Tube Amp Volume Control Box

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
MaHen

Tube Amp Volume Control Box

Příspěvek od MaHen »

Ahoj, zajímalo by mě, jestli náhodou nemáte někdo zkušenosti s touhle věcičkou...

http://cgi.ebay.com/Tube-Amp-VOLUME-BOX ... =72%3A1205

myslím, že funkce je jasná, ale zajímala by mě frekvenční charakteristika zvuku který z toho leze ven... Zjednodušeně jak moc to "zprzní" zvuk... Chci kupovat 40W amp, protože 15ka co mám mi nestačí - tak si říkám, že by to mohlo vyřešit problém s tišším hraním... Co vy na to? :wink:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No podle mě to bude akorát potenciometr v krabiččce. Prostě to ztlumí signál z preampu co jde do koncáku.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MaHen

Příspěvek od MaHen »

On taky není potenciometr jako potenciometr... může být třeba lineární a pak by to bylo k ničemu, ale toho bych se nebál vzhledem k tomu že je to určený přímo k tomuto účelu... Spíš mě ale zajímalo, jestli to může mít nějaký vliv na zvuk samotný - aby to nedopadlo tak, že to zapojím a zvuk půjde s výškama do kytek. Proto mě zajímá, jestli jste někdo něco podobného nezkoušel... :idea:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no ztlumit to až ve smyčce - to nezní vůbec zle, vypadá to zajímavě.) Vlastně si do komba přiděláš navíc Master Volume:D
Hele neřeknu Ti, zda to zvuk przní, nebo ne, protože to neznám...ale výšky kleští i každej obyčejnej kabel, že...ale to by člověk musel hrát na monster cably za tisíce korun, to radši zůstanu u zvuku, jakej mám i takle rád:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no výšky by to prznit nemělo, protože signál z preampu je už dost silný na to, aby snadno prošel nějakým tím káblíkem...

spíš bych to viděl jako takové polovičaté řešení - prostě je to něco jako Master Volume pro aparáty BEZ master volume... každopádně to řeší jen zkreslení preampu a ne konce - což může být pro dost lidí hodně nezajímavé...

jinak"reklamní kecy" toho člověka, co tohle prodává, jsou úplně mimo mísu, protože tohle není vážně o tom, co tam ten amík píše - toho pisálka se nebojím označit za lháře a totálního hňupa...

Pokud chce někdo přiškrtit zvuk celého aparátu (aby z toho bylo něco na způsob amíkova referátu), tak k tomu slouží "brzda"

téma o brzdách už tady na foru někde je...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli koukám dobře, tak se to zapojuje do smyčky. To bych opravdu za účelem ztlumení jako to dělají klasické výkonové brzdy nebral. Neřeší to problém. Sice to sníží hlasitost z preampu, ale neovlivnuje to potom Volume ovládající zesílení koncáku, takže ti to vlastně nic nevyřeší, pořád budeš muset dávat pozor, aby si volumem nehnul o desetinu milimetru jinam a neurvalo ti to hlavu.

Jestli chceš tlumit, ber klasický atenuátor/power brake/výkonovou brzdu, co se strká mezi výstup na repro a repro. To má smysl.

... jinak k tvé odpovědi - prznění zvuku bych se nebál, ale, no, k čemu ti to bude...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“