Bedýnka na zesík

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Mám si to udělat sám?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

rasomaso

Bedýnka na zesík

Příspěvek od rasomaso »

Ahoj, měl bych takovej dotaz ohledně jednoho zesilovače, respektive krytu na hlavu. Mám v sobě pnutí a to znamená, že si chci něco koupit. Konkrétně je to jeden zesík od Ceriatonu. Pokud znáte, tak asi víte o co mi jde. Pokud ne, tak zdě je vysvětlení...

Dělaj kopie různejch zesíků a vyjde to docela levně, ale jsou v Malajsii takže "shipping" vyjde na docela dost. Teda jak kdy, když si koupim samotnej zesák, funkční ale bez krytu:
viz obrázek
Obrázek
...tak mě to poštovný bude stát 89 dolarů, protože je to 10 kilo a pude to letecky.

Když to ale koupim takhle,
Obrázek
tak to vyjde na 358 $ jen poštovný, protože to je 25 kg a to už nepůjde poslat letecky ale pude to přes TNT.

Takže dotaz zní... neznáte někoho v Praze kdo by mi postavil na to odpovídající bedýnku? Popřípadě myslíte že je lepší si jí postavit sám? Nejsem nějakej extra odborník, takže nevim jestli tam musej bejt nějaký extra fígle jako předem daná plocha větracího průduchu, normovaná tloušťka 4 špuntů na kterejch to stojí nebo externí držátko na panenku tanečnice hula hula s fialovejma vlasama. :lol: No, zkrátka nikdy jsem nic takovýho nestavěl a asi by bylo i stylovější to mít potažený tou koženkou se všema těma pozlacenejma lemama a tak chápete :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Já bych přišetřil a koupil to s tou bednou 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

kousek za Prahou... Rockwell:604 888 755

zkus se domluvit, s Honzou je rozumná řeč :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Adamz Asah píše:Já bych přišetřil a koupil to s tou bednou 8)
:lol: :lol: :lol: to je perla

řekl bych, že vpodstatě každý výrobce aparátů v ČR by mohl být svolný... myslím ty solidnější, samozřejmě (ESH, Rockwell, Hot). jen bych se trochu bál si to nechat poslat bez krytu kvůli bezpečnosti... snad ti to pořádně zabalí :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No myslím, že nebude problém, aby ti nějaký z český mistrů na tvorbu aparátů case udělal. Taky jsem nad tim uvažoval a taky bych si to nechal poslat bez krytu, protože cenový rozdíl tam je poměrně velký díky váze. Mistr Kuboq to má taky bez krytu - a má to bez škrábance. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Osobně bych si bedýnku stloukl sám. Nechce se mi ale věřit že bude vážit 15 kg.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ja bych na to hral i na koncerte bez bedny :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mozna i levnejsi nez nejaky kytarar by byl nejaky stolar ci tesar, zkratka nekdo, kdo se zivi "drevem" :) Ztlouct bedynku pozadovanych rozmeru neni pro profika zadnej problem a pokud by byl problem s pokozenkovanim, tohle uz si muzete nechat udelat u nejakyho kytarare nebo se zas obratit na jinyho profesionala. Byt kytararem (ci aparatarem :lol: ), tak by me trochu popudilo, ze za mnou nekdo jde s tim, abych mu udelal krabici... Nejde o to, ze pracuje s cizim aparatem, ale jeho hlavnim jobem je staveni vnitrnosti, ne te kastle.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

nechal bych si to někde postavit, uděláš nejlíp. Sice to něco stát bude, ale máš garanci toho, že to udělá někdo, kdo to třeba dělá celej život a bedna ti nebude rezonovat, dělat bordel a celkově z toho bude lepší dojem...i na tý bedně by se fakt šetřit nemělo, pokud plánuješ, že Ti to vydrží dýl (což je myslim u takový hlavy jasná věc)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Zesilovač

Příspěvek od Trainman »

Určitě koukni na, co stavěl Peťan Vejťák http://petanv.rajce.idnes.cz/Peavey_Royal_Head/ (zesák z Valvekinga Royal 8 ) a stavěno z toho "co dům dal". Taky se chystám do něčeho podobnýho a postavim to snad doma :wink:
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu :-D
Moleek

Re: Zesilovač

Příspěvek od Moleek »

Trainman píše:Určitě koukni na, co stavěl Peťan Vejťák http://petanv.rajce.idnes.cz/Peavey_Royal_Head/ (zesák z Valvekinga Royal 8 ) a stavěno z toho "co dům dal". Taky se chystám do něčeho podobnýho a postavim to snad doma :wink:
moc pěkný dílo.. Ale ten zesák vypadá nějak jinak než v tom kombu mi přijde
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Bedny bych se nebál,trochu zručnější stolař to zvládne. Stavím teď kombíčko,bednu jsem zmastil sám,olepil korkem,nalakoval,vypadá to dost gut. :lol: Dal bych sem foto,ale nevím jak ? :oops:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

imageshack.us
tam to nahraj a sem dej nějakej link
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

To se lehce řekne,ale hůř udělá. Na to jsem asi trochu mimo :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

hal píše:To se lehce řekne,ale hůř udělá. Na to jsem asi trochu mimo :D
tak mi to pošli na email a já to sem hodim (mail máš v soukromý zprávě)

jinak co se týče tý bedýnky - díky moc za reakce :) jinak já myslel že když to není kombo ale samostatná hlava tak problém s rezonancí nebude ne?

hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

samotná hlava rezonovat nebude,ale může od bedny na který bude stát. jsou to ale tak malé rozměry,že bude dostatečně tuhá aby rezonance zásadně nepřenášela. stavěl jsem si bednu 1x12,a žádný speciality tam nejsou (výztuhy,a tak). chci stavět 4x12, a co jsem pochytal na netu, tak se tam taky nic extra nevymýšlí.
afektband

Příspěvek od afektband »

rasomaso píše:
hal píše:To se lehce řekne,ale hůř udělá. Na to jsem asi trochu mimo :D
tak mi to pošli na email a já to sem hodim (mail máš v soukromý zprávě)

jinak co se týče tý bedýnky - díky moc za reakce :) jinak já myslel že když to není kombo ale samostatná hlava tak problém s rezonancí nebude ne?
No když bude rezonovat, budou se v tom klepat lampy, což jim asi zrovna svědčit nebude.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

DirX

Příspěvek od DirX »

Crowley píše:kousek za Prahou... Rockwell:604 888 755

zkus se domluvit, s Honzou je rozumná řeč :)
Přesně tak jěště bych doplnil mého oblíbeného Zemana:)
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

rasomaso: uz jsi nekoho objevil?

ja premyslim o kopii Matchless od ceriatone... a objednavat budu určitě jen šasi

taky jsem si říkal, že by nebylo špatné si nechat udělat case z masivu. Jednak by to vypadalo docela luxusne, každý stolař by to měl zvládnout a navíc se ušetří na kožence :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“