Mesa Boogie V-Twin preamp

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
draken-x

Mesa Boogie V-Twin preamp

Příspěvek od draken-x »

Chcel bych se zeptat, zda se mi to za ty prachy vyplati
http://www.aukro.cz/item535379197_mesa_ ... reamp.html

Jeste bych dokoupil nejakou bednu a mohl bych konecne hrat na kvalitě
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

zeptej se Nera, snad jako jedinej to tady vlastní.
afektband

Příspěvek od afektband »

60'Rock_N'_Roll píše:zeptej se Nera, snad jako jedinej to tady vlastní.
Ale třeba maples ho měl taky...Já jsem ho slyšel asi jenom na youtube, ale že bych ten zvuk nějak žral, tak to fakt ne, nevim proč, asle znělo to levně.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No bedna ti nepostačí - toto je jen preamp jen tvoří zvuk není jako zesilovací prvek abys za to mohl hodit box tak ještě k tomu potřebuješ poweramp (přímo lampový konec, nebo lampovou hlavu a ten preamp zapojíš do returnu u efektové smyčky)
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bedna ti nestačí, tohle je jen preamp, budeš potřebovat ještě koncák, bez powerampu to prostě nepujde.

Za 7000 je to dost dobrej kauf, ale zjisti, jestli je u toho adaptér (nutný, nejede to na baterky, myslím že to má 12V) a v jakém stavu jsou lampičky. Sice preampovky moc neodchází, ale je to citlivá součástka a mohla by být poškozena. Ale teda pochybuju, že 7000 bude cena konečná.

Mě se zvuk a možnosti líbí a vyhovují. Bohužel netuším, co od toho čekáš ty...

Nevýhodu bys mohl najít ve společných korekcích a poměrně velkém gainovém skoku mezi prvním a druhým kanálem.

Každopádně si myslím, že cena může o dost vylézt. A pokud to chceš strkat do tranzistorového aparátu, tak poměrně sundáš kvalitu zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Red Bull píše:No bedna ti nepostačí - toto je jen preamp jen tvoří zvuk není jako zesilovací prvek abys za to mohl hodit box tak ještě k tomu potřebuješ poweramp (přímo lampový konec, nebo lampovou hlavu a ten preamp zapojíš do returnu u efektové smyčky)
preamp do ef. smyčky? to také jde? :shock:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ne do efektové smyčky... Ale kytaru do preampu a z preampu do return na FX Loopu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

to se dá? jakej je zvukovej rozdíl když se to zapojí takhle a když se to hodí před zesík...?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ber to tak že když to dáš před zesík tak musíš ladit dva preampy a to je IMHO pěkná blbost budou se ovlivňovat navzájem - když to dáš do returnu tak obejdeš preamp a použiješ tím jen konec zesilovače takže hlavu používáš jen jako poweramp :wink:

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Příklad z praxe - vezmu V-Twin a strčím ho do returnu na F-50 - zvuk perfektní a najdu ho za pár vteřin. Vezmu V-Twin a stčím ho před preamp F-50 - poměrně složité vychytat zvuk, aby hrál tak, jak má bez i se zapnutým twinem. Strčit to do return je o hodně "čistší" řešení.

PetrPeter 1975 - 2008
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

zajímavý :shock: díky za info :-)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Stejně jako hlasitost preampů se násobí, tak stejně se děje i se šumy a parazitickými zvuky. Opravdu dát preamp před preamp není nejšťastnější řešení. Hlavně jsem měl problém já u aprátu s tím že čím větší výstup jsme posílal z preampu do konce tím více mi to pískalo - když stáhnu preamp a vytáhnu master tak je to naprosto v pořádku. Takže násobení hlasitostí a přehnanej vstupní signál do konce taky nedoporučuji.

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No pánové Twin má celkem 3 výstupy 1)jako preamp 2)jako efekt - výstup používanej pro zapojení před celý aparát a za 3) výstup do mixu, možnost přepnout na stereo do sluchátek...tákže Twin je naprosto spolehlivě použitelnej jako lampový dvoukanálový zkreslení, jako všechny ostatní běžný lampový krabičky - a ten zvuk je při použití před celolampový aparát hodně pěknej. Naopak pedálová verze není moc šikovně dělaná čistě jako preamp, poněvadž je to prostě malý a těžko se na tom rozumně nastavuje hlasitost, protože ten preampovej výstup je děsně silnej, na toto použití bych uvažoval o rackový verzi, která má nesmírně víc možností a není to uplně drahý, s ohledem na rozdíl pedál a rack V-Twin...
Prostě tohle je jako preamp taková "nouzovka", je to super pro braní s sebou na cvičení, ale nejvíc se mi osvědčil jako zkreslení před kombo, to nemá konkurenci:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me tenhle preamp (pedalova verze) moc nevzal, zkousel jsem ho v primym srovnani s ruznejma koncakama, boxama a kytarama a pokazdy byl ten zvuk takovej "zamazanej", podivne nabasovanej a na muj vkus nekonkretni. ale nekdo treba presne tohle vyhledava :)
nity

Příspěvek od nity »

mel sem ho asi 3/4 roku...malo zkresleni na cervenym kanalu...modrej a zelenej kanal gut...blby je to ze muzes vzdycky prepnout jen dva kanaly(modrej/cervenej,zelenej/cervenej)...korekce nic moc, tocis tim a nic to nedela...hral sem jednou na rackovou verzi a znela lip, alespon mi to tak pripadalo..za 7 sqela cena, ja sam sem ho prodal za 8...ale celkove to neni spatnej preamp...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No je to dost citlivá věc, záleží fakt moc na tom, co se píchne před něj za nástroj a kam to všechno jde:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Maples píše:No pánové Twin má celkem 3 výstupy 1)jako preamp 2)jako efekt - výstup používanej pro zapojení před celý aparát a za 3) výstup do mixu, možnost přepnout na stereo do sluchátek...tákže Twin je naprosto spolehlivě použitelnej jako lampový dvoukanálový zkreslení, jako všechny ostatní běžný lampový krabičky - a ten zvuk je při použití před celolampový aparát hodně pěknej. Naopak pedálová verze není moc šikovně dělaná čistě jako preamp, poněvadž je to prostě malý a těžko se na tom rozumně nastavuje hlasitost, protože ten preampovej výstup je děsně silnej, na toto použití bych uvažoval o rackový verzi, která má nesmírně víc možností a není to uplně drahý, s ohledem na rozdíl pedál a rack V-Twin...
Prostě tohle je jako preamp taková "nouzovka", je to super pro braní s sebou na cvičení, ale nejvíc se mi osvědčil jako zkreslení před kombo, to nemá konkurenci:)
Souhlasím. Jako zkreslení před lampová aparát a na cvičení je to velmi dobrá krabka. Používat to primárně jako preamp je poněkud komplikovanější a racková verze na to bude mnohem lépe dělaná.

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

trochu drahé cvičítko, ne? :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nity píše:mel sem ho asi 3/4 roku...malo zkresleni na cervenym kanalu...modrej a zelenej kanal gut...blby je to ze muzes vzdycky prepnout jen dva kanaly(modrej/cervenej,zelenej/cervenej)...korekce nic moc, tocis tim a nic to nedela...hral sem jednou na rackovou verzi a znela lip, alespon mi to tak pripadalo..za 7 sqela cena, ja sam sem ho prodal za 8...ale celkove to neni spatnej preamp...
na mne to pusobilo stejne, ze ty korekce nic moc nedelaly. akorat teda gainu mi prislo hrozne moc,pamatuju si ze jsem ho musel nastavovat strasne citlive.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dark Axel píše:trochu drahé cvičítko, ne? :D
Taky to většina lidí nekupuje primárně jako cvičítko... :D Před lampovým kombem to dělá opravdu hezké zkreslení, od bluesu po pěknej brutus. je pravda, že gainu to má hrozně moc a nastavení musí být opravdu citlivé.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“