Baskytara=základ harmonie?
Pravidla fóra
Baskytara=základ harmonie?
Zdravím všechny. Dnes jsem se zde zaregistroval, hlavně proto, že chci začít opravdu na basu hrát. do teď to bylo jen takové "brnkání". Zajímalo by mě jak cítíte úlohu baskytary v kapele kde působíte či ve stylu který hrajete? Je tu mnoho lidí zaměřených na "tvrdší" styly muziky a jak sleduji, tak tam basa nejen tvrdí muziku ale i "sóluje". Já osobně jsem školený tubista (snad mě kvuli tomu neukamenujete) a to je taková basa mezi žesti. Od dob hudebních začátků mě lákali veškeré basové nástroje. Vždy se mi líbila přesná basa, potvrzující harmonii skladby, kde se pojí každý tón se zbytkem kapely a v "prázdných" místech ozdobeno nějakou tou vyhrávkou. O to se snažím i já u sebe. připravovat příchod každého nového akordu a každý znějící patřičně okořenit. Vždyť přece basa tvrdí muziku.Nebo je to u nejrůznějších stylů jinak?
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Máš víceméně pravdu, ale záleží ale na tom, jak už jsi říkal, co za styl hraješ, třeba ty tvrdší tam si myslím, že by basa měla držet spodek, naopak co se týče jazzu a takových jemnějších stylů, ke kterým mám já blízko, tak tam to funguje trošku jinak. Ano, basa tvrdí muziku, ale neznamená to, že tady budeš hrát pořád spodní tón akordu, tady to chce si vyhrát s tou stupnicí a tak.
Vlastně, nepochopil jsem přesně jaký styl hraješ a do čeho bys rád nahlédl, zkus to trošku upřesnit, navíc jakou techniku, slap, groove, tap, nebo jakou technikou hraješ, protože se změnou techniky se mění i účel basy (ale jenom částečně)
Navíc, nejsem sám, je tu minimálně několik basáků, kteří tomu "rozumí" a jsou relativně znalí. Takže ti můžou dobře poradit
Vlastně, nepochopil jsem přesně jaký styl hraješ a do čeho bys rád nahlédl, zkus to trošku upřesnit, navíc jakou techniku, slap, groove, tap, nebo jakou technikou hraješ, protože se změnou techniky se mění i účel basy (ale jenom částečně)
Navíc, nejsem sám, je tu minimálně několik basáků, kteří tomu "rozumí" a jsou relativně znalí. Takže ti můžou dobře poradit
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40