tluste E dela bordel

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
hagridek
Kontaktovat uživatele:

tluste E dela bordel

Příspěvek od hagridek »

mam takovej problem, kdyz hraju powery nebo i normalni akordy, tlusty e je takovy nevirazny, zahuhlany, ale fakt hodne....ted sem to podladil cely vo pulton a ejhle, ecko v pohode... nevite cim to muze bejt?
________
Rock'n'Roll !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nojo, to je ta složitá duše kytar :-) holt ne všechny se dobře rozehrajou při stejném "nastavení"
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Nebo to dělaj starý struny.
Nebo se stane,že to éčko příliš napálíš /při poweru/ a ono jednoduše ztratí glanc.Na každej pád věc naprosto normální,doporučuju výměnu sady :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

prave ze struny sou novy..
________
Rock'n'Roll !!!
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

hagridek píše:prave ze struny sou novy..
Co to je za kejtru-jak vysokej máš dohmat-máš snímač dostatečně blízko-dělá to i na sucho :?:
Těch vlivů je tuna a klidně se může stát to,co napsal Dark.
Zkus poladit a když se to nezmění,tak pokud to vyloženě nevadí budeš se s tím muset smířit.Dokonalej nástroj neexistuje :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jestli máš strata, zkontroluj jestli se to děje i na sucho a kdyžtak si trochu pohraj s výškovým nastavením struny. Pokud to při podladění zmizí, pravděpodobně je struna příliš vysoko nad snnímačem, ale může to být také čímkoli jiným. E na D struně (tedy o oktávu výš) hraje dobře?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Podobný problém jsem měl u Jolany Vikomt... pomohlo dát výš snímač a hned jsou ty tóny výrazný, ale pořád pěkně kulaťounký a jemný (jak to chci). Zkus to taky....

btw: Ale mám to zapojený do homemade rádia (ještě z dob minulýho režimu, takže na z 99% Tesla součástky, což tomu dává ten krásnej Tesla sound, na kterej ani marshalové nemaj ) :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pikus píše:Podobný problém jsem měl u Jolany Vikomt... pomohlo dát výš snímač a hned jsou ty tóny výrazný, ale pořád pěkně kulaťounký a jemný (jak to chci). Zkus to taky....

btw: Ale mám to zapojený do homemade rádia (ještě z dob minulýho režimu, takže na z 99% Tesla součástky, což tomu dává ten krásnej Tesla sound, na kterej ani marshalové nemaj ) :D
Tesla sound je perfektní i v kombinaci se stratem, honím to přes Transiwatt 140 Studio a bedničky, perfektní na covery od Pink Floyd, blues obecně, ale i s mírným zkreslením :wink: Hraní si se snímači hodně pomáhá, hrabal jsem se v tom dost dlouho a výsledek stojí za to - perfektně vyvážený zvuk, dobře čitelný a výrazný, ale ne uřvaný a dostatečně měkký.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibich »

tak přeci nejsem sám taky doma občas valim přes tranziwatt 40 junior a též se mi ten post komunistickej tesla sound zamlouvá
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Dělalo mi to taky,pomohlo až naladění oktávy.Zkus to taky. Je to sice nepravděpodobný,že ti to taky pomůže,ale za tuhle radu kromě trochy času nic nedáš. :wink:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“