvukove dostavalo, mel jsem pujceny dlouhodobe rectifiery, zkousel sem bogner,diezel, soldano, marshally, voxe a haldu ruznejch znamejch i mene znamejch ampu a dneska chodim na zkousku s tim, ze se tesim na ten zvuk a proste me to ani v nejmensim neomrzelo, puvodne jsem to kupoval jako docasne reseni nez mi prisel DC5 a nakonec se z toho vyklubal amp na celej zivotNesst píše:Proto máš v podpisu toho Calibera?citizen.one píše:to sice jo, ale ja jako zaprisahlej marshallomesar jsem vzdycky strasne rad, kdyz porovnam svuj amp s necim jinym a reknu si : ne, tohle tak dobre proste nehraje!!!
a tim se dojde na konec cesty, proste si koupit to nej a zbytek uz max zkouset a hanit![]()
![]()
- citizen.one
clovece tenhle box jsem svyho casu zkousel a prisel mi o nicem, ostatne jako V60 repraky, celkem otres, jestli mas rad syrovej zvuk,tak asi jo, ja treba mam rad tvrdej, ale zaroven barevnej a ,,prijemnej'' zvuk, urcite bych zkusil mesa box, ale idealne ne s V30, ale s EVM12L, to je s rectem naprosto nekompromisni kombinace...idealni je ten box upravit tak,aby repraky byly oddeleny a navzajem se neovlivnovaly, nicmene to uz nejni nejmensi uprava, ono by bylo idealni dolu vrznout bassreflex, no ale asi i bez uprav by to melo hrat jako dabel, taky je to tak drahy a potazmo tezky...Crowley píše:2Holly 6000:) já hrnu recto přes Engla 4x12 s V60 a nemůžu si stěžovat:)
Anebo se rovnou podivat po M/B Thiele
Na evropskym eBayi se to obcas objevi a na ceskych serverech taktez. Cenove to vetsinou byva podobne jako cena za ten novej ENGL 212, tj. tak 11-13K
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No to je mi zas novina..... embéčko je lepčí jak superb.... Tady někdo vypotí koninu a je z toho hned infekce.afektband píše:Koukni na ENGLy, nebo Marshally 1960 (ale na ty starý, nový jsou horší).
To tvrdím dávno, ovšem někteří nechtějí věřit...citizen.one píše:... u thiele je trosku problem se zapojenim, kdyz chce 4 repra, ale pravda 2 by mela stacit a hrat lip jak bezny 4x12
Mno uprimne me na Rectru dostal, asi jako kazdyho, ten tlak jako buldozer. Mam spis strach ze to s nejakou bednou ztarti tu intenzitu. Mozna je to kravina co ted rikam. Jinak urcite zkusim toho Engla, ale napadla me treba i bedna od Line6 co myslite? Díky všem!
- citizen.one
tlak to sice ma, ale chce to zvazit, kolik ho chces, nakonec vetsina lidi co znam ho tam toliko nema, ale hrajou pruraznej zvuk s ne tolika basama a hodne stredy...
u singla to podle me ztrati konkretnost asi uz kvuli tem 50w, k bedne bych doporucil bud 1960 nebo mesu, asi Acko, Bcka jsem nemel nikdy rad kvuli smerovosti...
u singla to podle me ztrati konkretnost asi uz kvuli tem 50w, k bedne bych doporucil bud 1960 nebo mesu, asi Acko, Bcka jsem nemel nikdy rad kvuli smerovosti...